https://kolorline.hu/Elhárították a hibát

Elhárították a hibát

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy Mátyás király úti távhővezetékben következett be szakadás csütörtökről péntekre virradó éjjel Kazincbarcikán, amely egy óvodát és csaknem félezer háztartást érintett.

A vezetékszakadás olyan mértékű volt, hogy a távhőt az egész város számára előállító erőműnek le kellett állnia, amíg a hőszolgáltató Barcika Szolg Kft. szakemberei meg nem állapították a pontos helyszínt. A hiba idejére négy tízemeletes épületben (csaknem ötszáz lakásban) szünetelt a fűtési és melegvíz szolgáltatás, ugyanakkor ebből a lakók, csak az utóbbit érzékelték – azt is mindössze néhány órára – ugyanis az átmeneti időben a radiátorok még tartották a meleget.

Fotók: Kovács Loretta

A hiba elhárításán a Barcika Szolg szakemberei a hajnali óráktól folyamatosan dolgoztak, így péntek délelőttre a Füzike Tagóvoda kivételével minden társasházban sikerült a szolgáltatást visszaállítani.

Az óvodát érintő szakaszon jelenleg is nagy erőkkel haladnak a munkálatok, ha szükséges egész hétvégén dolgozni fognak a Barcika Szolg Kft. szakemberei, hogy hétfőn reggel az óvodásokat meleg várja az intézményben.

Fotón: Füzke Tagóvoda

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk