https://kolorline.hu/A zene és a tánc bűvöletében

A zene és a tánc bűvöletében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Modern tánc, komoly- és népzenei koncertek, valamint kulináris élmények fűszerezték meg a 6. Kolorfesztivál 16. napját Kazincbarcikán és Dubicsányban.

6. Kolorfesztivál

A test és a lélek harmóniája

táncsziget
Fotók: Zele Tímea

A színes programsorozat Szudki Osayma workshopjával indult, amelyen a modern, illetve a kortárs tánc lépéseivel ismerkedhettek meg a mozgás szerelmesei. A budapesti táncoktató már több ízben járt Kazincbarcikán. Szudki ezúttal Farkas Júliával igyekezett bemutatni, hogy a test és a lélek hogyan harmonizál tánc közben. Body N Soul koreográfiájukat este a Táncszigeten adták elő az érdeklődőknek.

táncsziget

táncsziget

táncsziget


Ifjú zenészek a Muzsikáló templomban

Svéd Mátyás

Ezen a napon Báder Elemér és Svéd Mátyás adott koncertet a Felső-Barcikai Református Templomban. Az ifjú zenészek az Eszterházy Károly Egyetem ének-zene szakán csoporttársak, kezdetektől fogva összhangban vannak. Majdnem egy évvel ezelőtt léptek fel először együtt, azóta számos komoly- és könnyűzenei koncertet adtak, repertoárjuk inkább lírai művekből áll. Kazincbarcikai koncertjükön egy igazán színes programmal kápráztatták el a zene kedvelőit.

Svéd Mátyás


Kolor Grillvacsora megfűszerezve

grillvacsora
Fotók: Kovács Loretta

Teltházas volt idén is a Kolor Grillvacsora, amelynek minden évben helyet ad az Ambrózia Étterem és Panzió. A vendéglátó egységben mediterrán grill- és halételeket fogyaszthattak a gasztronómia szerelmesei. A jó hangulatról Maksa Zoltán humorista gondoskodott.

Maksa Zoltán

grillvacsora


 Világhírű muzsikusok vidéken

Muzsikás

A Kolorcountry soron következő állomása Dubicsány volt. A település a 6. Kolorfesztivál ideje alatt több alkalommal is helyt adott a színes programoknak. Az est során a több mint negyven éves múlttal rendelkező Muzsikás Együttes húzta a talpalávalót a helyieknek és a környékbeli lakóknak. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas együttes zenéjével Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei formációvá nőtte ki magát. Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. A Muzsikás Együttes fergeteges előadása magával ragadta a Magtárba látogatókat.

Muzsikás

Dubicsány

További híreink

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

Új játszóeszközök Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 16. 22:13

A kazincbarcikai játszóterek látványos újításon estek át. Szerdán délután három téren is kis ünnepség keretében adták át az új elemeket. A Derkovits téri játszótéren grandiózus játszóvár és hinta, az Árpád fejedelem téren új hinta, a Radnóti Miklós téren pedig új játszóvár várja mostantól a gyerekeket. Az átadáson kézműves foglalkozás várta a kicsiket, akik szuperhősökkel is találkozhattak.

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

KolorTV élőben

Programajánló

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk