https://kolorline.hu/Farsangi teke egy nemes célért

Farsangi teke egy nemes célért

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Látássérült Farsang Teke Kupát rendeztek Kazincbarcikán idén már tizedik alkalommal február 23-án. A rendezvény a Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete és a Kazincbarcikai Vegyész Teke SE szervezésében jött lére.

Több mint negyvenen neveztek be a sportrendezvényre, ami idén nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen három külföldi csapat is ellátogatott Kazincbarcikára Szlovákiából, Csehországból és Romániából. Ezen kívül pedig természetesen a magyar bajnokság részről is érkeztek játékosok, így Debreceniek, Miskolciak és Budapestiek is színesítették a csapatokat.


Fotók: Pálinkó Gábor

A bajnokságon jelen volt Szitka Péter polgármester, illetve Klimon István alpolgármester is aki köszöntőbeszédében elmondott, hogy mennyire örül annak, hogy a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a rendezvény fő szervezőjével Batki Istvánnal, a Kazincbarcikai Vegyész Teke SE elnökével közösen egy ilyen színvonalas rendezvényt tudott létrehozni.  Majd további jó munkát kívánt a nehézségekkel küzdő embertársaink megsegítéséhez, illetve a teke jövőbeli népszerűsítéséhez is.

Az egész napos tekebajnokság legfontosabb célja, hogy nagyobb figyelem irányuljon a látási fogyatékossággal élőkre és hogy a társadalom jobban megismerje a fogyatékossággal élőket, elfogadja különbözőségeiket.

A látássérültek megsegítése nem egyszerű feladat, de szerencsére vannak támogatók, akik segítik ezt a célt, ilyen Kazincbarcika város Önkormányzata és még sok más helyi cég és vállalkozás, emelte ki Batki István.

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk