https://kolorline.hu/KolorCountry - A színes térség

KolorCountry - A színes térség

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

2019-ben folytatódik a KolorCountry, a színes térség koncepció megvalósítása. A Kolorfesztivál helyszíneihez Kazincbarcikán kívül - az eddigi évekhez hasonlóan - a térség több települése is csatlakozási szándékát fejezte ki.



A szervező Barcika Art Kft. idén először meghívásos pályázatot írt ki a Kolorfesztiválon megvalósuló térségi programjaiban való részvételre.  
Ezzel kapcsolatosan huszonöt település polgármestere, az ott működő nonprofit szervezetek képviselői, gazdasági társaságok és egyházi jogi személyek kaptak meghívást egy kötetlen beszélgetésre február 12-ére.

Fotók: Kovács Loretta

A fórumon a pályázattal kapcsolatos tudnivalókról dr. Makkai Orsolya, a kft. ügyvezető igazgatója tartott rövid ismertetőt, majd az eddigi tapasztalatokról és az idei célkitűzésekről osztották meg gondolataikat egymással a résztvevők.
– Az elmúlt két év tapasztalatai alapján kiderült, hogy minden fél érdekeit az szolgálja legjobban, ha határidőket, és bizonyos feltételeket szabunk a programhoz csatlakozni kívánó partnereink számára. Ennek legmegfelelőbb formájának a meghívásos pályázati kiírást találtuk, amely tartalmazza a részvételhez szükséges kritériumokat, valamint a Barcika Art Kft. által biztosított vállalásokat. Ezen kívül a pályázók rendkívül kedvező kommunikációs és marketingcsomagok közül is választhatnak majd – mondta el a szervező cég ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a szervezés, a hatékony kommunikáció és marketing érdekében volt szükség erre az újításra, melyet a meghívottak is pozitívan fogadtak.

Fotón: dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója

– Településünknek évtizedeken át hagyományos rendezvénye volt a Sajógalgóc Dixieland Fesztivál. Fontosnak tartottuk, hogy a jövőben se kerüljünk ki a régió kulturális vérkeringéséből: két évvel ezelőtt csatlakoztunk a Kolorfesztivál térségi programjaihoz. Nagyon jól sikerült mindkét rendezvény, sokan látogattak el a koncertekre a környékről is. Úgy érezzük, hogy beváltotta a kezdeményezéshez fűzött reményeinket a csatlakozás, és idén is szeretnénk ennek részesei lenni, és programjainkkal színesíteni a térséget – árulta el Jaskó Péter, Sajógalgóc polgármestere.  

Fotón: Jaskó Péter, Sajógalgóc polgármestere

A Kolorfesztiválon belül megvalósuló térségi programok célja a kistérség megismertetése a hazai látogatókkal, külföldi vendégekkel; a települések helyszíneinek, helyi értékeinek bemutatása, hagyományőrzés és ápolás; színvonalas produkciók exkluzív megjelentetése; a Kolorcity-Kazincbarcika, a színes város, valamint a KolorCountry, a színes térség márka erősítése és a Kolorfesztivál jó hírének öregbítése.

 

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk