https://kolorline.hu/Barcikai grafikák

Barcikai grafikák

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hegedűs János mintegy ötven alkotásából nyílt tárlat október 11-én a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében. A kiállítás november 23-áig tekinthető meg.

A Kazincbarcikán élő emberek és épületek köszönnek vissza Hegedűs János grafikáin, amelyek a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermét díszítik több mint egy hónapon keresztül.
Az eseményen Untenerné Márton Ágnes, Pro Urbe Kazincbarcika-díjas nyugalmazott tanácsadó köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében felelevenítette az alkotó életútját és munkásságát. Mint mondta: az elmúlt két évtizedben számtalan kiállításon láthatták Hegedűs János műveit: Kazincbarcikán több ízben a Kisgalériában, a Gimi galériában, a Mezey-házban, az Idősek Otthonában, de megcsodálták grafikáit Berentén, Rudolftelepen, Sajókazán, Borsodnádasdon, Dubicsányban, Miskolcon és Veszprémben is.


Fotók: Zele Tímea

Hegedűs János a Kolorline érdeklődésére elárulta: a mostani tárlatra negyvenhat alkotással készült, amelyek között ezúttal nagyobb képek is megtalálhatóak. A grafikus hozzátette: nagyon szereti szülővárosát és bízik abban, hogy még nagyon sokáig tud alkotni Kolorcityben. A művész kiállításának megnyitó ünnepségén Debreceni Kata, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendéke varázsolta el előadásával a közönséget.
A Barcikai grafikák című kiállítás egészen november 23-áig látogatható.

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk