https://kolorline.hu/Ötven év munkája fotókban

Ötven év munkája fotókban

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

A Kamera Fotókör 1968-ban alakult Kazincbarcika és környéke fotósaiból. Szathmáry-Király Ádám 1973-tól vezeti az amatőr művészeti csoportot.

Fotók: Kovács Loretta

A fotókör tagjai a fotográfia népszerűsítésén, a fotóművészeti értékek megőrzésén munkálkodnak. A jubileumi kiállítás érdekessége, hogy a művészeti csoport összes tagjának látható egy-egy fotója a válogatás között.

A gazdag és nagyon sok témát felvonultató tárlat megnyitóján a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke Horváth Imre méltatta a fotókör elmúlt 50 évének munkásságát, valamint kifejtette, hogy nagyon kevés az olyan közösség, amit ennyi időn keresztül össze tudnak fogni az alapító tagok. A jeles alkalomból a MAFOSZ elnöke egy díszoklevelet nyújtott át Szathmáry-Király Ádámnak a Kamera Fotókör vezetőjének, ami az alapítás ötvenedik évfordulóját és a kör tagjainak munkásságát ismeri el.

Fotón: A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke Horváth Imre és Szathmáry-Király Ádám a Kamera Fotókör vezetője

A művészeti csoport vezetője a Kolorline hírportál érdeklődésére felelevenítette az elmúlt ötven évet és szívesen emlékezett vissza a kezdetekre, amikor még filmes fényképezőgéppel dolgoztak és saját maguk hívták elő a felvételeket.

Az ötven év munkáját összefoglaló kiállítás november 16-ig tekinthető meg.

További híreink

Öt kazincbarcikai arany

Dátum: 2018. okt 20. 17:08

Sikeresen szerepeltek a kazincbarcikaiak az október 20-án megrendezett XI. Szücs Lajos Súlyemelő Emlékversenyen és a VII. Szabó Ferenc Masters Súlyemelő Emlékversenyen.

„Az első laborom”

Dátum: 2018. okt 20. 15:48

Idén először lehetősége nyílt a Szalézis diákoknak, hogy vegyész fakultáción vehessenek részt.

Őrizzük meg csontjaink egészségét!

Dátum: 2018. okt 20. 10:00

A csontritkulás világnapját ünnepeljük!

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

Programajánló

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Kolorakadémia - Szenior Szabadegyetem

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk