https://kolorline.hu/Kazincbarcikán bizonyíthatnak a magyar férfi röplabdázók

Kazincbarcikán bizonyíthatnak a magyar férfi röplabdázók

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Európa Liga után ezúttal Európa-bajnoki selejtezőt láthatnak a röplabda kedvelői Kazincbarcikán. A magyar együttes keretében hat barcikai játékos is szerepel.

fogadóóra

Az utolsó szalmaszálba igyekszik kapaszkodni a magyar férfi röplabda-válogatott, hiszen Bogdan Tanase együttesének január 5-én Svájcot mindenképpen le kell győznie, és az sem mindegy milyen arányú lesz ez a siker. Fontos a 3-0-s, vagy a 3-1-es győzelemmel, mert azért 3 pont jár. A csapat a 4-es csoportjában jelenleg 3 ponttal a 3. helyen áll, és a kontinenstornára az első helyezet, valamint 7 csoport öt legjobb másodikja jut ki. Persze a Svájc elleni esetleges siker akkor ér igazán sokat, ha Macedónia ellen is győz nemzeti csapatunk. Amennyiben a selejtező utolsó 2 mérkőzésén 6 pontot szereznének a magyarok, akkor lenne reális esélyük a továbbjutásra.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen a szombati mérkőzés is kulcsfontosságú. Svájc ellen készülő magyar keretben hat játékos szerepel a Vegyész RC Kazincbarcika csapatából. Németh Szabolcs csapatkapitányként erősíti a válogatottat, mellette Szabó Dávid, Blázsovics Péter, Juhász Péter, Gebhardt Áron és Dudás Tamás is bevetésre vár a szombat délutáni csata során. Az együttes zöme december végétől együtt készül Kazincbarcikán a mérkőzés színhelyén a Don Bosco Sportközpontban. A két gárda már találkozott egymással a selejtező során, és idegenben a magyarok szoros csatában nyertek 3-2-re. Németh Szabolcs szerint a csapat most erős és képes legyőzni a helvéteket, mely hitet és önbizalmat adhat a válogatottunknak a folytatást illetően.

Sok múlik a szurkolókon is, de Kazincbarcikán nagyon szeretik a röplabdát és a szövetségi kapitány és a játékosok is abban bíznak, hogy az esetleges holtpontokon a drukkerek biztatása is átlendítheti a csapatot. A válogatott találkozó felvezetéseként délelőtt 11 órától a „Légy Te is bajnok” elnevezésű sorozat döntősei csapnak össze a Don Bosco Sportközpontban. Az eseményen a kazincbarcikai Irinyi és a tiszaújvárosi Eötvös középiskola diákjai csapnak össze, ezt a mérkőzést ingyen lehet megtekinteni. A január 5-én, 15 órától kezdődő EB- selejtezőre a felnőtt jegyek 1500, a diák- és a nyugdíjas biléták 1000 Ft-ba kerülnek. A 12 éves gyermekek esetében az első 100 belépő ingyenes. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Fotó: vrck.hu

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk