KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Külső Védelmi Terv Gyakorlat Kazincbarcikán

Külső Védelmi Terv Gyakorlat Kazincbarcikán

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Külső Védelmi Terv Gyakorlatot tartott november 7-én Kazincbarcika város Önkormányzata a Katasztrófavédelem, és a BorsodChem közös összefogása által. A kazincbarcikai eseményen, szimuláció segítségével készültek fel egy lehetséges katasztrófára.

Idén is megszervezték a lakosság védelmének érdekében a Külső Védelmi Terv Gyakorlatot. A rendezvény első részére a Polgármesteri Hivatalban került sor, ahol Szitka Péter polgármester a megnyitón köszöntötte a helyi védelmi bizottság tagjait. 

Fotón: Szitka Péter polgármester

Beszédében kitért többek között arra, hogy mennyire szükséges és hasznos, hogy évente elgyakorolják a városban a problémás szituációk kezelését.
Ezt követően Szent-Királyi László tűzoltó ezredes, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, a veszélyhelyzetek kezelésére hívta fel a figyelmet, valamint a nap további programját ismertette. Klement Tibor, a BorsodChem Zrt. környezetvédelmi igazgatójának előadásával folytatódott az esemény, aki kitért a BorsodChemben működő biztonsági kérdésekre. 

Fotón: Klement Tibor, a BorsodChem Zrt. környezetvédelmi igazgatója

Tájékoztatást adott a cég biztonságtechnikai és katasztrófaelhárítási terveiről, valamint arról, hogy milyen újítások zajlanak jelenleg is a cégnél. Ezek közé az újítások közé tartozik például egy új telep kiépítése, amely a régi épületek lebontásával vette kezdetét és még jelenleg is zajlik. Prezentációában szerepelt, hogy egy új, darus emelővel ellátott tűzoltóautót is beszereztek, ami akár 32 méter magasba is képes feljuttatni a kívánt személyt bármilyen mentés vagy egyéb munkálatok végrehajtására.
A nap második felében a hivatásos szervek, azaz a katasztrófavédelem, a rendőrség, és a mentőszolgálat kezdtek neki a terv gyakorlati részének megvalósításához. Itt az adott szerveknek kellett  megoldaniuk a kötelező feladatokat, elsősorban a lakosok tájékoztatását, majd az itt élők védelmét. 

Fotók : Kovács Loretta

Idén a Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium volt a helyszíne annak a szimulációnak, melyben egy sérült személyt mentettek ki a katasztrófaelhárítók.

A feladat célja, hogy az egyén minél hamarabb kijusson a veszélyzónából és a mentőautóhoz érkezzen további szervek - a rendőrség - bevonásával.

Ezt követően a BorsodChem lakótelepen az érintett területek és lakóházak átvizsgálása zárta a terv gyakorlatot. Szent-Királyi László kérdésünkre elmondta, fontosnak tartja a szimulációt, mert egy valós katasztrófa esetén a csapat felkészültebben, összeszokottabban és rutinosabban látja el a mentési feladatokat. 

Fotón: Szent-Királyi László tűzoltó ezredes, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk