https://kolorline.hu/Döntőben a Kolorstory

Döntőben a Kolorstory

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 6. Kolorfesztivál promóciós filmje, „A Kolorstory folytatódik” bekerült kategóriájában a legjobb tíz nevező közé a rangos, komlói II. Hét Domb Filmfesztivál előzsűrizése alapján.

6. Kolofesztivál

Idén hét kategóriában 191 alkotás érkezett a filmfesztivál pályázatára. A filmek értékelési pontszáma több szempont alapján jött létre. Figyelembe vették, hogy a film a benevezett kategóriába illik-e, érthető-e a célközönség számára, a dramaturgiát, az operatőri munkát, a vágást, a hangot, a zenehasználatot, a narráció felépítését, érthetőségét, szubjektív megítélését, vagyis: összességében „működik-e a film”.
A háromtagú zsűri Danileszk Rita, Major Zoltán filmesztéták, és Karagity István szerkesztő-filmrendező pontszámainak összegéből alakult ki a végső sorrend. 
Az előzsűri elmondása szerint az idei Hét Domb Filmfesztiválra érkezett filmek mezőnye nagyon erős volt. Nagyon sok esetben néhány pont választotta el a döntőbe jutástól az alkotásokat. A döntnökök csak a zsűrizés végeztével láthatták az értékeléseket. „A Kolorstory folytatódik” az egyéb kategóriákban többnyire videóklippek és szpotok ellen verseng, az elődöntő pontszámai alapján jelenleg a harmadik helyen áll. 
– Az alapötletet egy amerikai reklámfilm ihlette, ahol szintén egy régi kódex volt látható. E köré épült a történet. A koncepció szerint Kolorcity egy mágikus világ, ahová egy varázslatos kapun keresztül bejutva egy élményekben gazdag, csodálatos és színes helyre jut a főszereplő – árulta el a film születésének történetét Kovács István, az alkotás rendezője, a Ko­lorTV munkatársa.
A döntős filmek zsűrije - Rófusz Ferenc, Koltai Róbert, Halmy György – már elkezdte értékelő munkáját, a végeredmény a szeptemberi filmfesztiválra dől el, ahová az alkotások készítői is meghívást kapnak.

 

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk