https://kolorline.hu/Kazincbarcikai diák kapta a Magyar Diáksport Szövetség Fair Play-díját

Kazincbarcikai diák kapta a Magyar Diáksport Szövetség Fair Play-díját

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Bakó Beatrixé a rangos elismerés

Pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői vehették át a Magyar Diáksport Szövetség elismeréseit a Diákolimpia® elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeikért. Az ünnepélyes rendezvényen részt vett Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, beszédet mondott dr. Illés Boglárka, az EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

A 2017/2018-ban rendezett Diákolimpia® versenyekre összesen 300 ezer nevezés érkezett, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség idén ötödik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.

Díjakat négy kategóriában adtak át:

  • A legeredményesebb iskola elismerésének díja
  • Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díj
  • 2017/2018. tanévi diákolimpiai rendezvénye díj
  • Fair play díj

Bakó Beatrix a kazincbarcikai Tompa Mihály Református Általános Iskola 7. osztályos tanulója a Becsületes Játék – a Fair Play díj nyertese.

Beatrix a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület Ritmikus Gimnasztika Szakosztályának tagja. Az edzéseken együtt dolgozik a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tanulóival, amely nem az ő iskolája. Az iskola III. korcsoportos csapatának egyik tagja a Diákolimpia® országos döntőjének „célegyenesében” bárányhimlős lett. A csoportos gimnasztikában csak teljes létszámmal lehet edzeni, ezért a lehetetlen helyzetben Beatrix állt be a csapatba abban a tudatban, hogy ő semmikép sem versenyezhet, hiszen nem ebben az intézményben tanul. Az utolsó pillanatig minden nap ott volt, hogy a csapat tudjon gyakorolni. Szerencsére a beteg csapattag a versenyre össze tudta szedni magát és be tudott állni a gyakorlatba, és nagy meglepetésre megnyerték korcsoportjuk versenyét.
A díjátadásban közreműködött továbbá Háfra Noémi, a magyar női kézilabda válogatott tagja, junior világbajnok, a 2018-as Kézilbda Európa-bajnokság All Star csapatának tagja.

Forrás: www.mdsz.hu


 

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.