https://kolorline.hu/Újra Szenior Szabadegyetem

Újra Szenior Szabadegyetem

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szépkorúaknak szervezett önismereti témájú előadáson vehettek részt a Szenior Szabadegyetem keretein belül azok az érdeklődők, akik jelen voltak a Mezey István Művészeti Központ november 8-án megszervezett rendezvényén. Az esemény újra teltházas érdeklődésnek örvendett.

Színházi Évad

A Kolorakadémia 2018-2019-es tanév első félévének immáron második előadására került sor november nyolcadik napjának délutánján. Ezúttal dr. Korányi Mariann, jogász, jógaoktató és Yumeihoterapeuta tartott előadást, melynek címe „ÁRNYÉK ÉS JÖVŐKÉP – Újrakezdési motiváció Szépkorúaknak” volt.

Dr. Korányi Mariann, előadás közben
Fotók: Zele Tímea

Ez az előadás rendhagyónak mondhatóan az önismeret kérdéseit boncolgatja részletesebben, tudományos tekintetben pedig az önfejlesztés és pszichológia irányába tett kitekintést. Mindezeken felül pedig az előadó még a saját életének élményeit is belevonta előadásába, melynek kapcsán egy belső utazásra hívta meg az érdeklődőket.

Szépkorúak
 

Dr. Korányi Mariann gondolatai szerint a krízis és változás általában stresszel járó folyamatok, kibillentik az embert az egyensúlyából és ilyenkor jönnek elő az ember múltjából azok a mélyen elraktározott érzelmek és gondolatok melyek az árnyékot alkotják.

Előadás
 

A szépkorúaknál ezt a folyamatot kiválthatja egy esetleges munkahely elvesztése, az elfojtások, a traumák, a meg nem élt, ki nem fejezett érzések, vagy akár a gyász is. Ezeknek a krízishelyzeteknek a megoldásában tud segítséget nyújtani az önismeret, valamint olyan esetekben is ha az ember életében valami nincs rendben és így nem tud boldogan élni, ilyenkor általában elkezd mindenki keresni erre valamilyen megoldást.

Prezentáció

Ez a keresés kifelé is megtörténik, könyvek, filmek, önismereti csoportok formájában, és egyúttal elindul egy utazáson befelé is az ember. Ezek az utazások voltak a központi témája a mai előadásnak.

 

További híreink

Asztalitenisz Diákolimpia Körzeti Döntő Kazincbarcikán

Dátum: 2018. nov 19. 16:20

Az Asztalitenisz Diákolimpia kapcsán rendeztek körzeti döntőt November 19-én a Kazincbarcikai Sportközpontban.

Tűz a Hámán Katón

Dátum: 2018. nov 18. 16:12

Egy önkormányzati tulajdonú lakás kiégett, több pedig megrongálódott Kazincbarcikán november 18-án délután.

Régi adósság a Fő tér felújítása

Dátum: 2018. nov 18. 14:20

Az 1979-ben átadott Fő tér korszerűsítését, a mai kor követelményeihez igazodó megszépítését régóta terveztük – emelte ki Szitka Péter polgármester. A meglévő járdák új burkolatot kaptak, valamint új sétányokat alakítottak ki.

Jubileumi díjátadó a szociális munka napja alkalmából

Dátum: 2018. nov 18. 08:06

Díjátadó gálaműsorral egybekötött ünnepségen köszöntették a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ egykori és jelenlegi dolgozóit a Szociális Munka Napja alkalmából a város vezetői.

Programajánló

Turay Ida Színház: Égben maradt repülő

Kazincbarcika- Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad 2018/2019

Kazincbarcika

60 alkotó év

Kazincbarcika

Legyél Te is Szuperhős

Ózd - Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

XII. Krumplis Lángos Fesztivál

Bánhorváti - Tornacsarnok és környéke

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk