https://kolorline.hu/Egyéni rapidversennyel emlékeztek a sakkozók

Egyéni rapidversennyel emlékeztek a sakkozók

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcika Városi Sakk Club 18. alkalommal rendezte meg a Kovács Aladár–Simon József emlékversenyt október 6-án, a Mezey István Művészeti Központban.



Az eseményen elsőként Tóth János, a Kazincbarcikai Városi Sakk Club örökös, tiszteletbeli elnöke, elnökségi tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Galkó Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség főtitkára és Szabó László versenybíró ismertették a technikai információkat.


Fotók: Zele Tímea, a képen balról jobbra: Tóth János örökös, tiszteletbeli elnök és Klimon István alpolgármester


A képen balról jobbra: Tóth Csaba, a KBSC elnöke és Szabó László versenybíró

A rendezvényen Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Klimon István alpolgármester üdvözölte a megjelenteket, majd méltatta a mintegy ötven éves házigazda club munkáját.
A versenyre több mint hatvanan neveztek, akik kilencfordulós svájci FIDE rendszerben, kétszer tíz perben bizonyíthatták tudásukat. A résztvevők között voltak ifjú tehetségek és rutinos szeniorok is.





A verseny névadói egykor az egyesület tagjai voltak, akik mára különböző címekkel elismert sakkozóval szerettették meg a sportágat. Kovács Aladár az egykori Ózdi Kohászati Üzemek dolgozója volt, aki munkája mellett Ózdról, míg Simon József ormosbányai bányászként a 3 műszakos munkarendje mellől jártak rendszeresen a barcikai egyesület tagjaiként az edzésekre, versenyekre. Kiemelkedő munkát végeztek az utánpótlás nevelésében.



Eredmények:

A csoport
7 résztvevő, ebből 6 fő nemzetközi címviselő, 10 sportkörből 1 fő női FIDE-mesterrel

1. Handó Vilmos (DVTK) 7,5 p
2. Papp Levente (Miskolci Kisbocsok SE) 6 p
3. Kiss Pál (DVTK) 6 p
4. Kovács Apollon (Miskolci Kisbocsok SE)
5. Maliar Anatoli (Ukrán Kazincbarcika VSC) 5,5

Különdíjasok: Károlyfalvi Zoltán legjobb barcikai és a legjobb Simon-tanítvány; Demeter Dorina FM legjobb női játékos; Hidegh Lajos (KVSC) legjobb szenior; Pribelszky Benee (Miskolci Kisbocsok SE)

B csoport
40 fő résztvevő 10 helységből, 6 női versenyző, 12 ifjúsági

1. Markó Árpád (KVSC) 7 p
2. Csizmadia Csenge (Putnok) 7 p
3. Urbán Balázs (KVSC) 6,5 p
4. Galgovics András (Berente) 6,5 p
5. Tórh István (Ózd) 6,5 p
6. Lőrincz Ottó (Miskolc) 6 p
7. Nagy László (Berente) 6 p

Különdíjasok: Szabó Andrea (Felsőnyárád) a legjobb jobb női játékos; Kovács Kristóf (DVTK) legjobb ifi; Orbán Zoltán (Tiszaújváros) legjobb szenior; Lazsádi Bianka (DVTK) a legjobb nem FIDE-s 

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk