https://kolorline.hu/Okos város épül – A jövő Kazincbarcikája

Okos város épül – A jövő Kazincbarcikája

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A „Digitális Város” témakörben meghirdetett pályázati felhívással kapcsolatos ötletbörzére és együtt gondolkodásra invitálta a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport a barcikai civilek és vállalkozások képviselőit október 10-i, Kolorlab Innovációs Központ közösségi termében rendezett fórumán.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az akciócsoport egy héttel ezelőtt hirdette meg az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló helyi közösségi programját, aminek keretében civil szervezetek, helyi intézmények valósíthatnak meg innovatív közös projekteket.

Digitális Város ötletbörze - A jövő Kazincbarcikája

A szervezők folyamatos párbeszédet kívánnak folytatni az érintett szervezetekkel és az egész ősszel tartó programsorozat első állomásaként, Wächter Balázs moderálásával a „Digitális Város” helyi pályázati felhívással kapcsolatos fórumon vehettek részt az érdeklődők. A projekt koordinátora rövid bevezetőjében ismertette a pályázati felhívás főbb pontjait és a fórum célját.

Wächter Balázs az esemény házigazdája - Digitális Város fórum

Novák Péter, a Barcika Centrum Kft. ügyvezetője tartott gondolatébresztő előadást a jelenlévő civil szervezetek és helyi vállalkozások képviselőinek, aki az önkormányzati társaságoknál megvalósult és tervezett digitális alapú fejlesztéséket mutatta be.

Érdekfeszítő előadásában hangsúlyozta, hogy a digitális alapú fejlesztéseknek nem szabad öncélúnak lenniük. Fontos, hogy javítsák a munkavégzés hatékonyságát, vagy segítse az információ-áramlást, adatmegőrzést. Kiemelte, hogy tanulás nélkül nem megy a szoftverek hatékony használata, illetve az új alkalmazások bevezetése a szervezeti kultúra fejlődését is igényli. Bemutatta a már megvalósított Kolorapp, okos alkalmazás fejlesztési körülményeit, működési tapasztalatait, de számos új, megvitatásra érdemes ötletet is felvetett.

Novák Péter a Barcika Centrum Kft. ügyvezetője - Digitális Város fórum

A résztvevők közösen gondolkodtak egy olyan közösségi alkalmazás bevezetésén, ami keretet ad többek között az egyének, civil szervezetek, intézmények, vállalkozások, diákok által felkínált önkéntes munka szervezésére, vagy eszközök kölcsönös megosztására. A megosztásra épülő közösségi megoldások mellett felmerült a kazincbarcikai igényeket kiszolgáló állásportál, vagy helyi vállalkozásoknak egységes internetes megjelenítését célzó platform fejlesztésének lehetősége is.

A Helyi Akciócsoport első körben 2018. december 5-ig várja a pályázatokat. A Digitális város témakörben rendelkezésre álló 43,3 millió forintos keretösszegből 6-12 pályázat megvalósítását tervezik, melyek megvalósítására siker esetén 24 hónap áll a pályázók rendelkezésére. A pályázatonként megítélhető maximum 10 millió forint közötti összegből akár a projektek teljes költségvetése is megfinanszírozható, de az elbíráláskor előnyt jelent, ha a megvalósítás során önrészt is vállalnak a pályázók.

A szervezők a következő fórumok témájáról és időpontjáról folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket a Kolorcity.hu oldalon és a helyi médiában, a teljes pályázati felhívások pedig az alábbi címen olvashatók.

 

További híreink

Öt kazincbarcikai arany

Dátum: 2018. okt 20. 17:08

Sikeresen szerepeltek a kazincbarcikaiak az október 20-án megrendezett XI. Szücs Lajos Súlyemelő Emlékversenyen és a VII. Szabó Ferenc Masters Súlyemelő Emlékversenyen.

„Az első laborom”

Dátum: 2018. okt 20. 15:48

Idén először lehetősége nyílt a Szalézis diákoknak, hogy vegyész fakultáción vehessenek részt.

Őrizzük meg csontjaink egészségét!

Dátum: 2018. okt 20. 10:00

A csontritkulás világnapját ünnepeljük!

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

Programajánló

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Kolorakadémia - Szenior Szabadegyetem

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk