https://kolorline.hu/A magyar Kultúra napját ünnepelték a Pollack Mihály Általános Iskolában

A magyar Kultúra napját ünnepelték a Pollack Mihály Általános Iskolában

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Különböző versenyekkel ünnepelték a magyar kultúra napját a Pollack Mihály Általános Iskola tanulói január 22-én az iskola tornatermében. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, emellett pedig még új dolgokat is tanulhattak a rendezvénynek köszönhetően.

A felső tagozatosok csapatversennyel, az alsósok pedig rajzversennyel készültek a Pollack Mihály Általános Iskolában a magyar kultúra napjának megünneplésére. Az alsó tagozatosok részére hirdetett rajzversenyre idén a népmesék témájában kellett a kicsiknek elkészíteniük az alkotásokat. A felsősök pedig 5 fős csapatokban vágtak bele a több részből álló versengésnek.


Fotók: Zele Tímea

Az eseményt Kondorné Sztojka Ágnes intézményvezetőasszony nyitotta meg pár rövid gondolattal, melyben elmondta, hogy mennyire fontos a fiatalok értékrendjének szempontjából a magyar kultúra és hogy arra ösztönzi a gyerekeket, hogy ne csak a mai napon foglalkozzanak ezzel a témával, ezt követően pedig sok sikert kívánt minden diáknak a vetélkedésben.

A fiataloknak játékos feladatokon keresztül kellett a magyar kultúra különböző alakjaival és pontjaival megismerkedniük, melyben az írók és költők életrajzán alapuló feladatokon kívül voltak olyan részek is ahol magyar hungarikumokkal foglalkoztak, de volt versírás, rímfaragás és activity is.

A csapatversenyen közel negyven diák vett részt, ami pedig a rajzversenyt illeti ott szintén körülbelül negyven diák nevezett alkotásával a versenyre.

További híreink

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

TÉRKÉPPEL — Nem áll meg a munka az Újkazinc városrészen és a Paál László utcán sem

Dátum: 2024. ápr 15. 18:57

Az Újkazinc városrészen április 17-től (szerdától) aszfaltmarással folytatódik az útfelújítás, a Paál László utcán pedig ugyanekkortól egy szakasz lezárásra kerül. Mint arról már többször is beszámoltunk: Kazincbarcikán összesen 2,5 km út kap teljesen új aszfaltot.

Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 14. 20:24

A Magna Cum Laude frontembereként ismert énekes rendhagyó műsorral bűvölte el a közönséget a Mezey István Művészeti Központban. Mező Misi Mesélő című előadásán nemcsak a zenéé volt a főszerep — személyes, egyúttal inspiráló történetei is elhangzottak.

Jubileumi, 10. születésnapját ünnepelte a Kincsem Napközi

Dátum: 2024. ápr 13. 21:02

A jelenleg 32 férőhellyel üzemelő intézmény 2014-ben vált a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ tagjává. Az intézmény jelentős és megkerülhetetlen szerepet tölt be a város életében: az ide járó fogyatékkal élő fiatalok társadalmi integrációját és esélyegyenlőségét is segíti.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk