https://kolorline.hu/A karácsonyi házikó

A karácsonyi házikó

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Adni jó!

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy karácsonyi házikó. Kezdhetnénk így is a történetet, de ez nem mese, hanem maga a valóság. Talán sokan nem is tudják, hogy Kazincbarcikán van egy különleges hely, egy karácsonyi házikó. Ha Kazincbarcikán sétálnak mindenképp érdemes meglátogatni, hiszen ünnepi díszben, tele játékkal várja a látogatót.

A benne lévő „kincseket” jószándékú gyerekek és felnőttek hozták, és Pelyhéné Koós Henrietta – a házikó ötletgazdája – szorgos munkatársai segítségével gyűjtötte össze a gyerekek örömére. Már múlt évben is rengeteg játékot tudtak elajándékozni, akkor a Nagybarcán élő csecsemőotthon lakói kapták a felajánlást.

Fotók: Kovács Loretta

Az idén olyan kazincbarcikai gyerekek fogják kapni a házikó játékait, ruháit, akiknek ez lesz a legnagyobb karácsonyi ajándékuk. A sok-sok mackót, babát, robotot egy közös összefogással, december 15-én a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai fogják átadni a „Nagycsaládosok és hajléktalanok karácsonya” elnevezésű rendezvényen. A házikó az Ambrózia étterem előtt mindenki előtt nyitva áll, és ha arra járnak, vigyenek egy játékot és gondoljanak arra, hogy valamelyik pici gyerek arcára mosolyt csalhatnak vele!

Fotón: Balról jobbra István Zsolt a Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője és Pelyhéné Koós Henrietta az Ambrózia Étterem tulajdonosa

A házikó különlegessége, ha megtetszik valami választhatnak is, és egy kis kedvesség is jár az ajándékért cserébe. Az adakozásra december 31-éig van lehetőség, azután a házikó bezárja kapuját és hazatér a Barcika Park gondozásába.

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk