https://kolorline.hu/Adventkor is szolgálatban a polgárőrök

Adventkor is szolgálatban a polgárőrök

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ünnepek közeledtével az utcákon, az üzleteknél, a kirakodóvásároknál, a pályaudvarokon és a parkolókban is nagyobb tömegre lehet számítani.


Polgárőrök szolgálatteljesítés közben Kazincbarcikán és a kistérségben.  Fotók: Hladon Sándor

A főbb közlekedési útvonalakon megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért a Kazincbarcikai járásban működő polgárőr egyesületek az alábbi tanácsokkal segíti a készülődés zavartalanságát:

  • Vásárlás közben pénztárcájukat, kézi táskájukat ne tegyék a bevásárlókosárba, bevásárlókocsiba, vagy a nadrágjuk hátsó zsebébe!
  • Fontos, hogy a kézitáskájuk mindig zárva legyen, tömegben, zsúfolt helyeken szorítsák karjuk alá, érintetlenségét többször ellenőrizzék!
  • Járműveiket minden esetben zárják be, amennyiben az rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel vagy sebességváltó zárral, akkor használják is azokat!
  • A gépjármű utasterét ne értékmegőrzőként használják, lehetőség szerint a nagyobb értékeket, a megvásárlást követően szállítsák haza!
  • Amennyiben tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, le- és felszálláskor ügyeljenek csomagjaikra, értékeikre!
  • Bankkártyás fizetés esetén, a PIN kódot úgy üssék be, hogy azt illetéktelen személy ne tudja leolvasni! A bankkártyát, mobiltelefont, a pénzt és az igazolványokat lehetőség szerint külön tárolják! Elvesztés, eltulajdonítás esetén azt azonnal tiltsák le bankjuknál!
  • A balesetek megelőzése érdekében kérjük, a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy az adventi készülődés okozta megnövekedett forgalomra tekintettel figyelmesebben, óvatosabban és előzékenyebben közlekedjenek.

Fogadják meg tanácsainkat, hogy a karácsonyi ünnepek és az adventi készülődés biztonságosan teljen! Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Zavartalan adventi készülődést kíván a Kazincbarcikai járás valamennyi polgárőr egyesülete.

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk