https://kolorline.hu/Lencsében a szerencse

Lencsében a szerencse

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elérkezett az új esztendő, melytől mindenki szebbet, jobbat vár.

Az újév napjához számos babona és hiedelem köthető, melyek a szerencsét hivatottak növelni. Babonás olvasóink számára összegyűjtöttünk egy csokorra valót.
A gazdagságot többféle rétessel lehet hosszúra nyújtani. Régi szokás az egész kenyér megszegése is, hogy mindig legyen a családnak kenyere.
A hallal jobb óvatosnak lenni, hiszen vele elúszik a szerencsénk. Ugyanakkor malacot bátran fogyaszthatunk, ugyanis a malac előre túrja a földet, vagyis kitúrja a szerencsét.  Újév napján tilos a a szemetet kivinni a házból, mert kidobjuk vele a jövő évi szerencsénket is.  Nem szabad mosni és ruhákat teregetni. Nem szabad kölcsön adni sem, mert következő évben házunkból a szerencse inkább kifele megy. Újév napján, aki korán kel, egész évben friss lesz. Aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz.  Törekedjünk arra, hogy újév napján az első látogatónk férfi legyen, akkor leszünk szerencsések. Végül pedig fogyasszunk sok lencsét, hiszen az új évben sok pénzt hoz. Annyit, amennyit eszünk.

 

Forrás:alon.hu

Képforrás: pxhere.com

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk