https://kolorline.hu/6. Kolorfesztivál – Főszerepben a tánc

6. Kolorfesztivál – Főszerepben a tánc

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A családi és gyermekprogramok a fesztivál 13. napján a Mezey István Művészeti Központban folytatódtak. A táncos szakmai hét a Flash Táncstúdió workshopjával indult, ahol a hastánccal ismerkedtek meg az érdeklődők. A manapság egyre elterjedtebb mozgásforma jótékony hatással van az emberi testre. Bencs Kitti tánckoreográfus és az stúdió tanulói, valamint a látogatók közösen töltöttek el egy órát, ahol egy fantasztikus koreográfiát sajátítottak el.

6. Kolorfesztivál

A gyermekek számára a Kölyöksziget bütyköldéje az újrahasznosítás jegyében tartott ismét kézműves foglalkozást. Szívószálból készítettek rakétakilövőt. Mindemellett az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai is nagy szeretettel várták a gyerkőcöket. Kitömött egeret, madarat, cicát készítettek, de színezhettek vagy tulipánból paprikát gyárthattak az ügyeskezű kölykök, valamint a lányok nagy örömére, pillango formájú hajcsattokat is eszkábáltak. A gyermkeprogram egy közös mozival végződött. Az érdeklődő családok, az „Óriásláb fia” című animációs filmet nézhették meg.

Flash Táncstúdió
Fotók: Zele Tímea

Flash Táncstúdió

Flash Táncstúdió

A napot a Flash Táncstúdió zárta. A fellépők hat koreográfiát mutattak be, melyeket különböző eszközökkel adtak elő, vagy épp eszközök nélkül. Láthattunk gyertyás, fátylas és eszköznélküli táncot, de hastáncot egy kis modern stílussal ízesítve. 


Minőségi koncertek Sajóbábony és Rudabánya közönségének a Kolorcountry jegyében.

A Kolorcountry programjai a fesztivál tizenharmadik napján Sajóbábonyban folytatódtak a Tájház udvarán, ahol a Miskolci Illés Emlékzenekar adott nagysikerű koncertet.
Az idén 13 éves együttes a közelmúltban tartotta jubileumi koncertjét, ahol Szörényi Levente volt a díszvendég. Ahogy azt a MIEZ és az Illés együttes tagjai közösen megfogalmazták, a MIEZ küldetése és feladata, hogy az Illés együttes dalai 50 évvel a megszületésük után is tovább éljenek élő koncerteken.  

Sajóbábony

Sajóbábony

Sajóbábony

Sajóbábony

A sajóbábonyi koncert alkalmával az érdeklődők a legismertebb slágereket énekelték együtt a csapattal. A Miskolci Illés Emlékzenekar maga mögött tudhatja az Illés együttes tagjainak támogatását, a közelmúltban Szörényi Levente és Bródy János személyes ajánlását is megkapták. A M.I.E.Z. megalakulása óta szerte Magyarországon és az ország határain túl (felvidék, Erdély), számos rendezvényen lépett fel, ahol a halhatatlan Illés slágereken kívül néhány, az Illés életműben ritkaságnak számító dal csendült fel.

Ismerős arcok

Hétfőn a vidéki programoké és helyszíneké volt a főszerep, így a Kolorcountry kiemelt helyszínei között Rudabányán az Ismerős Arcok zenekar koncertezett.
A csapat 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájukkal, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeikkel népszerűsítik tudatosíták az egyetemes magyar kultúrát és szeretetének a fontosságát.

Rudabánya


A dalok témái között a legjellemzőbb gondolatok: a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása valamint a közösségben való létezés fontossága. Valamennyi szerzeményük hat művész lelkének a zenei lenyomatát tükrözi. A rudabányai koncerten az együttes legnagyobb slágerei csendültek fel a rajongók nagy örömére.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk