https://kolorline.hu/Tízéves az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

Tízéves az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub szeptember 25-én az Egressyben. Az esemény egyben egy jótékonysági akció is volt.



Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub 2008. szeptember 25-én alakult, ennek apropóján születésnapi ünnepséget tartottak az Egressy Béni Művelődési Központban. A rendezvény kiállítással nyílt meg, melyen a klub tagjainak alkotásai – többek között – mandalák, festmények, patchwork használati tárgyak és Kiwanis babák láthatóak.

Fotón: Lőw Ferencné, az Idővár vezetőségi tagja 

Az eseményen Lőw Ferencné, az Idővár vezetőségi tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Pelle Annával, a klub vezetőjével oklevelet nyújtottak át azoknak, akik segítettek megalkotni a Kiwanis babákat.

Ezekkel a babákkal néhány évvel ezelőtt egy miskolci konferencián találkoztak a klubtagok. A jótékony célra szánt babák eredetileg fehér rongybabatestek voltak, amiket a lelkes hölgyek és urak felöltöztettek, kialakították az arcukat és el is nevezték őket.

Pelle Anna a Kolorline kérdésére kiemelte: mérföldkőhöz érkezett a klub, hiszen tíz év alatt rengeteg dolgot éltek át együtt, számos helyre eljutottak, már nemcsak a térségben, hanem az országban és Szlovákiában is gyakran kirándulnak, továbbá a helyi és a környékbeli kulturális programok állandó résztvevői. Egyre többen csatlakoznak hozzájuk, jelenleg hatvankét tagot számlál a klub- árulta el a vezető.

Fotón: Pelle Anna az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője

A jubileum alkalmából Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester egy tortával kedveskedett a klubtagoknak, majd az alpolgármester beszédében hangsúlyozta: nagyon örül, hogy az Idővár évek óta jelen van a város életében és programjaival, aktivitásával segít tovább színezni Kolorcityt.

Fotón balról jobbra Pelle Anna az Idővár Klub vezetője, Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester

A programon az Irinyi János Református Oktatási Központ diákjai és a ZTM Group tagjai adtak műsort a megjelenteknek, ezt követően Pelle Anna elevenítette fel az elmúlt tíz év legmeghatározóbb és legemlékezetesebb pillanatait.

Fotón:Irinyi János Református Oktatási Központ diákjai és a ZTM Group tagjai 

Az Idővár tagjai úgy gondolták, nemcsak fennállásuk évfordulóját ünneplik meg, hanem jótékonykodnak is. Harmincegy Kiwanis babát bocsátottak árverésre, az ezekből befolyt összegből hasznos eszközöket vásárolnak, amiket a Kincsem Napközinek és a Csillagfürt tagintézménynek ajánlanak majd.

Fotók: Kovács Loretta

Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel ért véget.

További híreink

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk