https://kolorline.hu/Szakmai nap a Borsod megyei Család- és Gyermekjóléti Központok részére

Szakmai nap a Borsod megyei Család- és Gyermekjóléti Központok részére

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény módszertani hálózati szakértője, Lasztócziné Szomoru Mónika vezetésével gyermekjóléti szakmai workshopot tartottak Kazincbarcikán január 24-én. Ilyen jellegű workshopokat a megyében évente 9 alkalommal rendeznek, mindig más helyszínen, hogy a legtöbb szakember számára elérhető legyen.

A szakmai napok célja, hogy a járási család- és gyermekjóléti központok, illetve a települési család és gyermekjóléti szolgálatok mindennapi munkájához segítséget adjon. A fórumon a szakemberek tájékoztatást kapnak az új szakmai irányokról, megosztják egymással jó gyakorlataikat és a problémás szakmai kérdések megbeszélésére is lehetőség van. A találkozások elősegítik a szakmai fejlődést, lehetőséget adnak a kapcsolattartásra a megyén belül és összeköttetést biztosítanak az országos szakmai irányítással. A workshopok közvetetten hatnak a helyi gyermekvédelmi rendszer működésére, hatékonyabbá teszik a társszakmákkal, a jelzőrendszer tagjaival való együttműködést.


Fotók: Zele Tímea

A szakmai napon a résztvevők megismerték a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szakmai egységeit és áttekintették a kazincbarcikai járás gyermekvédelmi helyzetét.

Szó esett a család- és gyermekjóléti szolgáltatást érintő jogszabályi változásokról, majd bemutatkoztak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fogyatékosságügyi tanácsadók, akik tájékoztatást nyújtottak a tanácsadás szakmai tartalmáról.

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk