https://kolorline.hu/Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött kazincbarcikai kerékpárút-hálózat utolsó szakaszának kivitelezése. A tervek szerint további 700 méter hosszan épül majd bicikliút az Alsóvárosi körúton, illetve az Attila úton az Építők útja és a Tesco körforgalom között.

– Az érintett szakaszt számos, sok esetben a várossal egyidős fa szegélyezte. Az elöregedett fákról lehulló gallyakkal, illetve a faállomány balesetveszélyességével kapcsolatban az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett felém – árulta el lapunknak Pásztor László, a körzet önkormányzati képviselője. Ezért született az a döntés, hogy az épülő kerékpárúttal egyidőben a vágásérett, balesetveszélyes fákat kivágják, amelyek helyére idővel új egyedek telepíthetők épp úgy, ahogy néhány évvel ezelőtt a belváros felújítása, vagy a Völgy Park fejlesztése kapcsán.

– Éveken át a téli, fűtési időszakban folyamatosan problémát jelentett településünkön a magas légszennyezettségi érték. A város különböző pontjain a fák újratelepítésének is köszönhetően idén már az országos adatokhoz képest nem volt kirívó a szállópor-koncentráció – ezt Szitka Péter polgármester mondta, amikor a kerékpárúttal kapcsolatos fakivágásokról faggattuk. Mindez örömteli javulás a korábbi mérésekhez képest. Ezt a tendenciát megtartva a mostani kerékpárút-szakasz építése során kivágott növények helyére hamarosan új palánták kerülnek majd.

Tekintettel arra, hogy Kazincbarcikán és környékén a közlekedés egyik gyakori és bevett eszköze a kerékpár, a projekt elsődleges célkitűzése a biztonságos közlekedés, valamint a város főbb pontjai elérésének biztosítása a kerékpárosok számára. Az utolsó etap befejeztével Kazincbarcikán gyakorlatilag minden közintézmény, munkahely és bevásárlóközpont megközelíthető lesz a bicikliút-hálózat által.

– A kivitelezés során előforduló kényelmetlenségekért köszönjük a városrész lakóinak eddigi türelmét, valamint együttműködését – tette hozzá a polgármester.

További híreink

Versengés a kastélykertben

Dátum: 2019. ápr 25. 17:55

Ragyogó idő és jó hangulat az edelényi körversenyen

Húsvét Rudabányán

Dátum: 2019. ápr 25. 17:35

Húsvéti látványosság volt a tojásfa

Meddig tanul az ember?

Dátum: 2019. ápr 25. 17:30

Házhoz vitték a tudományt Vadnán

Lakossági tájékoztató nyitvatartási és hulladékszállítási rendről

Dátum: 2019. ápr 25. 14:38

A május 1-jei ünnepnaphoz kapcsolódó nyitvatartási és hulladékszállítási rendről

Programajánló

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Egészségnap

Sajószentpéteri Művelődési és Sportközpont - Sport út 32/1

Tájházak napja- Tardona-Mályinka

Tardona-Mályinka

Kaposvár-Kazincbarcika Szuperliga-alsóház 10. forduló

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk