https://kolorline.hu/Egyéni rapidversennyel emlékeztek a sakkozók

Egyéni rapidversennyel emlékeztek a sakkozók

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcika Városi Sakk Club 18. alkalommal rendezte meg a Kovács Aladár–Simon József emlékversenyt október 6-án, a Mezey István Művészeti Központban.



Az eseményen elsőként Tóth János, a Kazincbarcikai Városi Sakk Club örökös, tiszteletbeli elnöke, elnökségi tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Galkó Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség főtitkára és Szabó László versenybíró ismertették a technikai információkat.


Fotók: Zele Tímea, a képen balról jobbra: Tóth János örökös, tiszteletbeli elnök és Klimon István alpolgármester


A képen balról jobbra: Tóth Csaba, a KBSC elnöke és Szabó László versenybíró

A rendezvényen Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Klimon István alpolgármester üdvözölte a megjelenteket, majd méltatta a mintegy ötven éves házigazda club munkáját.
A versenyre több mint hatvanan neveztek, akik kilencfordulós svájci FIDE rendszerben, kétszer tíz perben bizonyíthatták tudásukat. A résztvevők között voltak ifjú tehetségek és rutinos szeniorok is.





A verseny névadói egykor az egyesület tagjai voltak, akik mára különböző címekkel elismert sakkozóval szerettették meg a sportágat. Kovács Aladár az egykori Ózdi Kohászati Üzemek dolgozója volt, aki munkája mellett Ózdról, míg Simon József ormosbányai bányászként a 3 műszakos munkarendje mellől jártak rendszeresen a barcikai egyesület tagjaiként az edzésekre, versenyekre. Kiemelkedő munkát végeztek az utánpótlás nevelésében.



Eredmények:

A csoport
7 résztvevő, ebből 6 fő nemzetközi címviselő, 10 sportkörből 1 fő női FIDE-mesterrel

1. Handó Vilmos (DVTK) 7,5 p
2. Papp Levente (Miskolci Kisbocsok SE) 6 p
3. Kiss Pál (DVTK) 6 p
4. Kovács Apollon (Miskolci Kisbocsok SE)
5. Maliar Anatoli (Ukrán Kazincbarcika VSC) 5,5

Különdíjasok: Károlyfalvi Zoltán legjobb barcikai és a legjobb Simon-tanítvány; Demeter Dorina FM legjobb női játékos; Hidegh Lajos (KVSC) legjobb szenior; Pribelszky Benee (Miskolci Kisbocsok SE)

B csoport
40 fő résztvevő 10 helységből, 6 női versenyző, 12 ifjúsági

1. Markó Árpád (KVSC) 7 p
2. Csizmadia Csenge (Putnok) 7 p
3. Urbán Balázs (KVSC) 6,5 p
4. Galgovics András (Berente) 6,5 p
5. Tórh István (Ózd) 6,5 p
6. Lőrincz Ottó (Miskolc) 6 p
7. Nagy László (Berente) 6 p

Különdíjasok: Szabó Andrea (Felsőnyárád) a legjobb jobb női játékos; Kovács Kristóf (DVTK) legjobb ifi; Orbán Zoltán (Tiszaújváros) legjobb szenior; Lazsádi Bianka (DVTK) a legjobb nem FIDE-s 

További híreink

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

A zöldből a Kékesbe: Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 3. szakasza

Dátum: 2024. máj 10. 18:26

A 2024-es Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárfutam öt napjából ismét kettőn lehetett dicső versenyhelyszín városunk. A leghosszabb, 180 kilométeres harmadik táv a kazincbarcikai Fő téren kezdődött. A büszkén zöld városunkból kiszaladó utak egyik legszebbikén, szintén dús zöldön át haladtak a szívós versenyzők egészen a Kékestetőig.

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 10. 15:06

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

Tour de Hongrie — ismét megmutatta magát Kazincbarcika

Dátum: 2024. máj 09. 17:21

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny második szakaszának befutója Kazincbarcika volt. A napot a brit Mark Cavendish nyerte, magára öltve a sárga trikót.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk