https://kolorline.hu/Kazincbarcikán bizonyíthatnak a magyar férfi röplabdázók

Kazincbarcikán bizonyíthatnak a magyar férfi röplabdázók

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Európa Liga után ezúttal Európa-bajnoki selejtezőt láthatnak a röplabda kedvelői Kazincbarcikán. A magyar együttes keretében hat barcikai játékos is szerepel.

fogadóóra

Az utolsó szalmaszálba igyekszik kapaszkodni a magyar férfi röplabda-válogatott, hiszen Bogdan Tanase együttesének január 5-én Svájcot mindenképpen le kell győznie, és az sem mindegy milyen arányú lesz ez a siker. Fontos a 3-0-s, vagy a 3-1-es győzelemmel, mert azért 3 pont jár. A csapat a 4-es csoportjában jelenleg 3 ponttal a 3. helyen áll, és a kontinenstornára az első helyezet, valamint 7 csoport öt legjobb másodikja jut ki. Persze a Svájc elleni esetleges siker akkor ér igazán sokat, ha Macedónia ellen is győz nemzeti csapatunk. Amennyiben a selejtező utolsó 2 mérkőzésén 6 pontot szereznének a magyarok, akkor lenne reális esélyük a továbbjutásra.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen a szombati mérkőzés is kulcsfontosságú. Svájc ellen készülő magyar keretben hat játékos szerepel a Vegyész RC Kazincbarcika csapatából. Németh Szabolcs csapatkapitányként erősíti a válogatottat, mellette Szabó Dávid, Blázsovics Péter, Juhász Péter, Gebhardt Áron és Dudás Tamás is bevetésre vár a szombat délutáni csata során. Az együttes zöme december végétől együtt készül Kazincbarcikán a mérkőzés színhelyén a Don Bosco Sportközpontban. A két gárda már találkozott egymással a selejtező során, és idegenben a magyarok szoros csatában nyertek 3-2-re. Németh Szabolcs szerint a csapat most erős és képes legyőzni a helvéteket, mely hitet és önbizalmat adhat a válogatottunknak a folytatást illetően.

Sok múlik a szurkolókon is, de Kazincbarcikán nagyon szeretik a röplabdát és a szövetségi kapitány és a játékosok is abban bíznak, hogy az esetleges holtpontokon a drukkerek biztatása is átlendítheti a csapatot. A válogatott találkozó felvezetéseként délelőtt 11 órától a „Légy Te is bajnok” elnevezésű sorozat döntősei csapnak össze a Don Bosco Sportközpontban. Az eseményen a kazincbarcikai Irinyi és a tiszaújvárosi Eötvös középiskola diákjai csapnak össze, ezt a mérkőzést ingyen lehet megtekinteni. A január 5-én, 15 órától kezdődő EB- selejtezőre a felnőtt jegyek 1500, a diák- és a nyugdíjas biléták 1000 Ft-ba kerülnek. A 12 éves gyermekek esetében az első 100 belépő ingyenes. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Fotó: vrck.hu

További híreink

Az utánpótlás hétvégi eredményei

Dátum: 2019. márc 24. 21:00

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14, /

Léböjt: egészséges vagy sem?

Dátum: 2019. márc 24. 12:15

Tavasz közeledtével sokakban felmerül az igény, hogy belevágjanak egy léböjt kúrába.

Motivációs nap - Kazincbarcika 100

Dátum: 2019. márc 23. 18:33

Motivációs napot tartott az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub, illetve a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány a Mezey István Művészeti Központban március 23-án tíz órától.

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Dátum: 2019. márc 23. 18:00

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bódi Ilona Emlékversenyt március 23-án a felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokában.

Programajánló

Anyák napi ajándékkészítés

Kazincbarcika

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Rádió Top! Új hangszínben!

Kazincbarcika

Színes Folt Klub

Kazincbarcika

Rajz szakkör

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk