https://kolorline.hu/Munkácsy Dezső birkózóra emlékeztek

Munkácsy Dezső birkózóra emlékeztek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az északkeleti régió utolsó nagy birkózó versenyét rendezte meg ebben az évben a KVSE Birkózó Szakosztálya a Kazincbarcikai Sportközpont Munkacsarnokában november 25-én.

A szervezők, illetve a verseny résztvevői nyolcadik alkalommal emlékeztek Munkácsy Dezső egykori birkózóra. Mint minden esztendőben most is óriási volt az érdeklődés, a versenyen az északkeleti régióból 16 csapat 113 versenyzője vett részt.


Fotók: Zele Tímea

A sporteseményen Szitka Péter, a verseny fővédnöke köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében kiemelte, hogy a kitűnő birkózó élet és az elért eredmények tükrében Kazincbarcián egy új bázist kell megvalósítani a szakosztálynak, ahol továbbra is minőségi munkát tudnak majd végezni a jövőben. Az eseményen részt vett Szaniszló János, a Magyar Birkózó Szövetség B.-A.-Z. megyei alelnöke, a verseny társvédnöke, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője, valamint Bukó Géza, a képviselő-testület társadalompolitikai bizottságának elnöke, Kerekes Ottó, a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület elnöke, valamint a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség részéről dr. Mecser Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség Borsod megyei alelnöke, a verseny társvédnöke. A köszöntő után a KVSE Ritmikus Gimnasztika Szakosztály műsora következett, majd MMA-bemutatót láthattak a verseny résztvevői.

A megnyitón jutalmak átadására is sor került:

  • az elmúlt versenyéved kiváló országos eredményeiért kupát vehetett át Pálkutas Levente, Balogh Levente és Kiss Bence.
  • emlékplakett elismerésben részesültek a korábbi kiváló birkózóink közül: Czakó Zoltán, Sütő László és Rónai Kálmán.
  • a Magyar Birkózó Szövetség elismerő oklevelét vehette át Szitka Péter polgármester és Fodor Pál technikai vezető.
     

Az emlékverseny három szőnyegen zajlott, ahol a legkisebbektől kezdve, egészen a juniorokig mindenki bizonyíthatta tudását. A verseny elején Munkácsy Dezső egykori birkózó családtagjai és a szervezők koszorút helyeztek el az elhunyt sportember emléktáblájánál.

A verseny legtöbb súlycsoportban nagy és színvonalas küzdelmeket hozott. Az összetett csapatversenyt sikerült a KVSE csapatának megnyernie az Eger és a Diósgyőri birkózók előtt.

 

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk