https://kolorline.hu/PAOK-Szaloniki- Vegyész RC Kazincbarcika Bajnok Ligája selejtező 2. mérkőzés

PAOK-Szaloniki- Vegyész RC Kazincbarcika Bajnok Ligája selejtező 2. mérkőzés

Szerző:

Brézai Zoltán

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

PAOK-Szaloniki-Vegyész RC Kazincbarcika BL röplabda selejtező 2. mérkőzés ÉLŐ közvetítése

Köszöntöm olvasóinkat. hamarosan kezdődik a PAOK Szaloniki -Vegyész RC. Az első találkozót a görög együttes nyerte 3-2-re. Ha most a görögök nyernek bármilyen arányban, akkor továbbjutnak. Ha 3-0-ra, vagy 3-1-re nyer a Kazincbarcika, akkor ő jut tovább, 3-2-es Vegyész siker esetén aranyszett vár a csapatokra. 

Melegítenek a csapatok a Vegyész meglepetésre készül. Nincs teltház Szalonikiben, ami szintén meglepő.

Hamarosan kezdetét veszi a csata.

1. szett: Németh Szabi nyit, Marquez üti be az első pontot 1-0. Macko centerből válaszol 1-1. Némethről pattan ki a labda 2-1.Szabó Dávid válaszol 2-2, tartja magát a Vegyész. Szabót blokkolják és már 4-2 az állás a PAOK-nak. Blázsovics üt egy jót 4-3, de még mindig a hazaiaknak. Rontott szerva Blázsovicstól így 5-3 az állás. Sőt egy pontatlan támadás után már 6-3-ra vezet a PAOK időkérés Marek Kardosnál. kezd elmenni a hajó ebben a játszmában,mert 8-3 az állás, nagyon bekezdtek a házigazdák. Egy rontott PAOK nyitás után barcikai pont és 8-4 az eredmény. A különbség 5 pont 9-4-es állás. Macko hoz pontot 9-5.

Nem tud mit kezdeni a VRCK a vendég nyitásokkal 11-5 áll a táblán. Sőt gyenge kazincbarcikai nyitásfogadás után már héttel vezetnek a görögök és Kardos ismét időt kér. 

nem tudja csökkenteni a különbséget a vendég együttes, extrákat hoznak a görögök. 16-9 az állás nincs könnyű dolga a kék-sárgáknak.7 pont a különbség és 7 pontnyira vannak a görögök az 1. játszma megnyerésétől. Eldőlt az is, hogy a másik ágon az Isztambul jutott tovább és játszhat majd ennek a párharcnak a győztesével. A párharc vesztese finn ellenfelet kap a CEV kupában. A hajréhoz érve 21-14-re vezetnek a görögök és újabb pontot szereznek, amivel már 22-14. Elúszott ez a játszma a Barcikának. Görög játszmalabda, pedig előtte kétszer is volt esélye a pontra a barcikának. Szettlabdája van a haziaknak 24-15-nél. Szabó üt jól és ezzel az első játszmalabda hárítva.Blázsovics ront így 25-16-ra hozza a nyitó játszmát a PAOK. Hamarosan jön a folytatás. 1-0 a hazaiaknak.

2. szett 1-2 a VRCK vezet, de nem sokáig, de máris 2-2. Szabó Dávid termeli a pontokat és ebben a játszmában 3-3 az állás. Blázsovics nyithat és a támadásnál ő üti a hálóba a labdát 4-3 a görögöknek. Banai nem adja fel és 4-4-nél megint egyenlő. Nem tudnak meglógni a hazaiak, mert a Barcika ott liheg a nyakukon, most 7-6-os hazai vezetés, de fogadásban most feljavult a Vegyész, de Blázsovicsot sáncolják le és 8-6, ebben a szettben először vezet 2 ponttal a PAOK, mire leírom már 9-6 és időt is kér Marek Kardos. Nem sikerült csökkenteni a különbséget, jól működik a hazai sánc, 12-7 oda. Ezúttal Banai és Szabó sáncol 12-8.  Most több a hiba a magyar együttesnél és Kardosnak ebben a játszmában is ki kellett kérnie második idejét. Hátha sikerül a vendégeknek a felzárkózás, 14-9 a PAOK javára. Sőt már 15-9 és megint a görögöknek áll ez a szett. 17-8 az állás 6-6 után 11-2-es etapot produkál a Szaloniki. Nem tudom mit lehet itt tenni, mert ez a szett is elúszni látszik, sőt, ha nem lesz javulást, akkor a meccs is elmehet. Blázsovicsot sáncolják. Toronyai jött be csereként Páez helyett feladó poszton. 19-10-es állás. Nagyon nagy a különbség a görögök a kezdeti bizonytalanság után is uralják a játékot. Árva, aki csereként állt be hoz egy pontot, de 22-11 a haziaknak. Eldőlt a szett, mert 24-11 Szaloniki szettlabdák, az elsőt Milev ütése nyomán hárítja a Kazincbarcika. Curic azonban nem hibázik 25-12 ebben a szettben a PAOK javára és 2-0. Most jön majd a feltámadás? Nem tudhatjuk, de nagyot kell javulnia a Vegyésznek a 3. szettben, ha meglepetést szeretne okozni ezen a meccsen és legalább játszmát akar rabolni a görög együttestől, mely 2-0-ra vezet és egy lépésre van a továbbjutástól.

3. szett az elején 3-3 az állás. Először vezet a VRCK egy szetten belül 4-3 ide, Juhász Péter centerből, majd blokkol egyet és máris 5-3 a Vegyész javára. Valami meglepetés készül. Nagyon összeszedte magát a Barcika, mert tartja két pontos előnyét 6-4 ide. Safranovics egyenlít 6-6. Hiába a kezdeti lendület már PAOK előny 7-6-nál. Sőt egy újabb vendég hiba után 8-6 oda. Időt is kér Marek Kardos. Az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodni a vendégeknek, de 12-6-nál csökkennek az esélyek. Végre egy vendég pont, de 12-7-nél sem nőnek jelentősen az esélyek. Egy hosszú labdamenet végére tesz Safranovics pontot, 13-7, Marek Kardos második időkérése, amikor 14-7 a PAOK javára. Sok a hiba a VRCK-nál és 17-8, Szabó Dávid villan olykor-olykor, de nagy a hátrány 17-10, mert Páez és Juhász sáncol. 7 pont azonban így is a VRCK hátránya. De ez újabb ponttal csökken 17-11 és Stancunak kell időt kérnie. zsinorban 3 pontot csinált a Barcika. Ki kell mondani, hogy eldőlni látszik a meccs és a toábbjutás sorsa. 18-13 az erdmény. Öt pontra van a továbbjutástól a PAOK. 20-14. Egy hazai rontás után 5 pontra jön fel a Vegyész. Németh nyithat, de a pont végül a Szalonikié lett 21-15. Mindent megpróbál a Barcika, de 23-16 és 2 pont kell a PAOK-nak. 23-17 ebben a szettben szerez a legtöbb pontot eddig a szetteken belül a Kazincbarcika. A rontott szerva után meccs és továbbjutást jelentő labda a hazaiaknak 24-17. Szabó révén hárítja az elsőt a Vegyész 24-18. Sőt a második meccslabda is hárítva 24-19. Ennyi volt 25-19 és 3-0 oda 6-2-vel a PAOK Szaloniki jut a következő fordulóba. A Vegyész a CEV kupában folytathatja. 

PAOK Szaloniki -Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (16, 12,19)

Legközelebb a szlovén Calcit Kamnik ellen szerepel a Kazincbarcika hazai pályán október 21-én este hét órától a Közép-európai kupában.

 

Köszönjük a figyelmüket!

 

 

További híreink

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk