https://kolorline.hu/Az első karcsapások

Az első karcsapások

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Véget ért az első háromhetes kurzus az úszásoktatási-programban az általános iskolai harmadikos, negyedikes és ötödikes osztályok diákjainak.  A Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ, a Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskoláinak vezetése és testnevelői hosszas előkészülete után szeptember 17-től elindultak az első karcsapások az uszodában.

A szervezett úszásoktatási-programban a gyerekek szakképzett úszásoktatóktól, intenzív délelőtti tanfolyamokon sajátíthatják el az úszáshoz szükséges alapokat, majd fejleszthetik tovább tudásukat az iskolai rendszerben megvalósuló órákon. A háromhetes kurzusokban az érintett tanulók az adott időszakban minden nap ellátogatnak az uszodába, ahol felmenő rendszerben kezdő, középhaladó és haladó szintű úszásoktatást kapnak.


Fotók: Zele Tímea

A gyerekek délelőtti időpontban, iskolaidőben a tanmedencében vagy a sportmedence kijelölt sávjaiban tanultak, attól függően, hogy éppen milyen szinten volt az úszástudásuk. A diákok nagyon várták az uszodai foglalkozásokat, a három hét alatt nagyon sokat fejlődtek a mindennapos, intenzív óráknak köszönhetően – mondta el az első tapasztalatokat Novák Dorina úszásoktató, aki elárulta, hogy igen hasznosnak tartja a programot.

– Fontosnak tartom, hogy a gyerekek sportoljanak, ne töltsenek sok időt a számítógép előtt. Véleményem szerint minden diáknak kötelező lenne megtanulnia úszni, hiszen fontos, hogy biztonságban legyenek a vízben, ezért gondolom nagyon hasznosnak az iskolai úszásoktatást – tette hozzá a szakember.

A diákok az első siklástól kezdődően lépésenként minden úszásnemet megtanulnak. Egy adott tanévben egy úszásnemmel foglalkoznak az oktatók; majd a következő évben kezdődik a másik, attól függően, hogy a gyerek mennyire vízbiztos, illetve mennyire tudja elsajátítani az oktatott anyagot.

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk