https://kolorline.hu/Ugrálva a boldogság és egészség ösvényén

Ugrálva a boldogság és egészség ösvényén

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az irányzatok a fitnesztermekben gyorsan váltják egymást, jönnek, mennek az újabbnál újabb trendek, de úgy tűnik, a kangoo Magyarországon egy bevált sportolási lehetőségnek számít 2019-ben. A sport, az egészség és a szórakozás járhatnak kéz a kézben, ezt bizonyítja ez a nem is olyan régi, de annál inkább új edzésforma.

A sportág szerelmesei szerint már az első alkalommal érezhető a pozitív hatása a mozgásformának és egy kellemes villámcsapás szerű változást érez az ember amint felveszi a cipőt. A kangooaerobikról tudni kell, hogy ez egy speciális cipőben végzett aerob jellegű testmozgás. A lábbelit, amiben végzik eredetileg futóknak fejlesztették ki, a talpán rugalmas, hajlított lemezek találhatóak.


Fotók: Zele Tímea

Az órák egyszerű aerobik alaplépés kombinációkból épülnek fel, amit egyedül a kangoocsizma viselése tesz érdekessé és mássá. Több szintet különböztetnek meg, haladó szinten már igen látványos, összetett koreográfiákat is megtanulhatunk.
 

De mik is a sport egészségügyi hatásai?
 

A kangoo-t alkalmazva jelentősen csökken a gerinc-, a térd- és a boka ízületeinek terhelése, egyúttal a lehetséges sérülések is fokozottabban elkerülhetők. Túlsúlyosoknak és ízületi problémákkal küzdőknek is ajánlható, hiszen a cipő a terhelés több mint 80%-át elnyeli. Továbbá férfiaknak és nőknek is kortól függetlenül ajánlható. Ezen kívül az edzést nem követi izomláz, nincs sérülés, ami valljuk be, ritkának mondható sporttevékenységeknél. A cipőt, melyet egyébként sok esetben nem olcsó beszerezni, beállításának köszönhetően mindenki saját magának tudja szabályozni. Külön odafigyelve a személyes terhelésre, nehezíteni és könnyíteni is lehet rendkívül egyszerűen a gyakorlatokat.

Kifejezetten ajánlott testmozgás ez azoknak, akik szeretnének egy kitűzött testsúlyt elérni, de közben pedig egy szórakoztatóbb mozgásformát is szívesen gyakorolnának. A hagyományos aerobik órákhoz képest körülbelül 25%-al több kalória égethető el egy ilyen órán ugyanannyi erőbefektetéssel. Rendkívül sok pozitív hatása van a szívre és a tüdőre, segíti az immunrendszerünk megerősödését illetve a test alsó és felső részének izomfejlődését.
 

Körülbelül 15 éve tört be az országba a kangoo és az óta is töretlen a népszerűsége, de miért is van ez?
 

A legkisebb korosztályt, akik a hat éves kortól már el tudják kezdeni a sportot, egészen az idősebbekig, ahol pedig nincs felső korhatár, de mint minden más sportágnál itt is figyelembe kell venni fizikai és egészségi állapotunkat kortól, nemtől függetlenül. 

Szerencsére azoknak, akik Kazincbarcika környékén szeretnék kipróbálni a kengurumozgást, nem kell messzire menniük, hiszen már a városban is vannak ingyenesen igénybe vehető kangoo edzések. Ezeket az órákat a Fitt Barcika sportóráin próbálhatják ki az érdeklődők térítésmentesen, minden pénteken 18:00 és 19:00 órától a Pollack Mihály Általános Iskola tornatermében. Az oktatók még kangoocsizmát is biztosítanak minden kedves sportolni vágyónak, így az egyetlen dolga annak, aki szeretne részt venni az edzéseken az annyi, hogy az Fitt Barcika megjelölt email címére küldött levelében jelzi jelentkezési szándékát.  

Egy alkalom körülbelül 60 percet vesz igénybe, amiből 40 perc intenzív cipőben eltöltött gyakorlattal telik, a maradék időben pedig különböző erősítő gyakorlatokat végeznek. Szinte minden alkalommal teltháznak örvend az edzés így érdemes minél hamarabb jelezni a trénereknek, ha valaki szeretne részese lenni ennek az új, modern edzésformának.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk