KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Telt ház előtt játszott ötszettes meccset a magyar válogatott Kazincbarcikán

Telt ház előtt játszott ötszettes meccset a magyar válogatott Kazincbarcikán

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Telt ház előtt fogadta a magyar férfi röplabda-válogatott Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Svájc együttesét, és bár az első két játszmát megnyerte, végül öt szettben vereséget szenvedett.

Kicsit megilletődötten kezdtek a magyarok, amelynek kezdőjében három VRCK-játékos, Juhász PéterNémeth Szabolcs és Gebhardt Áron kapott helyett. A svájciak gyorsan négypontos előnyre tettek szert, Magyarország a szett felénél érte utol ellenfelét. Ekkor egy újabb kazincbarcikai, Szabó Dávid is pályára lépett. A magyarok folyamatosan vették át az irányítást, és bár a végén megingottak, végül megnyerték Gergye Rolandék a nyitó játszmát (25-22, 1-0).

3-0-val kezdtek Némethék, majd a vendégek felzárkóztak, és lelkes játékukkal kilencnél már vezettek is. Majd egy kis hullámvölgy következett, felváltva mindkét csapatnak, így egyszer a magyarok vezettek négy ponttal, hogy a svájciak néhány perccel később már egalizáljanak (14-14). Nem sokkal később a magyar pályákon először alkalmazott challenge-system kétszer is segített Svájc csapatán, de Baróti Árpádékmegőrizték higgadtságukat, és kétszettes előnybe kerültek (25-22, 2-0).

Bogdan Tanase, a magyarok szövetségi kapitánya nem volt még nyugodt, Svájc pedig erre extra okot adott azzal, hogy három ponttal elhúzott a játszma elején (4-7). A “sólyomszem” ezúttal nekünk segített, Juhász nyitása csípte ugyanis a vonalt, majd Szabó Alpáréknak az egyenlítés is összejött (10-10). A helvétek jól dolgoztak a magyar blokkról, megint megléptek több ponttal, a hajrára is ők fordultak előnnyel (16-20), majd sikerült szépíteniük (20-25, 2-1).

Az újabb térfélcserét követően is úgy alakult a játék képe, ahogy az előző játszmáé. A svájciak mezőnymunkája jobb volt, pontosabban is fogadtak, mindig a magyarok előtt jártak egy-két ponttal. Dudás Tamás is megkapta a lehetőséget, a szurkolók pedig folyamatosan biztatták honfitársaikat. Ez sem segített azonban, jöhetett az utolsó játszma (21-25, 2-2). Amelyben 4-8-cal fordultak a csapatok, Magyarország nem tudta megfordítani a szerencséjét, így kikapott, valamint már csak matematikai esélye maradt az Európa-bajnoki részvételre is (8-15, 2-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
Magyarország – Svájc 2-3 (22, 22, -20, -21, -8)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 900 néző. V.: Pop (román), Muha (horvát).
Magyarország: Keen 1, Németh 14, Szabó A. 4, Baróti 18, Gergye 13, Juhász 4. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Szabó D. 3, Magyar, Dudás (liberó), Bozóki. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase.
Svájc: Djokic 14, Brandli 5, Roth 6, Ulrich 17, Ehrat 15, Giger. Csere: Hagenbuch (liberó), Müller 2, Roos, Zeller. Szövetségi kapitány: Mario Motta.

Bogdan Tanase: Korai lenne mélyebb szakmai elemzést végezni, a svájciak mindenesetre jobban kezelték a nehéz helyzeteket. Senkit sem akarok hibáztatni, együtt nyertük meg az első két játszmát, és veszítettük el a harmadikat. Sajnálom a vereséget, és büszke vagyok a srácokra.

Mario Motta: Nem kezdtünk rosszul a kiváló egyéni játékosokból álló magyar válogatott ellen, de szerencsére sikerült időben megnyugodnunk. A nyitásainkkal nyomás alatt tudtuk tartani a magyarokat, és átlendültünk a holtponton, megjött az önbizalmunk, míg ellenfelünkkel épp az ellenkezője történt.

(Főcímkép: Tóth Milán/vrck.hu)

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk