https://kolorline.hu/Lerakták a Regionális Röplabda Központ alapkövét

Lerakták a Regionális Röplabda Központ alapkövét

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A város sportsikereihez méltó Regionális Röplabda Központ épül hamarosan Kazincbarcikán, a sportág új otthonának szánt sportcsarnok alapkőletételére 2018. december 6-án került sor. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola udvarán megrendezett eseményen bemutatták a Röplabda Sportág Fejlesztési Program keretében megépítendő új épület látványterveit és kiderült az is, hogy a város és környék röplabdásai a tervek szerint már jövőre birtokba is vehetik a minden igényt kielégítő sportkomplexumot.

Mint azt a klub által szervezett esemény előtt Kárpáti László, a VRCK elnöke érdeklődésünkre elmondta, nemcsak a klub életében történelmi jelentőségű a csarnok megszületése, de a tervezett fejlesztések révén közösségi térként is funkcionál majd és egyben a Pollack Mihály általános iskola tornatermeként és konferenciaközpontként is használható lesz. A VRCK új sportcsarnokában az utánpótlás nevelés és sportesemények mellett edzőképzés is folyik majd. 

Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében hangot adott elégedettségének, hogy végre a röplabda, mint sportág is lehetőséget kapott arra, hogy TAO forrásokból támogatható legyen. Mint mondta, ennek már látszanak az első jelei, klubszinten már jól látható az előrelépés, aminek egyik legékesebb példája éppen a kazincbarcikai Vegyész férfi csapata.

Kósa Árpád, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja szerint, ha bárki meghallja az országban Kazincbarcika nevét, annak szinte azonnal a röplabda jut eszébe. A város tradicionálisan híres a sportág szeretetéről és nem véletlen, hogy fejlesztési stratégiájában a szövetség választása Kazincbarcikára esett ennek a kiemelt beruházásnak a kapcsán. 

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere nyitóbeszédében hangsúlyozta, mindenképpen ünnepi nap a mai, abból a szempontból is, hogy végre minden szereplő részéről teljes egyetértésben jön létre és egyszerre oldja meg az iskola és az egyesület problémáit. Példa nélküli az együttműködés a szövetség, az önkormányzat és állam között, aminek eredményeképpen felépülhet az új csarnok.  

Demeter Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője az alapkőletétel előtti beszédében kiemelte, mind a Kazincbarcikaiak, mind a térség lakói büszkék lehetnek Barcika sportéletére és múltjára. Különösen igaz ez az a VRCK-ra, a város röplabdacsapatára, akik az elmúlt esztendőben megnyerték a magyar bajnokságot és a magyar kupát is, majd a nemzetközi porondon is méltóan helyt álltak. Szintén büszkének kell lennünk arra az összefogásra is, amelynek révén ez a beruházás megvalósulhat, hiszen mind az országos és helyi röplapdaszövetség, a város vezetése és a kormány is egyformán, teljes mellszélességgel támogatja, hogy a létesítmény létre jöhessen.

Az ünnepi beszédek és nyilatkozatok után az egyesület és a szövetség prominensei a város vezetőivel és a kormány delegáció tagjaival közösen elhelyezték az udvaron a hamarosan induló beruházás alapkövét, mely alá egy VRCK relikviákat és egyéb apróságokat tartalmazó időkapszulát is elrejtettek az utókor számára.  


 

A tervek szerint a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika új otthona egyben öt megye röplapda életének is a regionális központja lesz majd (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar), amely férfivonalon koordinálja és felügyeli röplabda utánpótlás-nevelést és versenyeztetést.

Amikor pedig a röplabdások levonulnak a pályáról, az intézmény legmodernebb igényeket kielégítő fedett sportpályáján egy időben, akár két osztálynyi általános iskolás gyermek is sportolhat majd egy időben. 

További híreink

KBSC: U7-es teremlabdarúgó tornagyőzelem Hajdúnánáson

Dátum: 2019. dec 10. 10:59

Hajdúnánáson rendezett teremlabdarúgó tornán vett részt a KBSC U-7 –es, korosztályos csapata. Csoportelsőként egészen a döntőig meneteltek, ahol a GFSE OROS csapatát legyőzve végül megnyerték a tornát.

Rendőrök mentették meg az öngyilkosságra készülő nőt

Dátum: 2019. dec 09. 16:33

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei mentették meg annak a nőnek az életét, aki egy társasház lépcsőházi ablakában állva, végzetes lépésre szánta el magát.

Újabb magyar rekord Kazincbarcikán

Dátum: 2019. dec 08. 13:36

Magyarország legnagyobb mézeskaláccsal borított épületegyüttesével újabb magyar rekord született Kazincbarcikán.

Kazincbarcikai rendőrök sikere a fekvenyomó bajnokságon

Dátum: 2019. dec 08. 11:49

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság miskolci Kiképző Központjában mérték össze erejüket a borsodi rendőrök.

Programajánló

Adventi játszóház: karácsonyi dekoráció készítése

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Takács Nikolas Adventi Koncert- Minden jegy elkelt!!!

Szent Család templom - Kazincbarcika

Isten pénze - Musical előadás

Don Bosco Sportközpont Kazincbarcika

Élő Betlehem a görögkatolikus templomnál

Görögkatolikus templom - Kazincbarcika

Egyházak karácsonya - fáklyás felvonulás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk