https://kolorline.hu/Gobelin Öltögetők vándorkiállítás a Gimi Galériában

Gobelin Öltögetők vándorkiállítás a Gimi Galériában

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Vándorkiállítás nyílt a Kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban „Itt születtem, itt lakom én - Tűvel festett Magyarország” címmel február 6-án. A művek a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének munkáiból kerültek bemutatásra.

KOLORFUTÁSAz eseményen Petróczi Gábor, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket, majd gratulált Bukodiné Sólyom Ilonának, a Gimi Galéria szervezéséért és mindazért munkáért, amit a 25 éves fennállás alatt tett. A jelenlévők ezután meghallgathattak egy Mozart és egy Bach zenei darabot, melyet az iskola kórusa adott elő zongorakíséret mellett.


Fotók: Zele Tímea

Ezt követően Demeter Zoltán, oszággyűlési képviselő mondott nyitóbeszédet, melyben elmondta, hogy ez a vándorkiállítás milyen fontos az embereknek. Úgy gondolja, hogy az ilyen művészi munkák rendkívüli értékkel bírnak, mint szabadidős tevékenység, mint pedig a közösség összekovácsolásának szempontjából. A Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre egy közös cél érdekében munkájukkal szebbé és szabadabbá teszi a világot, hiszen látni a képeken a szépre való törekvést. Zárásképpen pedig további sok sikert és jó munkát kívánt a körnek. A galéria megnyitása előtt mind a kilenc tag egy emléklapban is részesült, amely az iskolának a háláját igyekezett kifejezni az alkotók irányába.

A gobelinhímzés egy szövésen alapuló technika, melyben a művész tulajdonképpen a keresztöltés alkalmazza műveinek elkészítésére.  A vendégek tizennyolc városképet, öt vár és kilenc kastély témájú képet tekinthetnek meg, illetve a képekbe belevart lakókat, akik korabeli ruházatban és környezetben néznek ránk vissza. A körnek ez már a második vándorkiállítása a nyolcéves fennállása óta és ha Kazincbarcikán lezárult a képtár, utána az ország számos másik pontján is megtekinthetőek lesznek majd az alkotások.

A tárlatot február 26-áig tekinthetik meg az érdeklődők a Szaléziban.

További híreink

Újabb színes házfal készül el a hétvégén

Dátum: 2019. aug 23. 13:36

A hétvégén kezdődik a Locsoló kislány felfestése a Gyulai Pál úton. 

Megújul a Kazinczy tér

Dátum: 2019. aug 23. 12:53

Kazincbarcika Város Önkormányzata még tavaly ígértetett tett arra, hogy az újkazinci városrészen lévő öt zárt teret felújítja. A Deák tér kivitelezése már év végére be is fejeződött, idén szeptember elején pedig a Kazinczy téren folytatódik a rekonstrukció.

Véget ért a Színes Város fesztiválja

Dátum: 2019. aug 23. 10:44

Augusztus 20-án, a Szent István napi látványos tűzijátékkal véget ért Kazincbarcikán a Kolorfesztivál 7.0.

Minden rendben

Dátum: 2019. aug 22. 15:08

A Blahalouisiana együttes billentyűsével, Pénzes Mátéval beszélgettünk a Kolorfesztiválon

Programajánló

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Gólya fióka avató ünnepség

Kazincbarcika

IV. Don Bosco Kupa

Kazincbarcika

Futball éjszakája

Diósgyőr

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk