https://kolorline.hu/Generációk együttműködéséért

Generációk együttműködéséért

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Egy Szikrával több” címmel szervez fórumsorozatot a Szikra Alapítvány Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központban március és április hónapjában. A rendezvény a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Modern Filológiai Intézet, Nyelv és Kommunikációs Munkacsoport oktatóinak és hallgatóinak, a kazincbarcikai Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubnak, illetve Kazincbarcika város Önkormányzatának közreműködésével és támogatásával jött létre.

A rendezvényen Csatlósné Radeczki Mária, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagja köszöntötte a vendégeket, majd adott egy általános tájékoztatást a Szikra Alapítvány fórumsorozatáról. Elmondta, hogy a három előadáson a generációk közötti kommunikációs szakadék csökkentése a fő célkitűzés. Tavaly már volt egy ilyen kezdeményezés, idén pedig ezt a gondolatmenetet szeretnék folytatni, hasonlóan a bevált előadásstruktúrához, illetve interaktivitáshoz.


Fotók: Kovács Loretta

Ezt követően Spisák Edina, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakos hallgatója tartott előadást a jelenlévő időseknek és fiataloknak a számítógépes átverésekről.

A prezentációban szó esett a közösségi oldalakról és azok biztonságos felhasználási lehetőségeiről. Az előadó nagy hangsúlyt fektetett az interneten elég nagy gyakorisággal előforduló hamis információk kiszűrésére. Személyes történetek segítségével mutatta be a valótlan hírek veszélyeit, illetve napjaink internetfelhasználási szokásainak esetleges támadási pontjait.

Elmondható hogy 2019-ben már nem is a vírusok jelentik az elektronika világában a legnagyobb gondot, hanem sokkal inkább a személyes adataink védelme. Nem beszélve a hamis hírekről és megtévesztő információkról, amik egyre inkább elöntik a webet.

Legközelebb, március 27-én folytatódik a fórumsorozat, amikor az internetes kommunikáció lehetőségei és veszélyei lesz majd a téma.

További híreink

Pünkösd: a keresztény egyház születésnapja

Dátum: 2020. jún 01. 10:38

Pünkösd a húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, melynek elnevezése az Ószövetség koráig nyúlik vissza.

Bringával a Lázbérci – víztározóhoz

Dátum: 2020. jún 01. 09:23

A Kazincbarcikai Barangoló szervezésében a Lázbérci – víztározóhoz tekertek a sport szerelmesei, május 30-án.

Folyamatos a munka a kazincbarcikai RG-s közösségben

Dátum: 2020. máj 31. 14:10

A járvány idején sem állt le a kazincbarcikai RG. Folyamatos edzésekkel, akár online, az enyhítéseket követően szabadban, és már teremeben is lehetőség volt az edzések lebonyolítására. Mészáros Judittal beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

Ismét lehet pályázni elektromos autó vásárlására

Dátum: 2020. máj 31. 13:02

Újra kiírták a pályázatot a villanyautó vásárlásra. A fogyasztói kör szélesítése mellett a pályázat célja a jobb elérhetőség megteremtése, valamint a klíma- és környezetvédelem is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk