https://kolorline.hu/Kazincbarcikai súlyemelő sikerek

Kazincbarcikai súlyemelő sikerek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Pátrovics Géza masters Európa- és világbajnokságon szerzett aranyérmei mellett a KVSE fiatal tehetségei is kitettek magukért az elmúlt időszakban. A klub sikeres hónapokon van túl, van mire építeni Kazincbarcikán a súlyemelés terén.

Alföldi Róbert

Pátrovics Géza először Budapesten az EB-n lépett dobogóra. A 64 éves sportember a 62 kg-os súlycsoportban 67 kg-os teljesítménnyel zárta a szakítást és a 73 kg-os lökésével tovább növelte előnyét. A magyar sportember 140 kg-os összetett eredményével 6 jó fogással magabiztosan lett ismét Európa Bajnok, megszerezve ezzel 18. elsőségét. A kazincbarcikai sikertörténet azonban ezután sem ért véget, hiszen Barcelonában a világbajnokságon is rajthoz állt a 15. VB-elsőségéért küzdő Pátrovics. Kazincbarcika büszkesége ezúttal is kitett magáért, hiszen szakításban 63, lökésben 74 kg volt a teljesítménye, így a 137 kg-os összetett eredmény aranyérmet ért számára. A magyar súlyemelő most 5 jó fogást mutatott be, mert az utolsó előtt görcsöt kapott a lába, de az első hely már akkor biztos volt. A sportoló elégedett ezzel az eredményével, hiszen a most szerzett két aranyérmének köszönhetően már 33 világversenyen (VB és EB) megszerzett elsőségnél tart, ami magyar szinten egyedülálló. Huszka Mihály VB-n 20 elsőbbséggel ugyan megelőzi, de ő az Amerikai Egyesült Államok színeiben szerezte masters VB-aranyait. Pátrovics Géza arról is beszélt, hogy jövőre Kanadában lesz a VB az EB-t pedig Finnországban rendezik és szeretne mindkét világversenyen részt venni.

súlyemelés

A kazincbarcikai súlyemelő szakosztály azonban további sikereket is fel tud mutatni a közelmúltból. Bojti Vilmos Marcell egy nemzetközi súlyemelő versenyen a magyar válogatott tagjaként szerezett első helyet. A csapat sikeréhez 267 kg-os összetett-eredménnyel járult hozzá. Holló Szilárd, a klub másik versenyzője Taskentben az ifjúsági világbajnokságon szerzett 11. helyezést, összetettben 330 kg-os teljesítményével, a +105 kg-os súlycsoportban. Féderer Bejámin is kitett magáért: a 15-17 éves korosztályban Milánóban az EB-n lökésben és összetettben ezüst-, szakításban pedig bronzérmet nyert. A fiatal versenyző a 77 kg-os kategóriában szakításban 106, lökésben 140, összetettben 246 kg-os eredménnyel zárt. A 15 éves sportoló, aki Pátrovics Géza unokája a hazai serdülő OB-n is nagyszerűen szerepelt: 111 kg-ot szakított és 142 kg-t lökött, ami összetettben 253-ot jelent, vagyis jobb eredményt, mint az Európa-bajnokságon. Ez a teljesítményével pedig a serdülők és az ifjúságiak között is a pontszámítások alapján a legeredményesebb súlyemelő lett. A kazincbarcikai súlyemelés utánpótlás terén elért eredményei azt mutatják, hogy a tehetségeknek hála a klub még további szép eredményekre számíthat hazai és nemzetközi szinten is.

További híreink

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

Új játszóeszközök Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 16. 22:13

A kazincbarcikai játszóterek látványos újításon estek át. Szerdán délután három téren is kis ünnepség keretében adták át az új elemeket. A Derkovits téri játszótéren grandiózus játszóvár és hinta, az Árpád fejedelem téren új hinta, a Radnóti Miklós téren pedig új játszóvár várja mostantól a gyerekeket. Az átadáson kézműves foglalkozás várta a kicsiket, akik szuperhősökkel is találkozhattak.

KolorTV élőben

Programajánló

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk