https://kolorline.hu/Az első karcsapások

Az első karcsapások

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Véget ért az első háromhetes kurzus az úszásoktatási-programban az általános iskolai harmadikos, negyedikes és ötödikes osztályok diákjainak.  A Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ, a Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskoláinak vezetése és testnevelői hosszas előkészülete után szeptember 17-től elindultak az első karcsapások az uszodában.

A szervezett úszásoktatási-programban a gyerekek szakképzett úszásoktatóktól, intenzív délelőtti tanfolyamokon sajátíthatják el az úszáshoz szükséges alapokat, majd fejleszthetik tovább tudásukat az iskolai rendszerben megvalósuló órákon. A háromhetes kurzusokban az érintett tanulók az adott időszakban minden nap ellátogatnak az uszodába, ahol felmenő rendszerben kezdő, középhaladó és haladó szintű úszásoktatást kapnak.


Fotók: Zele Tímea

A gyerekek délelőtti időpontban, iskolaidőben a tanmedencében vagy a sportmedence kijelölt sávjaiban tanultak, attól függően, hogy éppen milyen szinten volt az úszástudásuk. A diákok nagyon várták az uszodai foglalkozásokat, a három hét alatt nagyon sokat fejlődtek a mindennapos, intenzív óráknak köszönhetően – mondta el az első tapasztalatokat Novák Dorina úszásoktató, aki elárulta, hogy igen hasznosnak tartja a programot.

– Fontosnak tartom, hogy a gyerekek sportoljanak, ne töltsenek sok időt a számítógép előtt. Véleményem szerint minden diáknak kötelező lenne megtanulnia úszni, hiszen fontos, hogy biztonságban legyenek a vízben, ezért gondolom nagyon hasznosnak az iskolai úszásoktatást – tette hozzá a szakember.

A diákok az első siklástól kezdődően lépésenként minden úszásnemet megtanulnak. Egy adott tanévben egy úszásnemmel foglalkoznak az oktatók; majd a következő évben kezdődik a másik, attól függően, hogy a gyerek mennyire vízbiztos, illetve mennyire tudja elsajátítani az oktatott anyagot.

További híreink

Húsvéti kosárfonás a Gyermekek Házában

Dátum: 2019. febr 15. 20:29

Kézműves foglalkozás keretében kezdték meg a készülődést a húsvétra az Ádám Jenő Tagiskola harmadikosai a Gyermekek Házában február 15-én.

Ápoló a világ körül

Dátum: 2019. febr 15. 17:28

Interjú Sebő Gáborral

Mozgalmas időszak a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet életében

Dátum: 2019. febr 14. 14:55

Az elmúlt napok rendkívül mozgalmasan és eredményesen teltek városunk önkormányzati rendészetének életében.

„Életem legszebb napja”

Dátum: 2019. febr 13. 14:24

Isten éltesse Margitka nénit!

Programajánló

Mészáros János Elek fellépése

Berente

Férfi Futsal NB II Alapszakasz záróforduló

Kazincbarcika

Bánfalvy Stúdió: Nicsak, ki lakik itt?

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III.Senior Sportkavalkád

Kazincbarcika

Amerre még nem jártunk

Tardona

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk