https://kolorline.hu/„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez”

„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez”

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt év végén együttműködési megállapodásban rögzített humanitárius összefogás jegyében, újabb közös eseményt szervezett a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és Észak-Magyarország egyik legnagyobb közszolgáltató vállalata.

Az ÉRV Zrt. március 13-án, ezúttal a közelgő víz világnapjához kötődően, nagyszabású dolgozói vér­adással, tevőlegesen kívánta felhívni a figyelmet az élethez nélkülözhetetlen víz, és a gyógyászatban mással nem helyettesíthető, életmentő vér fontosságára.

Fotók: Kovács Loretta

Az évente több alkalommal megrendezett céges véradás már sok évtizedes hagyományra tekint vissza az ÉRV. Zrt.-nél. A kollektíva tagjai között találunk közel 100 alkalommal vért adó munkavállalót, de az újonnan érkező dolgozók is szívesen csatlakoznak a rendszeres segítő akcióhoz. Ezekből a pozitív tapasztalatokból táplálkozva, és az elmúlt időszakban kialakított partnerséget erősítve, ismét nagy lelkesedéssel vettek részt a munkavállalók a víz világnapi véradáson.

Az önkéntes dolgozói vér­adással párhuzamosan, elsősegélynyújtó tanfolyamot is tartottak a munkavállalóknak a nagyvállalat kazincbarcikai, Ózdi úti telephelyén a vöröskeresztesek. Bemutatták a részvevőknek azokat a fogásokat, tennivalókat, amelyek alkalmazásával akár életet is menthetnek egy váratlan helyzetben. 

A Magyar Vöröskereszt 1881-es megalakulása óta folyamatosan részt vesz önkéntes elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezésében. A szervezet kiemelt szerepet vállal abban, hogy Magyarországon minél több ember elsajátítsa a szakszerű elsősegélynyújtás és életmentés módszereit, és egyre több igény fogalmazódjon meg arra vonatkozóan, hogy akarjunk, merjünk és szakszerűen képesek is legyünk segíteni a bajbajutottakon. 

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. továbbra is arra törekszik, hogy a szolgáltatási területén tevékenykedő vöröskeresztes szakmai szervezetekkel együttműködve, a jövőben is, hasonló események szervezésével erősítse a társaság társadalmi felelősségvállalását. 


(Forrás: ÉRV Zrt.)


 

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk