https://kolorline.hu/Az első karcsapások

Az első karcsapások

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Véget ért az első háromhetes kurzus az úszásoktatási-programban az általános iskolai harmadikos, negyedikes és ötödikes osztályok diákjainak.  A Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ, a Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskoláinak vezetése és testnevelői hosszas előkészülete után szeptember 17-től elindultak az első karcsapások az uszodában.

A szervezett úszásoktatási-programban a gyerekek szakképzett úszásoktatóktól, intenzív délelőtti tanfolyamokon sajátíthatják el az úszáshoz szükséges alapokat, majd fejleszthetik tovább tudásukat az iskolai rendszerben megvalósuló órákon. A háromhetes kurzusokban az érintett tanulók az adott időszakban minden nap ellátogatnak az uszodába, ahol felmenő rendszerben kezdő, középhaladó és haladó szintű úszásoktatást kapnak.


Fotók: Zele Tímea

A gyerekek délelőtti időpontban, iskolaidőben a tanmedencében vagy a sportmedence kijelölt sávjaiban tanultak, attól függően, hogy éppen milyen szinten volt az úszástudásuk. A diákok nagyon várták az uszodai foglalkozásokat, a három hét alatt nagyon sokat fejlődtek a mindennapos, intenzív óráknak köszönhetően – mondta el az első tapasztalatokat Novák Dorina úszásoktató, aki elárulta, hogy igen hasznosnak tartja a programot.

– Fontosnak tartom, hogy a gyerekek sportoljanak, ne töltsenek sok időt a számítógép előtt. Véleményem szerint minden diáknak kötelező lenne megtanulnia úszni, hiszen fontos, hogy biztonságban legyenek a vízben, ezért gondolom nagyon hasznosnak az iskolai úszásoktatást – tette hozzá a szakember.

A diákok az első siklástól kezdődően lépésenként minden úszásnemet megtanulnak. Egy adott tanévben egy úszásnemmel foglalkoznak az oktatók; majd a következő évben kezdődik a másik, attól függően, hogy a gyerek mennyire vízbiztos, illetve mennyire tudja elsajátítani az oktatott anyagot.

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk