https://kolorline.hu/Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött kazincbarcikai kerékpárút-hálózat utolsó szakaszának kivitelezése. A tervek szerint további 700 méter hosszan épül majd bicikliút az Alsóvárosi körúton, illetve az Attila úton az Építők útja és a Tesco körforgalom között.

– Az érintett szakaszt számos, sok esetben a várossal egyidős fa szegélyezte. Az elöregedett fákról lehulló gallyakkal, illetve a faállomány balesetveszélyességével kapcsolatban az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett felém – árulta el lapunknak Pásztor László, a körzet önkormányzati képviselője. Ezért született az a döntés, hogy az épülő kerékpárúttal egyidőben a vágásérett, balesetveszélyes fákat kivágják, amelyek helyére idővel új egyedek telepíthetők épp úgy, ahogy néhány évvel ezelőtt a belváros felújítása, vagy a Völgy Park fejlesztése kapcsán.

– Éveken át a téli, fűtési időszakban folyamatosan problémát jelentett településünkön a magas légszennyezettségi érték. A város különböző pontjain a fák újratelepítésének is köszönhetően idén már az országos adatokhoz képest nem volt kirívó a szállópor-koncentráció – ezt Szitka Péter polgármester mondta, amikor a kerékpárúttal kapcsolatos fakivágásokról faggattuk. Mindez örömteli javulás a korábbi mérésekhez képest. Ezt a tendenciát megtartva a mostani kerékpárút-szakasz építése során kivágott növények helyére hamarosan új palánták kerülnek majd.

Tekintettel arra, hogy Kazincbarcikán és környékén a közlekedés egyik gyakori és bevett eszköze a kerékpár, a projekt elsődleges célkitűzése a biztonságos közlekedés, valamint a város főbb pontjai elérésének biztosítása a kerékpárosok számára. Az utolsó etap befejeztével Kazincbarcikán gyakorlatilag minden közintézmény, munkahely és bevásárlóközpont megközelíthető lesz a bicikliút-hálózat által.

– A kivitelezés során előforduló kényelmetlenségekért köszönjük a városrész lakóinak eddigi türelmét, valamint együttműködését – tette hozzá a polgármester.

További híreink

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

Progresszív Digitális Témahét a Tompa Mihály iskolában

Dátum: 2024. ápr 22. 08:19

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája idén 9. alkalommal csatlakozott a Digitális Témahét nevű országos digitális pedagógiai mozgalomhoz. Az április 8-tól 16-ig tartó program címeres témája pedig kiváló alkalomszerűen Kazincbarcika kerek 70 éves születésnapja lett, köré épített kreatív feladatokkal az alsósok számára.

Kazincbarcikai siker a 6. Kassa-Miskolc Ultramarathonon

Dátum: 2024. ápr 21. 17:50

Nem akármilyen kazincbarcikai sikerek is születettek a 6. Kassa—Miskolc Ultramarathonon. A BorsodChem Runners férfi ötös váltója rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel, de szépen szerepeltek további egészben vagy részben kazincbarcikai formációk is.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk