https://kolorline.hu/Barcikai grafikák

Barcikai grafikák

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hegedűs János mintegy ötven alkotásából nyílt tárlat október 11-én a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében. A kiállítás november 23-áig tekinthető meg.

A Kazincbarcikán élő emberek és épületek köszönnek vissza Hegedűs János grafikáin, amelyek a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermét díszítik több mint egy hónapon keresztül.
Az eseményen Untenerné Márton Ágnes, Pro Urbe Kazincbarcika-díjas nyugalmazott tanácsadó köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében felelevenítette az alkotó életútját és munkásságát. Mint mondta: az elmúlt két évtizedben számtalan kiállításon láthatták Hegedűs János műveit: Kazincbarcikán több ízben a Kisgalériában, a Gimi galériában, a Mezey-házban, az Idősek Otthonában, de megcsodálták grafikáit Berentén, Rudolftelepen, Sajókazán, Borsodnádasdon, Dubicsányban, Miskolcon és Veszprémben is.


Fotók: Zele Tímea

Hegedűs János a Kolorline érdeklődésére elárulta: a mostani tárlatra negyvenhat alkotással készült, amelyek között ezúttal nagyobb képek is megtalálhatóak. A grafikus hozzátette: nagyon szereti szülővárosát és bízik abban, hogy még nagyon sokáig tud alkotni Kolorcityben. A művész kiállításának megnyitó ünnepségén Debreceni Kata, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendéke varázsolta el előadásával a közönséget.
A Barcikai grafikák című kiállítás egészen november 23-áig látogatható.

További híreink

Öt kazincbarcikai arany

Dátum: 2018. okt 20. 17:08

Sikeresen szerepeltek a kazincbarcikaiak az október 20-án megrendezett XI. Szücs Lajos Súlyemelő Emlékversenyen és a VII. Szabó Ferenc Masters Súlyemelő Emlékversenyen.

„Az első laborom”

Dátum: 2018. okt 20. 15:48

Idén először lehetősége nyílt a Szalézis diákoknak, hogy vegyész fakultáción vehessenek részt.

Őrizzük meg csontjaink egészségét!

Dátum: 2018. okt 20. 10:00

A csontritkulás világnapját ünnepeljük!

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

Programajánló

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Kolorakadémia - Szenior Szabadegyetem

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk