https://kolorline.hu/Marad a meleg, tavaszias idő

Marad a meleg, tavaszias idő

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Vasárnapig még biztosan marad a meleg, már-már tavaszias időjárás.

Csütörtökön napközben sok napsütésre, ugyan kissé felhős, de csapadékmentes időre számíthatunk. A délutáni csúcshőmérséklet 21-26 fok között alakul. Pénteken folytatódik a jó idő: eleinte északon és a Dunántúlon köd és párásság várható, északnyugaton pedig élénk lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Délután 22-25 fokos maximumra számíthatunk. A szombati nap tökéletes kiránduláshoz: igazi őszi napos, száraz idő lesz, 20-25 fokos maximummal. A Dunántúlon marad a délkeleti szél. Vasárnap szintén napos, kellemes lesz az idő, 20-15 fokos csúcshőmérséklettel. Jelentősebb időjárás-változás a jövő hét elején sem várható, marad a 20 fok körüli hőmérséklet.

Pollen

A parlagfű pollenkoncentrációja az Alföldön többfelé közepes tartományban alakulhat. A pázsitfűfélék, a csalánfélék, az üröm, az útifű és a libatopfélék pollenje is már csak alacsony koncentrációban fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában az alacsony-közepes tartományban alakul, helyenként magas lehet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön marad a frontmentes időjárás. Reggelre foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. A vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességgel élőknél a nagy napi hőingás okozhat némi kellemetlenséget. A kellemes időben érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni, így erősíthetjük immunrendszerünket. Reggelente nagy lehet a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Forrás
Gif

További híreink

Húsvéti kosárfonás a Gyermekek Házában

Dátum: 2019. febr 15. 20:29

Kézműves foglalkozás keretében kezdték meg a készülődést a húsvétra az Ádám Jenő Tagiskola harmadikosai a Gyermekek Házában február 15-én.

Ápoló a világ körül

Dátum: 2019. febr 15. 17:28

Interjú Sebő Gáborral

Mozgalmas időszak a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet életében

Dátum: 2019. febr 14. 14:55

Az elmúlt napok rendkívül mozgalmasan és eredményesen teltek városunk önkormányzati rendészetének életében.

„Életem legszebb napja”

Dátum: 2019. febr 13. 14:24

Isten éltesse Margitka nénit!

Programajánló

Mészáros János Elek fellépése

Berente

Férfi Futsal NB II Alapszakasz záróforduló

Kazincbarcika

Bánfalvy Stúdió: Nicsak, ki lakik itt?

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III.Senior Sportkavalkád

Kazincbarcika

Amerre még nem jártunk

Tardona

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk