https://kolorline.hu/A karácsonyi házikó

A karácsonyi házikó

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Adni jó!

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy karácsonyi házikó. Kezdhetnénk így is a történetet, de ez nem mese, hanem maga a valóság. Talán sokan nem is tudják, hogy Kazincbarcikán van egy különleges hely, egy karácsonyi házikó. Ha Kazincbarcikán sétálnak mindenképp érdemes meglátogatni, hiszen ünnepi díszben, tele játékkal várja a látogatót.

A benne lévő „kincseket” jószándékú gyerekek és felnőttek hozták, és Pelyhéné Koós Henrietta – a házikó ötletgazdája – szorgos munkatársai segítségével gyűjtötte össze a gyerekek örömére. Már múlt évben is rengeteg játékot tudtak elajándékozni, akkor a Nagybarcán élő csecsemőotthon lakói kapták a felajánlást.

Fotók: Kovács Loretta

Az idén olyan kazincbarcikai gyerekek fogják kapni a házikó játékait, ruháit, akiknek ez lesz a legnagyobb karácsonyi ajándékuk. A sok-sok mackót, babát, robotot egy közös összefogással, december 15-én a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai fogják átadni a „Nagycsaládosok és hajléktalanok karácsonya” elnevezésű rendezvényen. A házikó az Ambrózia étterem előtt mindenki előtt nyitva áll, és ha arra járnak, vigyenek egy játékot és gondoljanak arra, hogy valamelyik pici gyerek arcára mosolyt csalhatnak vele!

Fotón: Balról jobbra István Zsolt a Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője és Pelyhéné Koós Henrietta az Ambrózia Étterem tulajdonosa

A házikó különlegessége, ha megtetszik valami választhatnak is, és egy kis kedvesség is jár az ajándékért cserébe. Az adakozásra december 31-éig van lehetőség, azután a házikó bezárja kapuját és hazatér a Barcika Park gondozásába.

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk