https://kolorline.hu/Kazinci Klub- Antológia 2018. Lélekvetés című könybemutató

Kazinci Klub- Antológia 2018. Lélekvetés című könybemutató

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Lélekvetés című új Antológiai Könyvét mutatta be a Kazinci Klub a Mezey István Művészeti Központban január 18-án. Az eseményt zenés előadások, versmondás, és egy kiállítás is színesítette.

Az eseményen Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd mesélt a jelenlévőknek a Kazinci Klub múltjáról illetve munkásságáról. Elmondta, hogy mára már nem csupán írók és költők a tagjai a társulatuknak, hanem képzőművészeket is van szerencséjük a köreikben tudni.


Fotók: Zele Tímea

Ezt követően Klimon István alpolgármester mondott nyitóbeszédet, melyben gratulált mindenkinek, aki hozzájárult a könyv megvalósulásához, majd pár szóban mesélt a Klubbal való személyes tapasztalatairól. Elmondta, hogy bár a kezdetekben még kicsit szkeptikusan fogadta az ötletét a művészeknek, a későbbiekben látta beérni ennek a virágját, így csakis gratulálni tud mindenkinek, aki valaha is részese volt az alkotásoknak.

A továbbiakban pedig ismét igazgatóasszony vette át a szót, majd elmondta a jelenlévőknek hogy a mai napon nem csak egy egyszerű könyvbemutatóval készültek, ugyanis egy közelebbi, még mélyebb betekintést is szerettek volna nyújtani a kedves vendégeknek. Így a rendezvény további részében Dányi Krisztián színész adott elő a kötetből verseket és prózákat. Emellett pedig Bartalis Levente zenész segítségével megzenésítve is meghallgathatott néhány művet a nagyérdemű.

Azok, akik ellátogattak a Művészeti Központba, a könyvbemutató mellett még megtekinthettek egy kiállítást is, amelyet a könyvben szereplő fotóművészek és festőművészek munkáiból készített a Klub erre az úgymond korai magyar kultúra napjára.

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk