https://kolorline.hu/Marad a meleg, tavaszias idő

Marad a meleg, tavaszias idő

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Vasárnapig még biztosan marad a meleg, már-már tavaszias időjárás.

Csütörtökön napközben sok napsütésre, ugyan kissé felhős, de csapadékmentes időre számíthatunk. A délutáni csúcshőmérséklet 21-26 fok között alakul. Pénteken folytatódik a jó idő: eleinte északon és a Dunántúlon köd és párásság várható, északnyugaton pedig élénk lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Délután 22-25 fokos maximumra számíthatunk. A szombati nap tökéletes kiránduláshoz: igazi őszi napos, száraz idő lesz, 20-25 fokos maximummal. A Dunántúlon marad a délkeleti szél. Vasárnap szintén napos, kellemes lesz az idő, 20-15 fokos csúcshőmérséklettel. Jelentősebb időjárás-változás a jövő hét elején sem várható, marad a 20 fok körüli hőmérséklet.

Pollen

A parlagfű pollenkoncentrációja az Alföldön többfelé közepes tartományban alakulhat. A pázsitfűfélék, a csalánfélék, az üröm, az útifű és a libatopfélék pollenje is már csak alacsony koncentrációban fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában az alacsony-közepes tartományban alakul, helyenként magas lehet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön marad a frontmentes időjárás. Reggelre foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. A vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességgel élőknél a nagy napi hőingás okozhat némi kellemetlenséget. A kellemes időben érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni, így erősíthetjük immunrendszerünket. Reggelente nagy lehet a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Forrás
Gif

További híreink

Öt kazincbarcikai arany

Dátum: 2018. okt 20. 17:08

Sikeresen szerepeltek a kazincbarcikaiak az október 20-án megrendezett XI. Szücs Lajos Súlyemelő Emlékversenyen és a VII. Szabó Ferenc Masters Súlyemelő Emlékversenyen.

„Az első laborom”

Dátum: 2018. okt 20. 15:48

Idén először lehetősége nyílt a Szalézis diákoknak, hogy vegyész fakultáción vehessenek részt.

Őrizzük meg csontjaink egészségét!

Dátum: 2018. okt 20. 10:00

A csontritkulás világnapját ünnepeljük!

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

Programajánló

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Kolorakadémia - Szenior Szabadegyetem

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk