https://kolorline.hu/Az első karcsapások

Az első karcsapások

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Véget ért az első háromhetes kurzus az úszásoktatási-programban az általános iskolai harmadikos, negyedikes és ötödikes osztályok diákjainak.  A Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ, a Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskoláinak vezetése és testnevelői hosszas előkészülete után szeptember 17-től elindultak az első karcsapások az uszodában.

A szervezett úszásoktatási-programban a gyerekek szakképzett úszásoktatóktól, intenzív délelőtti tanfolyamokon sajátíthatják el az úszáshoz szükséges alapokat, majd fejleszthetik tovább tudásukat az iskolai rendszerben megvalósuló órákon. A háromhetes kurzusokban az érintett tanulók az adott időszakban minden nap ellátogatnak az uszodába, ahol felmenő rendszerben kezdő, középhaladó és haladó szintű úszásoktatást kapnak.


Fotók: Zele Tímea

A gyerekek délelőtti időpontban, iskolaidőben a tanmedencében vagy a sportmedence kijelölt sávjaiban tanultak, attól függően, hogy éppen milyen szinten volt az úszástudásuk. A diákok nagyon várták az uszodai foglalkozásokat, a három hét alatt nagyon sokat fejlődtek a mindennapos, intenzív óráknak köszönhetően – mondta el az első tapasztalatokat Novák Dorina úszásoktató, aki elárulta, hogy igen hasznosnak tartja a programot.

– Fontosnak tartom, hogy a gyerekek sportoljanak, ne töltsenek sok időt a számítógép előtt. Véleményem szerint minden diáknak kötelező lenne megtanulnia úszni, hiszen fontos, hogy biztonságban legyenek a vízben, ezért gondolom nagyon hasznosnak az iskolai úszásoktatást – tette hozzá a szakember.

A diákok az első siklástól kezdődően lépésenként minden úszásnemet megtanulnak. Egy adott tanévben egy úszásnemmel foglalkoznak az oktatók; majd a következő évben kezdődik a másik, attól függően, hogy a gyerek mennyire vízbiztos, illetve mennyire tudja elsajátítani az oktatott anyagot.

További híreink

Öt kazincbarcikai arany

Dátum: 2018. okt 20. 17:08

Sikeresen szerepeltek a kazincbarcikaiak az október 20-án megrendezett XI. Szücs Lajos Súlyemelő Emlékversenyen és a VII. Szabó Ferenc Masters Súlyemelő Emlékversenyen.

„Az első laborom”

Dátum: 2018. okt 20. 15:48

Idén először lehetősége nyílt a Szalézis diákoknak, hogy vegyész fakultáción vehessenek részt.

Őrizzük meg csontjaink egészségét!

Dátum: 2018. okt 20. 10:00

A csontritkulás világnapját ünnepeljük!

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

Programajánló

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Kolorakadémia - Szenior Szabadegyetem

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk