https://kolorline.hu/Zene, tánc, jókedv – Szüreti Vigalom Kolorcityben

Zene, tánc, jókedv – Szüreti Vigalom Kolorcityben

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Pénteken és szombaton a Szüreti Vigalom programjaitól volt hangos a belváros és a Mezey Művészeti Központ udvara.

Zenés, táncos felvonulással vette kezdetét a remek hangulatú esemény, ahol gyönyörű napsütésben sétáltak az óvodások, iskolások szüleikkel és nagyszüleikkel együtt a főutcán egészen a Mezey-házig, miközben a felvonulás hangulatfelelőse, az Agyagbanda és a Számadó zenekar húzták a talpalávalót.

Fotók: Kovács Loretta

A Mezey-ház udvarán a program táncházzal indult, ahol a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai vitték táncba a nagyérdeműt, majd a Citerazenei Műhely tagjai adtak koncertet a színpadon.
A pénteki nap Márió, a harmonikás koncertjével zárult, ahol apraja és nagyja a legismertebb slágerekre táncolt.

A pénteki nap Márió, a harmonikás koncertjével zárult, ahol apraja és nagyja a legismertebb slágerekre táncoltak.

A Szüreti Vigalom programjai alatt az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub jótékonysági akciót szervezett, melyen a tagok és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai által készített Kiwanis babákra lehetett licitálni. 
– Klubunk az akcióban összegyűlt több mint 146 ezer Ft-ot két szervezetnek ajánlja. A terveink szerint a felajánlásokból az ajándékozottak számukra hasznos meglepetést kapnak majd – árulta el Pelle Anna, az Idővár vezetője.

Szombaton a Szüreti Vigalom tovább folytatódott, ahol elsőként a színpadon a Füzike Tagóvoda kicsinyeinek műsorát tekintette meg a közönség, majd a kodályos néptáncosok pezsdítették fel újra a hangulatot.

A színpadi produkciók mellett a Sajómenti Népművészeti Egyesület közreműködésével népi játszóházban ismerkedhettek a gyerekek azokkal a hagyományos játékokkal, melyekkel még nagy- és dédszüleik játszottak. Tagjaik játszóházi foglalkozások keretében fafaragással, kőfestéssel, kötélveréssel, kosárfonással, és mindkét napon textiltárgy-készítéssel és a gyöngyözéssel  ismertették meg a látogatókat. Az érdeklődők a népi mesterségi bemutatón keresztül pillanthattak bele többek között a kosárfonás és a fafaragás rejtelmeibe, valamint a hagyományos mustkészítés első fázisaiban is részt vehettek a vállalkozó kedvű látogatók, ők lábbal taposták a lavórokban a szőlőt.
A bátrabbak ló hátára is pattantak, és kipróbálták, milyen érzés nyeregben lenni.
Az esemény zárásaként a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertjén szórakozhatott a közönség, melyen a jól ismert Illés-slágerek mellett csak az ő repertoárjukban szereplő számok is felhangzottak.

 

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk