https://kolorline.hu/Generációk együttműködéséért

Generációk együttműködéséért

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Egy Szikrával több” címmel szervez fórumsorozatot a Szikra Alapítvány Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központban március és április hónapjában. A rendezvény a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Modern Filológiai Intézet, Nyelv és Kommunikációs Munkacsoport oktatóinak és hallgatóinak, a kazincbarcikai Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubnak, illetve Kazincbarcika város Önkormányzatának közreműködésével és támogatásával jött létre.

A rendezvényen Csatlósné Radeczki Mária, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagja köszöntötte a vendégeket, majd adott egy általános tájékoztatást a Szikra Alapítvány fórumsorozatáról. Elmondta, hogy a három előadáson a generációk közötti kommunikációs szakadék csökkentése a fő célkitűzés. Tavaly már volt egy ilyen kezdeményezés, idén pedig ezt a gondolatmenetet szeretnék folytatni, hasonlóan a bevált előadásstruktúrához, illetve interaktivitáshoz.


Fotók: Kovács Loretta

Ezt követően Spisák Edina, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakos hallgatója tartott előadást a jelenlévő időseknek és fiataloknak a számítógépes átverésekről.

A prezentációban szó esett a közösségi oldalakról és azok biztonságos felhasználási lehetőségeiről. Az előadó nagy hangsúlyt fektetett az interneten elég nagy gyakorisággal előforduló hamis információk kiszűrésére. Személyes történetek segítségével mutatta be a valótlan hírek veszélyeit, illetve napjaink internetfelhasználási szokásainak esetleges támadási pontjait.

Elmondható hogy 2019-ben már nem is a vírusok jelentik az elektronika világában a legnagyobb gondot, hanem sokkal inkább a személyes adataink védelme. Nem beszélve a hamis hírekről és megtévesztő információkról, amik egyre inkább elöntik a webet.

Legközelebb, március 27-én folytatódik a fórumsorozat, amikor az internetes kommunikáció lehetőségei és veszélyei lesz majd a téma.

További híreink

Az utánpótlásé volt a főszerep

Dátum: 2019. márc 18. 11:28

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14,  /

Böjtöljünk: a megtisztulás és megújulás időszaka +receptek

Dátum: 2019. márc 17. 13:35

2019-ben március 6-án kezdődött a nagyböjt negyven napja, mely alatt - lemondva a zsíros-húsos fogásokról - lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.

Remekül szerepelt a Birkózó Szakosztály

Dátum: 2019. márc 17. 12:56

A Kemény Ferenc Sportcsarnok három szőnyege adott otthont március 16-án Egerben a 2019. évi diák II-es kötöttfogású országos bajnokságnak.

Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Dátum: 2019. márc 14. 08:45

Megjelenik a női csapatok közt a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata, hiszen ezentúl feltűnnek a leány csapatok is, az általános iskolás lányok edzője Veres István lesz.

Programajánló

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk