https://kolorline.hu/Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megjelenik a női csapatok közt a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata, hiszen ezentúl feltűnnek a leány csapatok is, az általános iskolás lányok edzője Veres István lesz.

“Öröm, hogy városunkban egyre nagyobb az igény a lányok részéről is a röplabdára, ezért is döntöttünk végül úgy egy hosszabb mérlegelést követően, hogy elindítjuk a női röplabdát klubunkon belül” – mondta Kárpáti László elnök a vrck.hu-nak. “Szeretnénk, ha minőségi edzések mellett versenyeznének a lányok, mind az általános iskolások, mind a középiskolások, gimnazisták is.”

Az általános iskolásoknak Veres István, vagy ahogy sokan ismerik, Pista bácsi fogja tartani a foglalkozásokat heti három alkalommal. Pista bácsi elévülhetetlen szerepet vállalt a kazincbarcikai röplabdázás megalakulásában és fejlődésében. Többek között olyan játékosokat nevelt ki az 1980-as években, mint Nagypál Ferenc, de a VRCK jelenlegi keretéből Szabó Dávid és Juhász Péter is az ő kezei alatt tanulta a sportág alapjait hosszú esztendőkön át. Amellett, hogy a Vegyész férfi csapatának többször is volt vezetőedzője, és nagy sikereket ért el utánpótlás csapataival, dolgozott lány és női együttesekkel, és az elmúlt tíz évben is a Kazinczyban oktatta a röplabdát az általános iskolás lányoknak.

A női röplabdának van hagyománya Kazincbarcikán, hiszen több mint 100 alkalommal szerepelt a válogatottban Bóta Enikő és Danada Judit is, de Fejes Zsuzsa, Perecsi Jolán és Szalonna Judit is városunkban kezdték a sportágat, és mindannyian be is mutatkoztak a nemzeti együttesben.

Edzésidőpontok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában:
Hétfő: 14:40
Szerda: 14:40
Csütörtök: 14:00

Emellett a Tompa Mihály Általános Református Iskolában is vannak már lányok, akik játszanak, ők Bagó Lászlónál jelentkezhetnek edzésre heti két alkalommal (kedden és csütörtökön, egyaránt 16 órai kezdettel).

A középiskolásoknak, gimnazistáknak is lesznek foglalkozások, ezek a következő hetekben fognak végleg körvonalazódni.

Forrás: VRCK 

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk