https://kolorline.hu/Kazinci Klub- Antológia 2018. Lélekvetés című könybemutató

Kazinci Klub- Antológia 2018. Lélekvetés című könybemutató

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Lélekvetés című új Antológiai Könyvét mutatta be a Kazinci Klub a Mezey István Művészeti Központban január 18-án. Az eseményt zenés előadások, versmondás, és egy kiállítás is színesítette.

Az eseményen Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd mesélt a jelenlévőknek a Kazinci Klub múltjáról illetve munkásságáról. Elmondta, hogy mára már nem csupán írók és költők a tagjai a társulatuknak, hanem képzőművészeket is van szerencséjük a köreikben tudni.


Fotók: Zele Tímea

Ezt követően Klimon István alpolgármester mondott nyitóbeszédet, melyben gratulált mindenkinek, aki hozzájárult a könyv megvalósulásához, majd pár szóban mesélt a Klubbal való személyes tapasztalatairól. Elmondta, hogy bár a kezdetekben még kicsit szkeptikusan fogadta az ötletét a művészeknek, a későbbiekben látta beérni ennek a virágját, így csakis gratulálni tud mindenkinek, aki valaha is részese volt az alkotásoknak.

A továbbiakban pedig ismét igazgatóasszony vette át a szót, majd elmondta a jelenlévőknek hogy a mai napon nem csak egy egyszerű könyvbemutatóval készültek, ugyanis egy közelebbi, még mélyebb betekintést is szerettek volna nyújtani a kedves vendégeknek. Így a rendezvény további részében Dányi Krisztián színész adott elő a kötetből verseket és prózákat. Emellett pedig Bartalis Levente zenész segítségével megzenésítve is meghallgathatott néhány művet a nagyérdemű.

Azok, akik ellátogattak a Művészeti Központba, a könyvbemutató mellett még megtekinthettek egy kiállítást is, amelyet a könyvben szereplő fotóművészek és festőművészek munkáiból készített a Klub erre az úgymond korai magyar kultúra napjára.

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk