https://kolorline.hu/Elmaradt a Vegyész csoda a Bajnok Ligájában

Elmaradt a Vegyész csoda a Bajnok Ligájában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A hazai vereség után Szalonikiben küzdött a BL-ben a Vegyész RC Kazincbarcika. A görög PAOK Szaloniki azonban győzött és továbbjutott, a Kazincbarcika pedig a CEV kupában folytathatja szereplését.

Nem volt könnyű dolga a Vegyésznek Szalonikiben a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján, hiszen az első találkozót maratoni csatában, de elveszítette 3-2-re. A kék-sárgák számára így csak a győzelem volt az elfogadható eredmény. Az első játszmában kicsit megilletődötten kezdett a VRCK és a görögök szinte azonnal átvették a kezdeményezést. A játszma elején már öt ponttal 9-4-re vezetett a PAOK és a Kazincbarcika hiába próbált meg mindent, nem sikerült ledolgoznia hátrányát. Marek Kardos időkérésekkel próbálkozott felrázni fiait, de a görög előny tovább nőtt és a végén 25-16-ra meg is nyerte a Szaloniki az első felvonást.

A második játszmában úgy tűnt összeszedi magát a kék-sárga alakulat, hiszen 6-6-ig tartotta magát. A szurkolók támogatását élvező hazaiak azonban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt és 12-7-nél ismét eldőlni látszott a szett sorsa.  A vendég edző hiába cserélt hozta be Tornyait és Árvát ez sem segített. A hazai együttes igazi örömröplabdát mutatott be és egy 11-2-es rohammal 17-8-ra alakította az állást. Banaiéknak szinte semmi sem sikerült, ám a vendéglátóknak szinte minden bejött. 25-12 lett a játszma vége a hazaiaknak.

A harmadik etap elején megrázta magát a Vegyész. Nemcsak, hogy tartották a lépést, de vezettek is. Juhász Péter szép centertámadása és blokkja után 5-3-ra. Safranovics azonban gyorsan kiegyenlített és 8-6-nál már a házigazdáknál volt az előny. Nem játszott jól a PAOK nem mutatták extrákat a mérkőzésen, de a sokat bizonytalankodó Kazincbarcika ellen a szett derekán is simán vezettek. Marek Kardos mindent megpróbált, de időkérései után sem tudott magasabb hőfokon játszani csapata. Egyszer még felzárkózott hét pontos hátrányból ötre a vendég csapat, de közelebb már nem tudott kerülni riválisához. A Kazincbarcika két meccslabdát is hárított, de a PAOK végül 25-19-re hozta a harmadik szakaszt, így 3-0-ra megnyerte a mérkőzést. A Barcika így kettős vereséggel elbúcsúzott a BL-től és a CEV kupában folytathatja szereplését. A két mérkőzés alapján a nagyobb tudáskülönbség kijött a csapatok között, de a Vegyész különösen az első mérkőzésen remekül helytállt és méltó ellenfele volt híres riválisának. A CEV kupában a Kazincbarcika november végén cseh Kladno vagy a bolgár Montana ellen mérkőzik. A VRCK következő mérkőzésére nem kell sokat várni, hiszen október 21-én vasárnap este hét órától a Közép-európai Kupában a szlovén Kamnik ellen.

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk