https://kolorline.hu/Elmaradt a Vegyész csoda

Elmaradt a Vegyész csoda

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabda CEV kupában a legjobb 16 közé jutás volt a tét a Vegyész RC Kazincbarcika számára. A kék-sárgáknak nem sikerült a továbbjutás, hiszen a cseh Kladno 3-2-re győzött Kazincbarcikán.

Bravúrra készült a Barcika a Kladno ellen a CEV kupa visszavágóján. A magyar együttes idegenben 3-1-re kapott ki, így a továbbjutáshoz a 3-0-s, vagy 3-1-es siker mellett az úgynevezett „aranyszettet” is meg kellett nyerniük. A hazai szurkolók igazán kitettek magukért, hiszen remek hangulatot teremtettek a csarnokban. Ennek ellenére nem kezdett jól a magyar bajnok, hiszen a csehek 9-6-ra elhúztak. Marek Kardos ekkor időt kért, de a játszma során állandósult a 3 pontos cseh vezetés. Sok hiba jellemezte ekkor a vendéglátók játékát, így nem is csoda, ha a hazai tréner 9-15-ös állásnál újból időt kért. Azonban ez sem segített, mert a Kladno remek játéka nem lankadt és a VRCK-nak blokkban nem sikerült az elvárásoknak megfelelő teljesítményt nyújtania. A vendégek az első felvonást 25-18-ra nyerték. A folytatásban összekapta magát a kék-sárga együttes és remek hármas blokkjainak köszönhetően 6-5-re vezetett is. A szett során fej-fej mellett haladtak a felek, egyik csapat sem tudott meglépni riválisától. A hajrához érve 23-23 után a barcikaiak szereztek pontot és jutottak játszmalabdához. Az eséllyel azonban nem tudott élni a hazai együttes, így fokozódtak az izgalmak. A cseh együttes többször is szettlabdához jutott, mely közül a harmadikat értékesítette is, 28-26-ra megnyerve a szettet. A Kladno ezzel el is döntötte a továbbjutás sorsát. A szabályok szerint ugyanis a Kladno így összesítésben már 4 pontot szerzett és a VRCK szerencsés esetben is legfeljebb 2 pontot szerezhetett volna.

Fotó: VRCK Weboldala 

A hazai drukkerek lendülete is lankadni látszott a harmadik szakaszban, de barcikai játékosok azonban remekeltek és 6-3-ra vezettek. A folytatásban 11-9-nél a csehek, de pár perccel később 14-12-nél már Szabó Dávidék álltak jobban. A hajrához érve izgalmasan alakult a periódus, mert 24-23-nál a vendégeknek volt meccslabdájuk, de a hazaiak lelkesedésből jelesre vizsgáztak, fordítottak és 27-25-re megnyerték a játszmát. A negyedik felvonás elején beragadt a Vegyész és 4-7-nél Kardos edző élt az időkérés eszközével. A hazai tréner szavai hasznosnak bizonyultak, mert fordított csapata. Szabó és Németh ekkor nagyszerűen játszott és szorgalmasan termelte a pontokat. 21-16-nál időt kért a vendég tréner, de 24-17-nél már eldőlt a szett. A végén még felzárkózott 24-20-ra a cseh csapat, de a szett így is a házigazdáké lett 25-20 arányban.

Következhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás, ahol a barcikai röplabda becsületéért a győzelemért harcoltak a kék-sárgák. A barcikai alakulat azonban hiába vezetett két ponttal 3-1-nél és 9-7-nél a vendégeknek sikerült az egyenlítés, majd a fordítás. A hajrához érve 12-14-nél jutott meccslabdákhoz a Kladno, melyek közül az elsőt még hárította a VRCK, de a másodiknál Milev hibázott, így 15-13-ra a cseheké lett a játszma. A Kladno így 3-2-re győzött Kazincbarcikán és 5-1-es pontaránnyal jutott a CEV kupa nyolcaddöntőjébe. A VRCK ezzel befejezte ebben a sorozatban nemzetközi szereplését. A kék-sárgákra december 9-én délután 4 órától hazai bajnoki mérkőzés vár a Székesfehérvár ellen.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk