https://kolorline.hu/Újra Szenior Szabadegyetem

Újra Szenior Szabadegyetem

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szépkorúaknak szervezett önismereti témájú előadáson vehettek részt a Szenior Szabadegyetem keretein belül azok az érdeklődők, akik jelen voltak a Mezey István Művészeti Központ november 8-án megszervezett rendezvényén. Az esemény újra teltházas érdeklődésnek örvendett.

Színházi Évad

A Kolorakadémia 2018-2019-es tanév első félévének immáron második előadására került sor november nyolcadik napjának délutánján. Ezúttal dr. Korányi Mariann, jogász, jógaoktató és Yumeihoterapeuta tartott előadást, melynek címe „ÁRNYÉK ÉS JÖVŐKÉP – Újrakezdési motiváció Szépkorúaknak” volt.

Dr. Korányi Mariann, előadás közben
Fotók: Zele Tímea

Ez az előadás rendhagyónak mondhatóan az önismeret kérdéseit boncolgatja részletesebben, tudományos tekintetben pedig az önfejlesztés és pszichológia irányába tett kitekintést. Mindezeken felül pedig az előadó még a saját életének élményeit is belevonta előadásába, melynek kapcsán egy belső utazásra hívta meg az érdeklődőket.

Szépkorúak
 

Dr. Korányi Mariann gondolatai szerint a krízis és változás általában stresszel járó folyamatok, kibillentik az embert az egyensúlyából és ilyenkor jönnek elő az ember múltjából azok a mélyen elraktározott érzelmek és gondolatok melyek az árnyékot alkotják.

Előadás
 

A szépkorúaknál ezt a folyamatot kiválthatja egy esetleges munkahely elvesztése, az elfojtások, a traumák, a meg nem élt, ki nem fejezett érzések, vagy akár a gyász is. Ezeknek a krízishelyzeteknek a megoldásában tud segítséget nyújtani az önismeret, valamint olyan esetekben is ha az ember életében valami nincs rendben és így nem tud boldogan élni, ilyenkor általában elkezd mindenki keresni erre valamilyen megoldást.

Prezentáció

Ez a keresés kifelé is megtörténik, könyvek, filmek, önismereti csoportok formájában, és egyúttal elindul egy utazáson befelé is az ember. Ezek az utazások voltak a központi témája a mai előadásnak.

 

További híreink

Az utánpótlás hétvégi eredményei

Dátum: 2019. márc 24. 21:00

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14, /

Léböjt: egészséges vagy sem?

Dátum: 2019. márc 24. 12:15

Tavasz közeledtével sokakban felmerül az igény, hogy belevágjanak egy léböjt kúrába.

Motivációs nap - Kazincbarcika 100

Dátum: 2019. márc 23. 18:33

Motivációs napot tartott az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub, illetve a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány a Mezey István Művészeti Központban március 23-án tíz órától.

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Dátum: 2019. márc 23. 18:00

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bódi Ilona Emlékversenyt március 23-án a felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokában.

Programajánló

Anyák napi ajándékkészítés

Kazincbarcika

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Rádió Top! Új hangszínben!

Kazincbarcika

Színes Folt Klub

Kazincbarcika

Rajz szakkör

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk