https://kolorline.hu/Szépkorúak októbere

Szépkorúak októbere

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Fergeteges koncerttel kezdődött az idősek havi rendezvénysorozat Kazincbarcikán október 5-én. Balázs Klári és Korda György, a legendás énekes páros iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy az új helyszínen, a Don Bosco Sportközpontban is teltház előtt adtak koncertet.

Az eseményen Szitka Péter polgármester köszöntötte a szépkorúakat, majd István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) igazgatója emelte ki a nap, illetve a hónap jelentőségét, és köszönetét fejezte ki az idén huszonöt éves intézmény volt munkatársainak is, akik a közönség soraiban foglaltak helyet.

Fotón balról jobbra Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere és István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója

A délután fénypontja a hatvan éve töretlen népszerűségnek örvendő művész és felesége volt, akik az örökzöld slágerek mellett, különleges történetekkel is fűszerezték előadásukat. Kiderült például, hogy a művésznő kazincbarcikai kötődéssel is rendelkezik.

– A nagynéném, édesanyám húgának a férje volt itt az iskolaigazgató. Valamilyen családi döntés következtében ideköltöztünk hozzájuk, ezért itt jártam akkor iskolába. Valamiért nem vált be ez a döntés, ezért visszamentünk, de nagyon szerettem itt lakni – árulta el Balázs Klári, aki elmesélte, hogy a testvére is dolgozott itt az egyetemi évei alatt a nyári szünetben, az egykori Borsodi Vegyi Kombinátban.

Fotók: Kovács Loretta

A Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Barcika Art Kft., valamint a KSzSzK szervezésében egészen október 26-áig számos programmal ünnepli a város az időseket.

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk