https://kolorline.hu/60 éves az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör

60 éves az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ismét várja a nagyérdemű érdeklődését az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tárlata, melyet a Mezey István Művészeti Központban nyitottak meg november 22-én. A nyitóünnepséggel egyidejűleg a kör fennállásának hatvanadik évfordulóját is megünnepelték a jelenlévők.

Fogadóóra

A jubileumi kiállítás a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola egyik tanulójának fuvolajátékával kezdődött melyet zongorakíséret is színesített. Ezt követően Klimon István alpolgármester mondott köszöntőt. Beszédében kitért a szakkör 60 éves fennállásának kivételes fontosságára, valamint a jelenlegi és valaha itt tevékenykedő művészek, immár több évtizedes rendkívüli munkájára.

-Művészet nélkül lehet élni, de nem érdemes – ezekkel a szavakkal kezdte nyitóbeszédét Sajó Attila, a Don Bosco Sportközpont kulturális menedzsere. Megemlékezett azokra a tehetséges és kitartó alkotókra, akik segítsége nélkül ez a láng a mai napon, nem éghetne ilyen fényesen. Beszédében külön köszönetet mondott Szerdahelyi Sándornak, aki több mint 40 évig volt a kör vezetője, valamint Majercsik János festőművésznek, aki az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör egyetlen élő alapítójaként, volt jelen az eseményen.

Az ünnepi kiállításon az érdeklődők nagyon széles körben találkozhattak alkotásokkal, mivel egy nagy válogatást követően a jelenlegi aktív tagok friss munkáin kívül az archív anyagokból is kerültek ki műremekek szép számmal.

Fotók: Kovács Loretta

A tárlat megnyitása előtt Szitka Péter polgármester egy tortával lepte meg a jelenlévőket a jubileumi esemény kapcsán. Illetve egy emléklappal ajándékozta meg az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör immáron tíz éve vezetői pozíciót betöltő tagját, Bacsó Istvánt, kiemelkedő munkásságáért és a hagyományok ápolásáért.

Fotón: Balról jobbra Bacsó István az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör vezetője és Szitka Péter polgármester

A tárlat 2019. január 11-éig tekinthető meg Mezey István Művészeti Központ földszinti kiállítótermében.

 

További híreink

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

KolorTV élőben

Programajánló

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk