https://kolorline.hu/Kazincbarcikán bizonyíthatnak a magyar férfi röplabdázók

Kazincbarcikán bizonyíthatnak a magyar férfi röplabdázók

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Európa Liga után ezúttal Európa-bajnoki selejtezőt láthatnak a röplabda kedvelői Kazincbarcikán. A magyar együttes keretében hat barcikai játékos is szerepel.

fogadóóra

Az utolsó szalmaszálba igyekszik kapaszkodni a magyar férfi röplabda-válogatott, hiszen Bogdan Tanase együttesének január 5-én Svájcot mindenképpen le kell győznie, és az sem mindegy milyen arányú lesz ez a siker. Fontos a 3-0-s, vagy a 3-1-es győzelemmel, mert azért 3 pont jár. A csapat a 4-es csoportjában jelenleg 3 ponttal a 3. helyen áll, és a kontinenstornára az első helyezet, valamint 7 csoport öt legjobb másodikja jut ki. Persze a Svájc elleni esetleges siker akkor ér igazán sokat, ha Macedónia ellen is győz nemzeti csapatunk. Amennyiben a selejtező utolsó 2 mérkőzésén 6 pontot szereznének a magyarok, akkor lenne reális esélyük a továbbjutásra.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen a szombati mérkőzés is kulcsfontosságú. Svájc ellen készülő magyar keretben hat játékos szerepel a Vegyész RC Kazincbarcika csapatából. Németh Szabolcs csapatkapitányként erősíti a válogatottat, mellette Szabó Dávid, Blázsovics Péter, Juhász Péter, Gebhardt Áron és Dudás Tamás is bevetésre vár a szombat délutáni csata során. Az együttes zöme december végétől együtt készül Kazincbarcikán a mérkőzés színhelyén a Don Bosco Sportközpontban. A két gárda már találkozott egymással a selejtező során, és idegenben a magyarok szoros csatában nyertek 3-2-re. Németh Szabolcs szerint a csapat most erős és képes legyőzni a helvéteket, mely hitet és önbizalmat adhat a válogatottunknak a folytatást illetően.

Sok múlik a szurkolókon is, de Kazincbarcikán nagyon szeretik a röplabdát és a szövetségi kapitány és a játékosok is abban bíznak, hogy az esetleges holtpontokon a drukkerek biztatása is átlendítheti a csapatot. A válogatott találkozó felvezetéseként délelőtt 11 órától a „Légy Te is bajnok” elnevezésű sorozat döntősei csapnak össze a Don Bosco Sportközpontban. Az eseményen a kazincbarcikai Irinyi és a tiszaújvárosi Eötvös középiskola diákjai csapnak össze, ezt a mérkőzést ingyen lehet megtekinteni. A január 5-én, 15 órától kezdődő EB- selejtezőre a felnőtt jegyek 1500, a diák- és a nyugdíjas biléták 1000 Ft-ba kerülnek. A 12 éves gyermekek esetében az első 100 belépő ingyenes. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Fotó: vrck.hu

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk