https://kolorline.hu/Generációk együttműködéséért

Generációk együttműködéséért

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Egy Szikrával több” címmel szervez fórumsorozatot a Szikra Alapítvány Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központban március és április hónapjában. A rendezvény a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Modern Filológiai Intézet, Nyelv és Kommunikációs Munkacsoport oktatóinak és hallgatóinak, a kazincbarcikai Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubnak, illetve Kazincbarcika város Önkormányzatának közreműködésével és támogatásával jött létre.

A rendezvényen Csatlósné Radeczki Mária, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagja köszöntötte a vendégeket, majd adott egy általános tájékoztatást a Szikra Alapítvány fórumsorozatáról. Elmondta, hogy a három előadáson a generációk közötti kommunikációs szakadék csökkentése a fő célkitűzés. Tavaly már volt egy ilyen kezdeményezés, idén pedig ezt a gondolatmenetet szeretnék folytatni, hasonlóan a bevált előadásstruktúrához, illetve interaktivitáshoz.


Fotók: Kovács Loretta

Ezt követően Spisák Edina, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakos hallgatója tartott előadást a jelenlévő időseknek és fiataloknak a számítógépes átverésekről.

A prezentációban szó esett a közösségi oldalakról és azok biztonságos felhasználási lehetőségeiről. Az előadó nagy hangsúlyt fektetett az interneten elég nagy gyakorisággal előforduló hamis információk kiszűrésére. Személyes történetek segítségével mutatta be a valótlan hírek veszélyeit, illetve napjaink internetfelhasználási szokásainak esetleges támadási pontjait.

Elmondható hogy 2019-ben már nem is a vírusok jelentik az elektronika világában a legnagyobb gondot, hanem sokkal inkább a személyes adataink védelme. Nem beszélve a hamis hírekről és megtévesztő információkról, amik egyre inkább elöntik a webet.

Legközelebb, március 27-én folytatódik a fórumsorozat, amikor az internetes kommunikáció lehetőségei és veszélyei lesz majd a téma.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk