https://kolorline.hu/Kazinci Klub- Antológia 2018. Lélekvetés című könybemutató

Kazinci Klub- Antológia 2018. Lélekvetés című könybemutató

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Lélekvetés című új Antológiai Könyvét mutatta be a Kazinci Klub a Mezey István Művészeti Központban január 18-án. Az eseményt zenés előadások, versmondás, és egy kiállítás is színesítette.

Az eseményen Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd mesélt a jelenlévőknek a Kazinci Klub múltjáról illetve munkásságáról. Elmondta, hogy mára már nem csupán írók és költők a tagjai a társulatuknak, hanem képzőművészeket is van szerencséjük a köreikben tudni.


Fotók: Zele Tímea

Ezt követően Klimon István alpolgármester mondott nyitóbeszédet, melyben gratulált mindenkinek, aki hozzájárult a könyv megvalósulásához, majd pár szóban mesélt a Klubbal való személyes tapasztalatairól. Elmondta, hogy bár a kezdetekben még kicsit szkeptikusan fogadta az ötletét a művészeknek, a későbbiekben látta beérni ennek a virágját, így csakis gratulálni tud mindenkinek, aki valaha is részese volt az alkotásoknak.

A továbbiakban pedig ismét igazgatóasszony vette át a szót, majd elmondta a jelenlévőknek hogy a mai napon nem csak egy egyszerű könyvbemutatóval készültek, ugyanis egy közelebbi, még mélyebb betekintést is szerettek volna nyújtani a kedves vendégeknek. Így a rendezvény további részében Dányi Krisztián színész adott elő a kötetből verseket és prózákat. Emellett pedig Bartalis Levente zenész segítségével megzenésítve is meghallgathatott néhány művet a nagyérdemű.

Azok, akik ellátogattak a Művészeti Központba, a könyvbemutató mellett még megtekinthettek egy kiállítást is, amelyet a könyvben szereplő fotóművészek és festőművészek munkáiból készített a Klub erre az úgymond korai magyar kultúra napjára.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk