https://kolorline.hu/Ötven év munkája fotókban

Ötven év munkája fotókban

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

A Kamera Fotókör 1968-ban alakult Kazincbarcika és környéke fotósaiból. Szathmáry-Király Ádám 1973-tól vezeti az amatőr művészeti csoportot.

Fotók: Kovács Loretta

A fotókör tagjai a fotográfia népszerűsítésén, a fotóművészeti értékek megőrzésén munkálkodnak. A jubileumi kiállítás érdekessége, hogy a művészeti csoport összes tagjának látható egy-egy fotója a válogatás között.

A gazdag és nagyon sok témát felvonultató tárlat megnyitóján a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke Horváth Imre méltatta a fotókör elmúlt 50 évének munkásságát, valamint kifejtette, hogy nagyon kevés az olyan közösség, amit ennyi időn keresztül össze tudnak fogni az alapító tagok. A jeles alkalomból a MAFOSZ elnöke egy díszoklevelet nyújtott át Szathmáry-Király Ádámnak a Kamera Fotókör vezetőjének, ami az alapítás ötvenedik évfordulóját és a kör tagjainak munkásságát ismeri el.

Fotón: A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke Horváth Imre és Szathmáry-Király Ádám a Kamera Fotókör vezetője

A művészeti csoport vezetője a Kolorline hírportál érdeklődésére felelevenítette az elmúlt ötven évet és szívesen emlékezett vissza a kezdetekre, amikor még filmes fényképezőgéppel dolgoztak és saját maguk hívták elő a felvételeket.

Az ötven év munkáját összefoglaló kiállítás november 16-ig tekinthető meg.

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk