https://kolorline.hu/Prima Junior díjjal jutalmazták Simkó Fanni munkásságát

Prima Junior díjjal jutalmazták Simkó Fanni munkásságát

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A jövő tehetségeit jutalmazó Prima Primissima díjátadón idén Simkó Fanninak jutott a megtiszteltetés, hogy átvehette a díj magyar népművészet és közművelődés kategóriájának kitüntetését.

színházi évad

„Elismerés a jövőt formáló tehetségeknek”, ezt a jelmondatot szem előtt tartva jutalmazza meg évente a Prima Primissima az ország kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjait, mint elismerésben, mint pedig anyagiakban. A díjat 2003-ban alapította Demján Sándor, és a mai napig fő célkitűzésük, hogy minden hatalmi és politikai befolyásoltság nélkül elismerjék azokat, akik a saját pályájuk munkásságában példát állítanak a többi magyar ember számára. A kitüntetésben 10 kategória is létezik, így a zeneművészettől, a sporton át, egészen a tudományig kaphatnak elismerést az arra megszolgáltak.
2007-ben született meg a döntés, hogy a 30 év alattiak közül évente tízen részesülhessenek külön díjazásban, így megszületett a Prima Junior díj melynek az egyik jutalmazottja idén, a Kazincbarcikán élő Simkó Fanni lett, aki Magyar népművészet és közművelődés kategóriában kapott elismerést, egy gyönyörű emlékplakett valamint kettő millió forint pénzjutalom formájában.
Fanni középiskolás korában bőrműves szakos tanulmányai alatt kezdett el bőrmegmunkálással, bőrékszerek készítésével foglalkozni, és szeretete ebben a szakmában azóta is munkaszerűen él benne. Elszántságát mutatja, hogy az évek alatt tagja lett a Sajómenti Népművészeti Egyesületnek, a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének, majd pedig a Gömöri Kézművesek Társulásának is. Elmondása szerint a család, a barátok, és persze a mesterek támogatása is nagy segítség volt abban, hogy eljutott eddig a elismerő kitüntetésig. Jövőbeni terveiről azt nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretne továbbra is pályázni, és az elsőszámú cél most a szeme előtt az a Népművészet Ifjú Mestere díj, valamint a Magyar Kézműves Remek díj elérése. Ezek mellett pedig ugyanúgy, mint eddig is, folytatni szaktudásának átadását minél több fiatalnak a következő generációkból.

További híreink

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk