https://kolorline.hu/Döntőben a Kolorstory

Döntőben a Kolorstory

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 6. Kolorfesztivál promóciós filmje, „A Kolorstory folytatódik” bekerült kategóriájában a legjobb tíz nevező közé a rangos, komlói II. Hét Domb Filmfesztivál előzsűrizése alapján.

6. Kolofesztivál

Idén hét kategóriában 191 alkotás érkezett a filmfesztivál pályázatára. A filmek értékelési pontszáma több szempont alapján jött létre. Figyelembe vették, hogy a film a benevezett kategóriába illik-e, érthető-e a célközönség számára, a dramaturgiát, az operatőri munkát, a vágást, a hangot, a zenehasználatot, a narráció felépítését, érthetőségét, szubjektív megítélését, vagyis: összességében „működik-e a film”.
A háromtagú zsűri Danileszk Rita, Major Zoltán filmesztéták, és Karagity István szerkesztő-filmrendező pontszámainak összegéből alakult ki a végső sorrend. 
Az előzsűri elmondása szerint az idei Hét Domb Filmfesztiválra érkezett filmek mezőnye nagyon erős volt. Nagyon sok esetben néhány pont választotta el a döntőbe jutástól az alkotásokat. A döntnökök csak a zsűrizés végeztével láthatták az értékeléseket. „A Kolorstory folytatódik” az egyéb kategóriákban többnyire videóklippek és szpotok ellen verseng, az elődöntő pontszámai alapján jelenleg a harmadik helyen áll. 
– Az alapötletet egy amerikai reklámfilm ihlette, ahol szintén egy régi kódex volt látható. E köré épült a történet. A koncepció szerint Kolorcity egy mágikus világ, ahová egy varázslatos kapun keresztül bejutva egy élményekben gazdag, csodálatos és színes helyre jut a főszereplő – árulta el a film születésének történetét Kovács István, az alkotás rendezője, a Ko­lorTV munkatársa.
A döntős filmek zsűrije - Rófusz Ferenc, Koltai Róbert, Halmy György – már elkezdte értékelő munkáját, a végeredmény a szeptemberi filmfesztiválra dől el, ahová az alkotások készítői is meghívást kapnak.

 

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk