https://kolorline.hu/Tovább épül a kerékpárút: megszűnik a veszélyes csomópont

Tovább épül a kerékpárút: megszűnik a veszélyes csomópont

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata európai uniós forrásból kezdte meg a múlt évben a kerékpárúthálózat további bővítését, melynek köszönhetően hamarosan 10,4 km hosszan szeli majd át a várost az alternatív közlekedési lehetőséget biztosító úthálózat. A beruházás az Alsóvárosi körúton folytatódik. A Jószerencsét útról a Május 1. útra kanyarodó rövid útszakaszt február 25-étől lezárják.

 A Jószerencsét út és a Május 1. út fent említett részeit a balesetveszély elkerülése végett megszüntetik, emellett pedig az Alsóvárosi körutat a Május 1. úttal, valamint a Jószerencsét utat az Alsóvárosi körúttal összekötő kétsávos szakaszokat kiszélesítik egy-egy kanyarodósávval.

- A jelenlegi érintett útszakaszon az eddigi tapasztalatok alapján nehézkes a közlekedés. A kerékpárút megépültével sokkal biztonságosabban tudnak majd haladni biciklisek. A kiszélesített, kanyarodósávval ellátott szakaszoknak köszönhetően pedig vélhetően a gépjárműforgalom is kedvezőbben alakul majd – mondta el Rácz Tamás, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.



A Jószerencsét út és az Alsóvárosi körút közötti szigetet elbontják, a jelenlegi rossz állapotú járdaszakaszokat felújítják és bővítik. Az elbontott sziget helyén az aszfaltozást követően a tervek szerint új parkolókat létesítenek és mindemellett a buszmegállók is megújulnak. A Május 1. út felé tartó, megszüntetett útszakasz helyén, a járda és a kerékpárút között zöld területet alakítanak ki.


 
– A három új kerékpárút-szakasz építése során több, vágásérett, városunkkal közel egyidős, 50-60 éves, elöregedett, vastag törzsmérőjű fa kivágása vált szükségessé, melyek sok esetben légvezetékekbe lógtak vagy gyökérzetük feltörte az utat, megrongálta a vízvezetékeket, például a Pollack Mihály úton. A városvezetés kiemelt fontosságú feladatnak tartja, hogy a beruházások során a zöldfelületek pótlása és bővítése minden esetben megvalósuljon. Ennek okán a kivitelező szerződéses kötelezettségeként jelöltük meg több mint 60 előnevelt csemete kiültetését – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk