https://kolorline.hu/„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez”

„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez”

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt év végén együttműködési megállapodásban rögzített humanitárius összefogás jegyében, újabb közös eseményt szervezett a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és Észak-Magyarország egyik legnagyobb közszolgáltató vállalata.

Az ÉRV Zrt. március 13-án, ezúttal a közelgő víz világnapjához kötődően, nagyszabású dolgozói vér­adással, tevőlegesen kívánta felhívni a figyelmet az élethez nélkülözhetetlen víz, és a gyógyászatban mással nem helyettesíthető, életmentő vér fontosságára.

Fotók: Kovács Loretta

Az évente több alkalommal megrendezett céges véradás már sok évtizedes hagyományra tekint vissza az ÉRV. Zrt.-nél. A kollektíva tagjai között találunk közel 100 alkalommal vért adó munkavállalót, de az újonnan érkező dolgozók is szívesen csatlakoznak a rendszeres segítő akcióhoz. Ezekből a pozitív tapasztalatokból táplálkozva, és az elmúlt időszakban kialakított partnerséget erősítve, ismét nagy lelkesedéssel vettek részt a munkavállalók a víz világnapi véradáson.

Az önkéntes dolgozói vér­adással párhuzamosan, elsősegélynyújtó tanfolyamot is tartottak a munkavállalóknak a nagyvállalat kazincbarcikai, Ózdi úti telephelyén a vöröskeresztesek. Bemutatták a részvevőknek azokat a fogásokat, tennivalókat, amelyek alkalmazásával akár életet is menthetnek egy váratlan helyzetben. 

A Magyar Vöröskereszt 1881-es megalakulása óta folyamatosan részt vesz önkéntes elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezésében. A szervezet kiemelt szerepet vállal abban, hogy Magyarországon minél több ember elsajátítsa a szakszerű elsősegélynyújtás és életmentés módszereit, és egyre több igény fogalmazódjon meg arra vonatkozóan, hogy akarjunk, merjünk és szakszerűen képesek is legyünk segíteni a bajbajutottakon. 

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. továbbra is arra törekszik, hogy a szolgáltatási területén tevékenykedő vöröskeresztes szakmai szervezetekkel együttműködve, a jövőben is, hasonló események szervezésével erősítse a társaság társadalmi felelősségvállalását. 


(Forrás: ÉRV Zrt.)


 

További híreink

Az utánpótlásé volt a főszerep

Dátum: 2019. márc 18. 11:28

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14,  /

Böjtöljünk: a megtisztulás és megújulás időszaka +receptek

Dátum: 2019. márc 17. 13:35

2019-ben március 6-án kezdődött a nagyböjt negyven napja, mely alatt - lemondva a zsíros-húsos fogásokról - lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.

Remekül szerepelt a Birkózó Szakosztály

Dátum: 2019. márc 17. 12:56

A Kemény Ferenc Sportcsarnok három szőnyege adott otthont március 16-án Egerben a 2019. évi diák II-es kötöttfogású országos bajnokságnak.

Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Dátum: 2019. márc 14. 08:45

Megjelenik a női csapatok közt a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata, hiszen ezentúl feltűnnek a leány csapatok is, az általános iskolás lányok edzője Veres István lesz.

Programajánló

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk