https://kolorline.hu/60 éves az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör

60 éves az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ismét várja a nagyérdemű érdeklődését az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tárlata, melyet a Mezey István Művészeti Központban nyitottak meg november 22-én. A nyitóünnepséggel egyidejűleg a kör fennállásának hatvanadik évfordulóját is megünnepelték a jelenlévők.

Fogadóóra

A jubileumi kiállítás a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola egyik tanulójának fuvolajátékával kezdődött melyet zongorakíséret is színesített. Ezt követően Klimon István alpolgármester mondott köszöntőt. Beszédében kitért a szakkör 60 éves fennállásának kivételes fontosságára, valamint a jelenlegi és valaha itt tevékenykedő művészek, immár több évtizedes rendkívüli munkájára.

-Művészet nélkül lehet élni, de nem érdemes – ezekkel a szavakkal kezdte nyitóbeszédét Sajó Attila, a Don Bosco Sportközpont kulturális menedzsere. Megemlékezett azokra a tehetséges és kitartó alkotókra, akik segítsége nélkül ez a láng a mai napon, nem éghetne ilyen fényesen. Beszédében külön köszönetet mondott Szerdahelyi Sándornak, aki több mint 40 évig volt a kör vezetője, valamint Majercsik János festőművésznek, aki az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör egyetlen élő alapítójaként, volt jelen az eseményen.

Az ünnepi kiállításon az érdeklődők nagyon széles körben találkozhattak alkotásokkal, mivel egy nagy válogatást követően a jelenlegi aktív tagok friss munkáin kívül az archív anyagokból is kerültek ki műremekek szép számmal.

Fotók: Kovács Loretta

A tárlat megnyitása előtt Szitka Péter polgármester egy tortával lepte meg a jelenlévőket a jubileumi esemény kapcsán. Illetve egy emléklappal ajándékozta meg az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör immáron tíz éve vezetői pozíciót betöltő tagját, Bacsó Istvánt, kiemelkedő munkásságáért és a hagyományok ápolásáért.

Fotón: Balról jobbra Bacsó István az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör vezetője és Szitka Péter polgármester

A tárlat 2019. január 11-éig tekinthető meg Mezey István Művészeti Központ földszinti kiállítótermében.

 

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk