https://kolorline.hu/Reflektorfényben a „Színes város”

Reflektorfényben a „Színes város”

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika a díszvendége az idén 26. alkalommal megrendezett miskolci Utazás Kiállításnak, melyen városunk mellett a Kanári-szigetek kapott kiemelt szerepet a szervezőktől.

A „Menjünk világgá!” mottóval megrendezett eseményen, melynek megnyitójára a kiállításnak is helyt adó a ITC székházban pénteken került sor, a Kolorcity városmarketing koncepcióval nagy sikert arató Kazincbarcika, valamint a Kanári-szigetek került reflektorfénybe.

A Szerviz Iroda Utazási Központ  és Miskolc városa által jegyzett kétnapos eseményre 6-7 ezer látogatót várnak, akik közel száz belföldi és külföldi utazási iroda, szálloda, térség és város standjának kínálatából válogathatnak és mindemellett számtalan egyéb, szórakoztató programon vehetnek részt.


Fotók: Zele Tímea

A péntek reggel tíz órakor kezdődő megnyitón Bárdos István, a rendező Szerviz Iroda Utazási Központ menedzsere elárulta, az immáron valóban komoly múlttal rendelkező, országosan is jegyzett, korábban inkább tavasszal megrendezett kiállítást, azért szervezeték az idén március elején, mert az utóbbi években jelentősen átalakultak az utazási és ezzel együtt a foglalási szokások. A múltban nagy népszerűségnek örvendő last minute utak helyett a többség ma már inkább a szezon előtti előfoglalás során leköti nyári utazását, ezért célszerűbbnek látták a mostani időpontban megtartani a börzét.

Kazincbarcika díszvendégként való szereplésével kapcsolatban elmondta, példaértékűnek tartják a város elmúlt években történő megújulását, amely egyre inkább kitörni látszik a vegyipari fellegvár szerepéből és országszerte sikerült „Színes városként” újra definiálni magát.

Pfliegler Péter, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere nőnap alkalmából külön köszöntötte a rendezvény női látogatóit, valamint a rendezvény két főszereplőjét, Kazincbarcikát és a hazánktól alig öt órányi repülőútra található Kanári-szigeteket. Mint fogalmazott: „a legfontosabb az, hogy biztonságban és kellemes élményekkel gazdagodva utazzunk és úgy jöjjünk haza, hogy már a következő utat tervezzük.”

Az ünnepélyes megnyitót követően, stábunknak elmondta, csak gratulálni tud Kolorcitynek az elmúlt években településmarketing területén elért eredményeihez, és reméli, hogy a kiállítás révén kapott nyilvánosság segíti majd Kazincbarcikát abban, hogy a kiállításon megjelenő utazási irodák is megismerhessék a várost, és utak szervezésével tovább növeljék a település, ezen keresztül a térség turisztikai vonzerejét. 

Városunk képviseletében Harnócz Zsuzsa, a Barcika Art kulturális igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelent vendégeket, és a már jól ismert Kolorcity márkanéven túllépve felidézte  a város átalakulásának folyamatát és felhívta a figyelmet, hogy arra, hogy bár hosszú történelme nincs ugyan, de idén méltó módon igyekszik megünnepelni 65. születésnapját. Mint mondta, Kazincbarcika a múltban volt már a fiatalok városa, a szobrok városa, nemzeti sportváros vagy éppen, mint most színes város is és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a város hű maradhasson az ezekhez a korábban kiérdemelt jelzőkhöz. 

„Kazincbarcikának van egy olyan sajátos hangulata, amely csak akkor tapasztalható meg, ha azt személyesen tapasztaljuk meg, ezért arra biztatok mindenkit, hogy látogasson el városunkba. Erre kiváló lehetőség a régió legnagyobb, de országos szinten is biztosan talán leghosszabb fesztiválja, a Kolorcity Fesztivál amely három héten keresztül, 2019. augusztus elseje és huszadika között várja a látogatókat.”

Városunk azonban nemcsak a bejárattól közvetlenül balra, központi helyen található színes standjával jelent meg az eseményen. A színházteremben ugyanis fél háromtól három barcikai művészeti csoport színes előadása révén a látogatók is megtapasztalhatták a Kolorcity életérzést. A Kazincbarcikai Citerazenei Műhely előadása mellett a Flash Táncstúdió, valamint a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek zenés műsorával zárult a város bemutatkozó műsora. 

További híreink

Megvalósult a barcikai kosarasok álma

Dátum: 2019. márc 21. 20:40

Ünnepélyes keretek között adták át március 21-én a mára belülről is felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokát.

Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Dátum: 2019. márc 21. 13:05

Ünnepséget rendezett a Down-szindróma világnapjának alkalmából a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai iskolája a Kincsem Napköziben.

Új csizmákban táncolhatnak a Kodályosok

Dátum: 2019. márc 21. 12:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata, 400 ezer forinttal támogatta a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát, amiből az intézmény tíz pár néptáncos csizmát vásárolt.

„Azt tehettem, amit szerettem”

Dátum: 2019. márc 21. 12:10

Interjú Neszádeliné Kállai Máriával

Programajánló

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

Jótékonysági tavaszi zsírégető kocogás és biciklizés

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk