https://kolorline.hu/Reflektorfényben a „Színes város”

Reflektorfényben a „Színes város”

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika a díszvendége az idén 26. alkalommal megrendezett miskolci Utazás Kiállításnak, melyen városunk mellett a Kanári-szigetek kapott kiemelt szerepet a szervezőktől.

A „Menjünk világgá!” mottóval megrendezett eseményen, melynek megnyitójára a kiállításnak is helyt adó a ITC székházban pénteken került sor, a Kolorcity városmarketing koncepcióval nagy sikert arató Kazincbarcika, valamint a Kanári-szigetek került reflektorfénybe.

A Szerviz Iroda Utazási Központ  és Miskolc városa által jegyzett kétnapos eseményre 6-7 ezer látogatót várnak, akik közel száz belföldi és külföldi utazási iroda, szálloda, térség és város standjának kínálatából válogathatnak és mindemellett számtalan egyéb, szórakoztató programon vehetnek részt.


Fotók: Zele Tímea

A péntek reggel tíz órakor kezdődő megnyitón Bárdos István, a rendező Szerviz Iroda Utazási Központ menedzsere elárulta, az immáron valóban komoly múlttal rendelkező, országosan is jegyzett, korábban inkább tavasszal megrendezett kiállítást, azért szervezeték az idén március elején, mert az utóbbi években jelentősen átalakultak az utazási és ezzel együtt a foglalási szokások. A múltban nagy népszerűségnek örvendő last minute utak helyett a többség ma már inkább a szezon előtti előfoglalás során leköti nyári utazását, ezért célszerűbbnek látták a mostani időpontban megtartani a börzét.

Kazincbarcika díszvendégként való szereplésével kapcsolatban elmondta, példaértékűnek tartják a város elmúlt években történő megújulását, amely egyre inkább kitörni látszik a vegyipari fellegvár szerepéből és országszerte sikerült „Színes városként” újra definiálni magát.

Pfliegler Péter, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere nőnap alkalmából külön köszöntötte a rendezvény női látogatóit, valamint a rendezvény két főszereplőjét, Kazincbarcikát és a hazánktól alig öt órányi repülőútra található Kanári-szigeteket. Mint fogalmazott: „a legfontosabb az, hogy biztonságban és kellemes élményekkel gazdagodva utazzunk és úgy jöjjünk haza, hogy már a következő utat tervezzük.”

Az ünnepélyes megnyitót követően, stábunknak elmondta, csak gratulálni tud Kolorcitynek az elmúlt években településmarketing területén elért eredményeihez, és reméli, hogy a kiállítás révén kapott nyilvánosság segíti majd Kazincbarcikát abban, hogy a kiállításon megjelenő utazási irodák is megismerhessék a várost, és utak szervezésével tovább növeljék a település, ezen keresztül a térség turisztikai vonzerejét. 

Városunk képviseletében Harnócz Zsuzsa, a Barcika Art kulturális igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelent vendégeket, és a már jól ismert Kolorcity márkanéven túllépve felidézte  a város átalakulásának folyamatát és felhívta a figyelmet, hogy arra, hogy bár hosszú történelme nincs ugyan, de idén méltó módon igyekszik megünnepelni 65. születésnapját. Mint mondta, Kazincbarcika a múltban volt már a fiatalok városa, a szobrok városa, nemzeti sportváros vagy éppen, mint most színes város is és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a város hű maradhasson az ezekhez a korábban kiérdemelt jelzőkhöz. 

„Kazincbarcikának van egy olyan sajátos hangulata, amely csak akkor tapasztalható meg, ha azt személyesen tapasztaljuk meg, ezért arra biztatok mindenkit, hogy látogasson el városunkba. Erre kiváló lehetőség a régió legnagyobb, de országos szinten is biztosan talán leghosszabb fesztiválja, a Kolorcity Fesztivál amely három héten keresztül, 2019. augusztus elseje és huszadika között várja a látogatókat.”

Városunk azonban nemcsak a bejárattól közvetlenül balra, központi helyen található színes standjával jelent meg az eseményen. A színházteremben ugyanis fél háromtól három barcikai művészeti csoport színes előadása révén a látogatók is megtapasztalhatták a Kolorcity életérzést. A Kazincbarcikai Citerazenei Műhely előadása mellett a Flash Táncstúdió, valamint a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek zenés műsorával zárult a város bemutatkozó műsora. 

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk