https://kolorline.hu/Okos város épül – A jövő Kazincbarcikája

Okos város épül – A jövő Kazincbarcikája

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A „Digitális Város” témakörben meghirdetett pályázati felhívással kapcsolatos ötletbörzére és együtt gondolkodásra invitálta a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport a barcikai civilek és vállalkozások képviselőit október 10-i, Kolorlab Innovációs Központ közösségi termében rendezett fórumán.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az akciócsoport egy héttel ezelőtt hirdette meg az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló helyi közösségi programját, aminek keretében civil szervezetek, helyi intézmények valósíthatnak meg innovatív közös projekteket.

Digitális Város ötletbörze - A jövő Kazincbarcikája

A szervezők folyamatos párbeszédet kívánnak folytatni az érintett szervezetekkel és az egész ősszel tartó programsorozat első állomásaként, Wächter Balázs moderálásával a „Digitális Város” helyi pályázati felhívással kapcsolatos fórumon vehettek részt az érdeklődők. A projekt koordinátora rövid bevezetőjében ismertette a pályázati felhívás főbb pontjait és a fórum célját.

Wächter Balázs az esemény házigazdája - Digitális Város fórum

Novák Péter, a Barcika Centrum Kft. ügyvezetője tartott gondolatébresztő előadást a jelenlévő civil szervezetek és helyi vállalkozások képviselőinek, aki az önkormányzati társaságoknál megvalósult és tervezett digitális alapú fejlesztéséket mutatta be.

Érdekfeszítő előadásában hangsúlyozta, hogy a digitális alapú fejlesztéseknek nem szabad öncélúnak lenniük. Fontos, hogy javítsák a munkavégzés hatékonyságát, vagy segítse az információ-áramlást, adatmegőrzést. Kiemelte, hogy tanulás nélkül nem megy a szoftverek hatékony használata, illetve az új alkalmazások bevezetése a szervezeti kultúra fejlődését is igényli. Bemutatta a már megvalósított Kolorapp, okos alkalmazás fejlesztési körülményeit, működési tapasztalatait, de számos új, megvitatásra érdemes ötletet is felvetett.

Novák Péter a Barcika Centrum Kft. ügyvezetője - Digitális Város fórum

A résztvevők közösen gondolkodtak egy olyan közösségi alkalmazás bevezetésén, ami keretet ad többek között az egyének, civil szervezetek, intézmények, vállalkozások, diákok által felkínált önkéntes munka szervezésére, vagy eszközök kölcsönös megosztására. A megosztásra épülő közösségi megoldások mellett felmerült a kazincbarcikai igényeket kiszolgáló állásportál, vagy helyi vállalkozásoknak egységes internetes megjelenítését célzó platform fejlesztésének lehetősége is.

A Helyi Akciócsoport első körben 2018. december 5-ig várja a pályázatokat. A Digitális város témakörben rendelkezésre álló 43,3 millió forintos keretösszegből 6-12 pályázat megvalósítását tervezik, melyek megvalósítására siker esetén 24 hónap áll a pályázók rendelkezésére. A pályázatonként megítélhető maximum 10 millió forint közötti összegből akár a projektek teljes költségvetése is megfinanszírozható, de az elbíráláskor előnyt jelent, ha a megvalósítás során önrészt is vállalnak a pályázók.

A szervezők a következő fórumok témájáról és időpontjáról folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket a Kolorcity.hu oldalon és a helyi médiában, a teljes pályázati felhívások pedig az alábbi címen olvashatók.

 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk