https://kolorline.hu/Zenés-táncos varázslat Kolor-módra

Zenés-táncos varázslat Kolor-módra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gyermekprogramok, argentintangó-bemutató és workshop, egyházi és népzene, jazz – így lehetne röviden összefoglalni a 6. Kolorfesztivál 14. napját.

6. Kolorfesztivál

Szenvedélyek éjszakája

argentin tango
Fotók: Kovács Loretta

A Kolorfesztivál 14. napjának eseményei kora délután a Mezey István Művészeti Központban kezdődtek, ahol Czifra-Kutas Enikő és Azari Péter argentintangó-workshopján vehettek részt a tánc szerelmesei.
Ezt követően a Kolor Kölyökszigeten könyvtárkóstolgatóra várták a gyerekeket a szervezők, volt kézműves bütykölde is, amelyen ezúttal pom-pom madárkát és pillangós szélforgót készíthettek a legkisebbek. A családokat pedig a Völgy-parkba invitálták, ahol ügyességi, sportos feladatokat kellett teljesíteniük a résztvevőknek.

argentin tango
A nap végén a miskolci táncosok szenvedélyes tangó-showját láthatták, akik ellátogattak a Mezey-ház rendezvénytermébe. Czifra-Kutas Enikő és Azari Péter mindketten táncoktatót, céljuk, hogy Kelet-Magyarországon is megszerettessék ezt a rendkívüli táncfajtát.

argentin tangó


Egyházi dallamok és népdalok a templomban

A Muzsikáló Templomok következő állomásán Sebestyén Márta világhírű népdalénekes és Szamosi Szabolcs orgonaművész adott koncertet. Sebestyén Márta számos díj büszke tulajdonosa. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadó több évtizede énekel, ez idő alatt bejárta a világot, énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodói ház is megismerhette általa a magyar népzene gyöngyszemeit; hazánk igazi kulturális nagykövete. Szamosi Szabolccsal tizenöt éve varázsolják el a muzsika szerelmeseit, akik ezúttal a Szent Család Templomban hallhatták a művészpárost.

Sebestyén Márta

Szamosi Szabolcs

Sebestyén Márta


Jazz és swinghatás Szuhakállóban

A Kolorcountryban, ezen belül Szuhakállóban a Miskolci Dixieland Band és Szulák Andrea szórakoztatták a kilátogatókat. A miskolci Múzsa-díjas formáció csaknem harminc éve alakult, Magyarországon és külföldön is elismert zenészek. Előadásukkal minden évben megörvendeztetik a Kolorfesztiválra kilátogatókat. Ezúttal Szulák Andrea EMeRTON-díjas énekes, színésznő csatlakozott a bandához, aki igazi jazz hangulatot varázsolt a Kastélykert udvarán.

Szuhakálló
Fotók: Zele Tímea

Szuhakálló

 

Szulák Andrea

Szuhakálló

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk