https://kolorline.hu/Terematlétika verseny Legoza István emlékére

Terematlétika verseny Legoza István emlékére

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Atlétika versenyt szerveztek a Kazinczy Ferenc Tagiskola Tornacsarnokában február 19-én és 20-án. A sporteseményen, melyet Legoza István emlékére szerveznek meg minden évben, több mint négyszáz fiatal mérte össze erejét.

A terematlétika versenyt, melyet az 1990-es évektől rendeznek meg évi rendszerességgel,Legoza István, testnevelőtanár emlékének tiszteletére hozták létre eredetileg.


Fotók: Zele Tímea

István egy nagyszerű pedagógus és tehetséges sportszakértő volt, emellett pedig imádta az atlétikát, sajnálatos idő előtti halála kapcsán kollégái úgy határoztak, hogy nevének fennmaradásáért, illetve munkásságának továbbadásáért egy terematlétikai versenyt szerveznek majd, melyet azóta is évente megismételnek.

Az alsó és felső tagozatos gyermekeknek külön verseny kerül megrendezésre, így február 19-én a felsősök, február 20-án pedig az alsósok mérhették össze sportteljesítményüket. A fiatalok kor és nem szerinti bontásban vetélkednek egymással négy különböző versenyszámban. A próbatétel egy 30 méteres futásból, medicinlabda dobásból, helyből távolugrásból és egy iskolák közötti váltó futóversenyből áll, melyet négy külön korcsoportban bonyolítanak le.

Az esemény iránt minden évben nagy az érdeklődés, így az első és második napon is több mint 200 versenyző fiatal vetette bele magát a versengésbe. Ahogyan az már megszokott, a Pollack Mihály Általános Iskola minden tagintézményéből érkeztek gyerekek, viszont idén többek között még Berentei és Dédestapolcsányi iskolák diákjait is szerencsét próbáltak a rendezvényen.

Összességében elmondható, hogy a torna remek felkészülési lehetőséget biztosít a diákolimpia atlétika versenyszámaira, nem mellesleg pedig hasznos kikapcsolódás a kicsiknek.

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk