https://kolorline.hu/Döntőben a Kolorstory

Döntőben a Kolorstory

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 6. Kolorfesztivál promóciós filmje, „A Kolorstory folytatódik” bekerült kategóriájában a legjobb tíz nevező közé a rangos, komlói II. Hét Domb Filmfesztivál előzsűrizése alapján.

6. Kolofesztivál

Idén hét kategóriában 191 alkotás érkezett a filmfesztivál pályázatára. A filmek értékelési pontszáma több szempont alapján jött létre. Figyelembe vették, hogy a film a benevezett kategóriába illik-e, érthető-e a célközönség számára, a dramaturgiát, az operatőri munkát, a vágást, a hangot, a zenehasználatot, a narráció felépítését, érthetőségét, szubjektív megítélését, vagyis: összességében „működik-e a film”.
A háromtagú zsűri Danileszk Rita, Major Zoltán filmesztéták, és Karagity István szerkesztő-filmrendező pontszámainak összegéből alakult ki a végső sorrend. 
Az előzsűri elmondása szerint az idei Hét Domb Filmfesztiválra érkezett filmek mezőnye nagyon erős volt. Nagyon sok esetben néhány pont választotta el a döntőbe jutástól az alkotásokat. A döntnökök csak a zsűrizés végeztével láthatták az értékeléseket. „A Kolorstory folytatódik” az egyéb kategóriákban többnyire videóklippek és szpotok ellen verseng, az elődöntő pontszámai alapján jelenleg a harmadik helyen áll. 
– Az alapötletet egy amerikai reklámfilm ihlette, ahol szintén egy régi kódex volt látható. E köré épült a történet. A koncepció szerint Kolorcity egy mágikus világ, ahová egy varázslatos kapun keresztül bejutva egy élményekben gazdag, csodálatos és színes helyre jut a főszereplő – árulta el a film születésének történetét Kovács István, az alkotás rendezője, a Ko­lorTV munkatársa.
A döntős filmek zsűrije - Rófusz Ferenc, Koltai Róbert, Halmy György – már elkezdte értékelő munkáját, a végeredmény a szeptemberi filmfesztiválra dől el, ahová az alkotások készítői is meghívást kapnak.

 

További híreink

Versengés a kastélykertben

Dátum: 2019. ápr 25. 17:55

Ragyogó idő és jó hangulat az edelényi körversenyen

Húsvét Rudabányán

Dátum: 2019. ápr 25. 17:35

Húsvéti látványosság volt a tojásfa

Meddig tanul az ember?

Dátum: 2019. ápr 25. 17:30

Házhoz vitték a tudományt Vadnán

Lakossági tájékoztató nyitvatartási és hulladékszállítási rendről

Dátum: 2019. ápr 25. 14:38

A május 1-jei ünnepnaphoz kapcsolódó nyitvatartási és hulladékszállítási rendről

Programajánló

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Egészségnap

Sajószentpéteri Művelődési és Sportközpont - Sport út 32/1

Tájházak napja- Tardona-Mályinka

Tardona-Mályinka

Kaposvár-Kazincbarcika Szuperliga-alsóház 10. forduló

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk