https://kolorline.hu/Becsengettek a KolorAkadémia második félévében

Becsengettek a KolorAkadémia második félévében

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött az KolorAkadémia Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanév második féléve február 21-én, csütörtökön. A szervezők a második félévben is érdekfeszítő témákat igyekeztek bevonni a tananyagba.

Az eseményen Papp Mónika, a Szikra Alapítvány elnöke köszöntötte a vendégeket a második félév alkalmából, majd ismertette hogyan fog zajlani az új szemeszter és hogy mire lehet majd számítani az előadásokon.

Az első tanórán a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának oktatója, dr. Szalkai Iván PhD, orvos látogatott el Kazincbarcikára előadást tartani az ayurveda orvosi tapasztalatairól.


Fotók: Zele Tímea

Az előadó már több mint tíz alkalommal járt kint az indiai szubkontinensen, így rengeteg tapasztalata van az ottani kultúráról, emberekről és persze a spiritualitásról, ami átöleli ezt az egzotikus részét a világnak.

Erről a számunkra talán idegen indiai gyógyászati módszerről, amit sokszor csak az élet tudományának emlegetnek, azt kell tudni, hogy ez már egy több mint ötezer éves természetes orvostudomány. Sokan egyfajta alternatív gyógyászatként tekintenek rá. Nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére és a test élettartamának meghosszabbítására. Legalapvetőbb filozófiája, hogy a test és az elme egy megszakíthatatlan kapcsolatban vannak egymással. Tette hozzá Szalkai Iván.

Az előadás kezdetén a jelenlévők kaphattak egy fotókkal és személyes beszámolókkal színesített képet Indiáról és lakóiról. Szó esett az ottani csodálatos világról, melyet sokszor a felszín alatt kell keresni és ami kapcsán sokan nem láthatják ezt a szépségét. Ezzel párhuzamosan persze szó volt a kultúráink és felfogásunk különbségeiről is és az ország spiritualitásáról.

Az esemény második felében pedig maga az ayurveda került bemutatásra. Az oktató előadásában magyarázatot nyújtott a szépkorúaknak arra, hogy miért látja másként a világot ez az orvoslás, mint ahogyan a nyugati gyógyászat, illetve, hogy miben is tudná kiegészíteni a nyugati világot ez a felfogás.

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk