https://kolorline.hu/Elmaradt a Vegyész csoda

Elmaradt a Vegyész csoda

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját nehéz helyzetből várta a Vegyész RC Kazincbarcika, ugyanis az első mérkőzést 3-1-re elveszítette a Pénzügyőr otthonában. A hazai találkozón is kikaptak a kék-sárgák, így a bronzéremért játszhatnak a sorozatban.

black friday

Nem volt irigylésre méltó helyzetben a mérkőzés előtt a Barcika. Az első találkozón ugyanis nem játszottak jól Szabóék, így saját maguk számára nehezítették meg a továbbjutás elérését. A házigazdák remekül kezdték az első felvonást és a közönség támogatását is élvezve elhúztak 7-3-ra. A vendégek azonban lelkes játékukkal felzárkóztak, egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Marek Kardos kétszer is időt kért, de az első szett ennek ellenére elúszni látszott, hiszen a PSE 6 ponttal vezetett. Egy huszáros hajrával még felzárkózott 20-23-ra a VRCK, de a játszma a vendégek 25-20-as sikerével ért véget.

A folytatásban nem volt mese a házigazdáknak zsinórban kellett volna 3 szettet és az „aranyjátszmát” megnyerniük, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak. A fővárosiak 4 pontos előnyre tettek szert, de 16-16-nál egyenlített a Vegyész. A vezetést azonban nem sikerült átvenni a hazaiaknak és a végjátékban a jobban koncentráló és eredményesebb röplabdát játszó Jókay-tanítványok örülhettek. A Pénzügyőr 25-21-re megnyerte a játszmát, és ezzel el is döntötte a továbbjutást.

A harmadik szettben magukhoz tértek a hazaiak, legalább a mérkőzést szerették volna megnyerni. Gebhardt Norbert vezetésével a szettet 25-21-re hozták, így folytatódhatott a meccs. A negyedik játszmában kezdetben a VRCK, majd a PSE állt jobban, de a végjátékban a Kazincbarcika nagyon odafigyelt és 25-20-ra megnyert szett után egyenlített.

Következhetett a mindent eldöntő ötödik szett, de itt már csupán a becsületükért küzdöttek Milevék. Izgalmasan alakult a találkozó, 11-11 után azonban a fővárosiak lendültek jobban játékba és végül 15-12-re hozták a játszmát. A PSE így 3-2-re győzött és kettős sikerrel jutott be a Magyar Kupa döntőjébe. A VRCK ebben a szezonban először kapott ki otthon magyar csapattól és zsinórban negyedik vereségét könyvelhette el. Marek Kardos együttese a Magyar Kupában a bronzéremért játszik. Előbb azonban február 1-jén, pénteken az osztrák Waldviertel ellen idegenben, míg 5-én hétfőn este a Don Bosco Sportközpontban a szlovén Ljubljana ellen mérkőznek a Közép-Európai Kupában.

Fotó:vrck.hu

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.