https://kolorline.hu/Gobelin Öltögetők vándorkiállítás a Gimi Galériában

Gobelin Öltögetők vándorkiállítás a Gimi Galériában

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Vándorkiállítás nyílt a Kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban „Itt születtem, itt lakom én - Tűvel festett Magyarország” címmel február 6-án. A művek a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének munkáiból kerültek bemutatásra.

KOLORFUTÁSAz eseményen Petróczi Gábor, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket, majd gratulált Bukodiné Sólyom Ilonának, a Gimi Galéria szervezéséért és mindazért munkáért, amit a 25 éves fennállás alatt tett. A jelenlévők ezután meghallgathattak egy Mozart és egy Bach zenei darabot, melyet az iskola kórusa adott elő zongorakíséret mellett.


Fotók: Zele Tímea

Ezt követően Demeter Zoltán, oszággyűlési képviselő mondott nyitóbeszédet, melyben elmondta, hogy ez a vándorkiállítás milyen fontos az embereknek. Úgy gondolja, hogy az ilyen művészi munkák rendkívüli értékkel bírnak, mint szabadidős tevékenység, mint pedig a közösség összekovácsolásának szempontjából. A Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre egy közös cél érdekében munkájukkal szebbé és szabadabbá teszi a világot, hiszen látni a képeken a szépre való törekvést. Zárásképpen pedig további sok sikert és jó munkát kívánt a körnek. A galéria megnyitása előtt mind a kilenc tag egy emléklapban is részesült, amely az iskolának a háláját igyekezett kifejezni az alkotók irányába.

A gobelinhímzés egy szövésen alapuló technika, melyben a művész tulajdonképpen a keresztöltés alkalmazza műveinek elkészítésére.  A vendégek tizennyolc városképet, öt vár és kilenc kastély témájú képet tekinthetnek meg, illetve a képekbe belevart lakókat, akik korabeli ruházatban és környezetben néznek ránk vissza. A körnek ez már a második vándorkiállítása a nyolcéves fennállása óta és ha Kazincbarcikán lezárult a képtár, utána az ország számos másik pontján is megtekinthetőek lesznek majd az alkotások.

A tárlatot február 26-áig tekinthetik meg az érdeklődők a Szaléziban.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk