https://kolorline.hu/Generációk együttműködéséért

Generációk együttműködéséért

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Egy Szikrával több” címmel szervez fórumsorozatot a Szikra Alapítvány Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központban március és április hónapjában. A rendezvény a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Modern Filológiai Intézet, Nyelv és Kommunikációs Munkacsoport oktatóinak és hallgatóinak, a kazincbarcikai Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubnak, illetve Kazincbarcika város Önkormányzatának közreműködésével és támogatásával jött létre.

A rendezvényen Csatlósné Radeczki Mária, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagja köszöntötte a vendégeket, majd adott egy általános tájékoztatást a Szikra Alapítvány fórumsorozatáról. Elmondta, hogy a három előadáson a generációk közötti kommunikációs szakadék csökkentése a fő célkitűzés. Tavaly már volt egy ilyen kezdeményezés, idén pedig ezt a gondolatmenetet szeretnék folytatni, hasonlóan a bevált előadásstruktúrához, illetve interaktivitáshoz.


Fotók: Kovács Loretta

Ezt követően Spisák Edina, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakos hallgatója tartott előadást a jelenlévő időseknek és fiataloknak a számítógépes átverésekről.

A prezentációban szó esett a közösségi oldalakról és azok biztonságos felhasználási lehetőségeiről. Az előadó nagy hangsúlyt fektetett az interneten elég nagy gyakorisággal előforduló hamis információk kiszűrésére. Személyes történetek segítségével mutatta be a valótlan hírek veszélyeit, illetve napjaink internetfelhasználási szokásainak esetleges támadási pontjait.

Elmondható hogy 2019-ben már nem is a vírusok jelentik az elektronika világában a legnagyobb gondot, hanem sokkal inkább a személyes adataink védelme. Nem beszélve a hamis hírekről és megtévesztő információkról, amik egyre inkább elöntik a webet.

Legközelebb, március 27-én folytatódik a fórumsorozat, amikor az internetes kommunikáció lehetőségei és veszélyei lesz majd a téma.

További híreink

Változnak a házi gyermekorvosi körzetek

Dátum: 2019. máj 22. 14:35

Kazincbarcikán szeptember elsejétől módosulnak a házi gyermekorvosi körzetek.

Megtalálták a tegnap eltűnt gyereket

Dátum: 2019. máj 22. 10:55

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a tegnap este folyamán megtalálták a Kurityáni Fészek Lakásotthonból elszökött fiút.

Utcafórumot tartott Szanyi Tibor

Dátum: 2019. máj 21. 21:04

Kazincbarcikán tett látogatást május 21-én Szanyi Tibor az Európai Parlament képviselője, aki utcafórum keretében beszélgetett a járókelőkkel.

Országos leány röplabda diákolimpia elődöntő Kazincbarcikán

Dátum: 2019. máj 21. 13:00

A színes városban rendezték meg az országos leány röplabda diákolimpia IV. korcsoportjának elődöntőit május 21-én.

Programajánló

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Horgászverseny

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Játszótéri kalandtúra!

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk