https://kolorline.hu/Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött kazincbarcikai kerékpárút-hálózat utolsó szakaszának kivitelezése. A tervek szerint további 700 méter hosszan épül majd bicikliút az Alsóvárosi körúton, illetve az Attila úton az Építők útja és a Tesco körforgalom között.

– Az érintett szakaszt számos, sok esetben a várossal egyidős fa szegélyezte. Az elöregedett fákról lehulló gallyakkal, illetve a faállomány balesetveszélyességével kapcsolatban az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett felém – árulta el lapunknak Pásztor László, a körzet önkormányzati képviselője. Ezért született az a döntés, hogy az épülő kerékpárúttal egyidőben a vágásérett, balesetveszélyes fákat kivágják, amelyek helyére idővel új egyedek telepíthetők épp úgy, ahogy néhány évvel ezelőtt a belváros felújítása, vagy a Völgy Park fejlesztése kapcsán.

– Éveken át a téli, fűtési időszakban folyamatosan problémát jelentett településünkön a magas légszennyezettségi érték. A város különböző pontjain a fák újratelepítésének is köszönhetően idén már az országos adatokhoz képest nem volt kirívó a szállópor-koncentráció – ezt Szitka Péter polgármester mondta, amikor a kerékpárúttal kapcsolatos fakivágásokról faggattuk. Mindez örömteli javulás a korábbi mérésekhez képest. Ezt a tendenciát megtartva a mostani kerékpárút-szakasz építése során kivágott növények helyére hamarosan új palánták kerülnek majd.

Tekintettel arra, hogy Kazincbarcikán és környékén a közlekedés egyik gyakori és bevett eszköze a kerékpár, a projekt elsődleges célkitűzése a biztonságos közlekedés, valamint a város főbb pontjai elérésének biztosítása a kerékpárosok számára. Az utolsó etap befejeztével Kazincbarcikán gyakorlatilag minden közintézmény, munkahely és bevásárlóközpont megközelíthető lesz a bicikliút-hálózat által.

– A kivitelezés során előforduló kényelmetlenségekért köszönjük a városrész lakóinak eddigi türelmét, valamint együttműködését – tette hozzá a polgármester.

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk