https://kolorline.hu/Civil kerekasztal a Mezeyben

Civil kerekasztal a Mezeyben

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Civil egyesületek, önkormányzati intézmények és helyi gazdasági szereplők vettek részt azon a fórumon, melyre november 7-án délután 3 órától került sor a Mezey István Művészeti Központban a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport szervezésében.

Mint arról korábban már mi is beszámoltunk, a barcikai civiliket tömörítő Kolorközösség által három témában meghirdetett pályázati felhívás keretében mintegy 133,3 millió értékben nyújthatnak be pályázatokat az érintett szervezetek.  A szerdai kerekasztal beszélgetésen ezen szervezetek képviselői kaptak lehetőséget, hogy egy jó hangulatú kötetlen beszélgetésen megismerhessék egymás terveit és elképzeléseit és keressék az együttműködés szálait.
Mint azt Szitka Péter polgármester úr, a Helyi Akciócsoport elnöke megnyitójában elmondta, a pályázatok célja, hogy a helyi civil szervezetek hatékonyabban és gördülékenyebben alakíthassanak ki együttműködéseket.
Szitka Péter polgármester - A HACS elnöke

Szitka Péter polgármester - A Helyi Akciócsoport elnöket (Fotó: Zele Tímea) 
 


 

Bevezetőjében Wachter Balázs, a program koordinátora hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy az együttműködő szervezetek sokszínűsége és eltérő tevékenysége révén ezek a közösen lebonyolított projektek új minőséget hozzanak a városba és a közös alkotás révén új színt vigyenek a város életébe. 
Wachter Balázs programkoordinátor

Wachter Balázs programkoordinátor (Fotó: Zele Tímea) 

A résztvevők ezután három gondolatébresztő előadást hallgathattak meg. Pelle Anna, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Egyesület a közösségteremtés lehetőségeiről és fontosságáról beszélt. Előadásában a sikeres közösségeket a sikeres emberekkel állította párhuzamba és a megfelelő, tiszteleten alapuló kommunikáció fontosságát hangsúlyozta.

Pétervári György előadásában az értékteremtés-és megőrzés fontosságáról beszélt, majd Dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezetőjeként egy image videó levetítésével inspirálta a megjelent szervezetek képviselőit, akik ezt követően három kisebb csoportban folytathatták az eszmecserét és ötletelést a közösen megvalósítandó programokról és lehetséges együttműködésekről.
Civil Kerekasztal beszélgetés a Mezeyben

Civil Kerekasztal beszélgetés a Mezeyben (Fotó: Zele Tímea)

A partnerek közti párbeszéd, együttműködés folytatódik, a kialakuló projekt csirák továbbfejlesztése céljából az együttműködést tervező civil és intézményi partnerek november 15-én, jövő hét csütörtökön találkoznak az Egressy Béni Művelődési központban. Még aznap délután a pályázni kívánó partnerek a Helyi Akciócsoport munkatársai által vezetett egyéni konzultációkon is részt vehetnek a KolorLab-ben a 
kolorkozosseg@gmail.com email címen való előzetes bejelentkezés és időpontegyeztetés után.

Az „Együttműködő Közösség”, a „Kreatív Közösség” és a „Digitális Város” témákban a Helyi Akciócsoport első körben 2018. december 5-ig várja a pályázatokat, a pályázati felhívások és az általános tájékoztatok elérhetők a www.kolorcity.hu/felhivasok oldalon.

További híreink

Az égben maradt repülő - Kezdődik a színházi évad az Egressyben

Dátum: 2018. nov 20. 15:00

A Turay Ida Színház, Edith Piaf életét bemutató zenés darabjával „Az égben maradt repülő” mai előadásával megkezdődik a 2018/2019-es színházi évad az Egressy Béni Művelődési Központban.

Asztalitenisz Diákolimpia Körzeti Döntő Kazincbarcikán

Dátum: 2018. nov 19. 16:20

Az Asztalitenisz Diákolimpia kapcsán rendeztek körzeti döntőt November 19-én a Kazincbarcikai Sportközpontban.

Tűz a Hámán Katón

Dátum: 2018. nov 18. 16:12

Egy önkormányzati tulajdonú lakás kiégett, több pedig megrongálódott Kazincbarcikán november 18-án délután.

Régi adósság a Fő tér felújítása

Dátum: 2018. nov 18. 14:20

Az 1979-ben átadott Fő tér korszerűsítését, a mai kor követelményeihez igazodó megszépítését régóta terveztük – emelte ki Szitka Péter polgármester. A meglévő járdák új burkolatot kaptak, valamint új sétányokat alakítottak ki.

Programajánló

Turay Ida Színház: Égben maradt repülő

Kazincbarcika- Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad 2018/2019

Kazincbarcika

60 alkotó év

Kazincbarcika

Legyél Te is Szuperhős

Ózd - Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

XII. Krumplis Lángos Fesztivál

Bánhorváti - Tornacsarnok és környéke

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk