https://kolorline.hu/„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez”

„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez”

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt év végén együttműködési megállapodásban rögzített humanitárius összefogás jegyében, újabb közös eseményt szervezett a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és Észak-Magyarország egyik legnagyobb közszolgáltató vállalata.

Az ÉRV Zrt. március 13-án, ezúttal a közelgő víz világnapjához kötődően, nagyszabású dolgozói vér­adással, tevőlegesen kívánta felhívni a figyelmet az élethez nélkülözhetetlen víz, és a gyógyászatban mással nem helyettesíthető, életmentő vér fontosságára.

Fotók: Kovács Loretta

Az évente több alkalommal megrendezett céges véradás már sok évtizedes hagyományra tekint vissza az ÉRV. Zrt.-nél. A kollektíva tagjai között találunk közel 100 alkalommal vért adó munkavállalót, de az újonnan érkező dolgozók is szívesen csatlakoznak a rendszeres segítő akcióhoz. Ezekből a pozitív tapasztalatokból táplálkozva, és az elmúlt időszakban kialakított partnerséget erősítve, ismét nagy lelkesedéssel vettek részt a munkavállalók a víz világnapi véradáson.

Az önkéntes dolgozói vér­adással párhuzamosan, elsősegélynyújtó tanfolyamot is tartottak a munkavállalóknak a nagyvállalat kazincbarcikai, Ózdi úti telephelyén a vöröskeresztesek. Bemutatták a részvevőknek azokat a fogásokat, tennivalókat, amelyek alkalmazásával akár életet is menthetnek egy váratlan helyzetben. 

A Magyar Vöröskereszt 1881-es megalakulása óta folyamatosan részt vesz önkéntes elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezésében. A szervezet kiemelt szerepet vállal abban, hogy Magyarországon minél több ember elsajátítsa a szakszerű elsősegélynyújtás és életmentés módszereit, és egyre több igény fogalmazódjon meg arra vonatkozóan, hogy akarjunk, merjünk és szakszerűen képesek is legyünk segíteni a bajbajutottakon. 

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. továbbra is arra törekszik, hogy a szolgáltatási területén tevékenykedő vöröskeresztes szakmai szervezetekkel együttműködve, a jövőben is, hasonló események szervezésével erősítse a társaság társadalmi felelősségvállalását. 


(Forrás: ÉRV Zrt.)


 

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk