https://kolorline.hu/Gobelin Öltögetők vándorkiállítás a Gimi Galériában

Gobelin Öltögetők vándorkiállítás a Gimi Galériában

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Vándorkiállítás nyílt a Kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban „Itt születtem, itt lakom én - Tűvel festett Magyarország” címmel február 6-án. A művek a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének munkáiból kerültek bemutatásra.

KOLORFUTÁSAz eseményen Petróczi Gábor, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket, majd gratulált Bukodiné Sólyom Ilonának, a Gimi Galéria szervezéséért és mindazért munkáért, amit a 25 éves fennállás alatt tett. A jelenlévők ezután meghallgathattak egy Mozart és egy Bach zenei darabot, melyet az iskola kórusa adott elő zongorakíséret mellett.


Fotók: Zele Tímea

Ezt követően Demeter Zoltán, oszággyűlési képviselő mondott nyitóbeszédet, melyben elmondta, hogy ez a vándorkiállítás milyen fontos az embereknek. Úgy gondolja, hogy az ilyen művészi munkák rendkívüli értékkel bírnak, mint szabadidős tevékenység, mint pedig a közösség összekovácsolásának szempontjából. A Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre egy közös cél érdekében munkájukkal szebbé és szabadabbá teszi a világot, hiszen látni a képeken a szépre való törekvést. Zárásképpen pedig további sok sikert és jó munkát kívánt a körnek. A galéria megnyitása előtt mind a kilenc tag egy emléklapban is részesült, amely az iskolának a háláját igyekezett kifejezni az alkotók irányába.

A gobelinhímzés egy szövésen alapuló technika, melyben a művész tulajdonképpen a keresztöltés alkalmazza műveinek elkészítésére.  A vendégek tizennyolc városképet, öt vár és kilenc kastély témájú képet tekinthetnek meg, illetve a képekbe belevart lakókat, akik korabeli ruházatban és környezetben néznek ránk vissza. A körnek ez már a második vándorkiállítása a nyolcéves fennállása óta és ha Kazincbarcikán lezárult a képtár, utána az ország számos másik pontján is megtekinthetőek lesznek majd az alkotások.

A tárlatot február 26-áig tekinthetik meg az érdeklődők a Szaléziban.

További híreink

Versengés a kastélykertben

Dátum: 2019. ápr 25. 17:55

Ragyogó idő és jó hangulat az edelényi körversenyen

Húsvét Rudabányán

Dátum: 2019. ápr 25. 17:35

Húsvéti látványosság volt a tojásfa

Meddig tanul az ember?

Dátum: 2019. ápr 25. 17:30

Házhoz vitték a tudományt Vadnán

Lakossági tájékoztató nyitvatartási és hulladékszállítási rendről

Dátum: 2019. ápr 25. 14:38

A május 1-jei ünnepnaphoz kapcsolódó nyitvatartási és hulladékszállítási rendről

Programajánló

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Egészségnap

Sajószentpéteri Művelődési és Sportközpont - Sport út 32/1

Tájházak napja- Tardona-Mályinka

Tardona-Mályinka

Kaposvár-Kazincbarcika Szuperliga-alsóház 10. forduló

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk