https://kolorline.hu/Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött kazincbarcikai kerékpárút-hálózat utolsó szakaszának kivitelezése. A tervek szerint további 700 méter hosszan épül majd bicikliút az Alsóvárosi körúton, illetve az Attila úton az Építők útja és a Tesco körforgalom között.

– Az érintett szakaszt számos, sok esetben a várossal egyidős fa szegélyezte. Az elöregedett fákról lehulló gallyakkal, illetve a faállomány balesetveszélyességével kapcsolatban az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett felém – árulta el lapunknak Pásztor László, a körzet önkormányzati képviselője. Ezért született az a döntés, hogy az épülő kerékpárúttal egyidőben a vágásérett, balesetveszélyes fákat kivágják, amelyek helyére idővel új egyedek telepíthetők épp úgy, ahogy néhány évvel ezelőtt a belváros felújítása, vagy a Völgy Park fejlesztése kapcsán.

– Éveken át a téli, fűtési időszakban folyamatosan problémát jelentett településünkön a magas légszennyezettségi érték. A város különböző pontjain a fák újratelepítésének is köszönhetően idén már az országos adatokhoz képest nem volt kirívó a szállópor-koncentráció – ezt Szitka Péter polgármester mondta, amikor a kerékpárúttal kapcsolatos fakivágásokról faggattuk. Mindez örömteli javulás a korábbi mérésekhez képest. Ezt a tendenciát megtartva a mostani kerékpárút-szakasz építése során kivágott növények helyére hamarosan új palánták kerülnek majd.

Tekintettel arra, hogy Kazincbarcikán és környékén a közlekedés egyik gyakori és bevett eszköze a kerékpár, a projekt elsődleges célkitűzése a biztonságos közlekedés, valamint a város főbb pontjai elérésének biztosítása a kerékpárosok számára. Az utolsó etap befejeztével Kazincbarcikán gyakorlatilag minden közintézmény, munkahely és bevásárlóközpont megközelíthető lesz a bicikliút-hálózat által.

– A kivitelezés során előforduló kényelmetlenségekért köszönjük a városrész lakóinak eddigi türelmét, valamint együttműködését – tette hozzá a polgármester.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk