https://kolorline.hu/Több százan a könyvtári héten

Több százan a könyvtári héten

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Országos Könyvtári Napokon szervezett rendezvényeken városunkban 848 fő vett részt október elseje és hetedike között, melynek záró akkordja a vasárnapi megbocsátás volt. A Kazincbarcikai Kistérség könyvtári ellátását tekintve, 14 kistelepülési könyvtári szolgáltató hely csatlakozott a programsorozathoz az Egressy Béni Városi Könyvtár koordinálásával.

Az Egressy Béni Városi Könyvtár idei könyves vasárnapján ismét nagy volt az érdeklődés az ingyenes beiratkozás után: több, mint százan éltek a lehetőséggel, mellyel december 31-éig vehetik igénybe a könyvtár beiratkozáshoz kötött szolgáltatásait.

Harmincnyolc késedelmes olvasó hozta vissza rég kikölcsönzött könyveit, ami számokban azt jelenti, hogy összesen 145 db könyv került vissza a könyvtárba. Az elengedett késedelmi díjak mértéke azonban nem túl jelentős a korábbi évekhez viszonyítva, ugyanis a leghosszabb késedelem mindössze 4 hónap volt.

Fotó: archív felvétel

További híreink

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

A zöldből a Kékesbe: Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 3. szakasza

Dátum: 2024. máj 10. 18:26

A 2024-es Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárfutam öt napjából ismét kettőn lehetett dicső versenyhelyszín városunk. A leghosszabb, 180 kilométeres harmadik táv a kazincbarcikai Fő téren kezdődött. A büszkén zöld városunkból kiszaladó utak egyik legszebbikén, szintén dús zöldön át haladtak a szívós versenyzők egészen a Kékestetőig.

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 10. 15:06

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

Tour de Hongrie — ismét megmutatta magát Kazincbarcika

Dátum: 2024. máj 09. 17:21

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny második szakaszának befutója Kazincbarcika volt. A napot a brit Mark Cavendish nyerte, magára öltve a sárga trikót.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk