https://kolorline.hu/Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megjelenik a női csapatok közt a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata, hiszen ezentúl feltűnnek a leány csapatok is, az általános iskolás lányok edzője Veres István lesz.

“Öröm, hogy városunkban egyre nagyobb az igény a lányok részéről is a röplabdára, ezért is döntöttünk végül úgy egy hosszabb mérlegelést követően, hogy elindítjuk a női röplabdát klubunkon belül” – mondta Kárpáti László elnök a vrck.hu-nak. “Szeretnénk, ha minőségi edzések mellett versenyeznének a lányok, mind az általános iskolások, mind a középiskolások, gimnazisták is.”

Az általános iskolásoknak Veres István, vagy ahogy sokan ismerik, Pista bácsi fogja tartani a foglalkozásokat heti három alkalommal. Pista bácsi elévülhetetlen szerepet vállalt a kazincbarcikai röplabdázás megalakulásában és fejlődésében. Többek között olyan játékosokat nevelt ki az 1980-as években, mint Nagypál Ferenc, de a VRCK jelenlegi keretéből Szabó Dávid és Juhász Péter is az ő kezei alatt tanulta a sportág alapjait hosszú esztendőkön át. Amellett, hogy a Vegyész férfi csapatának többször is volt vezetőedzője, és nagy sikereket ért el utánpótlás csapataival, dolgozott lány és női együttesekkel, és az elmúlt tíz évben is a Kazinczyban oktatta a röplabdát az általános iskolás lányoknak.

A női röplabdának van hagyománya Kazincbarcikán, hiszen több mint 100 alkalommal szerepelt a válogatottban Bóta Enikő és Danada Judit is, de Fejes Zsuzsa, Perecsi Jolán és Szalonna Judit is városunkban kezdték a sportágat, és mindannyian be is mutatkoztak a nemzeti együttesben.

Edzésidőpontok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában:
Hétfő: 14:40
Szerda: 14:40
Csütörtök: 14:00

Emellett a Tompa Mihály Általános Református Iskolában is vannak már lányok, akik játszanak, ők Bagó Lászlónál jelentkezhetnek edzésre heti két alkalommal (kedden és csütörtökön, egyaránt 16 órai kezdettel).

A középiskolásoknak, gimnazistáknak is lesznek foglalkozások, ezek a következő hetekben fognak végleg körvonalazódni.

Forrás: VRCK 

További híreink

Pünkösd: a keresztény egyház születésnapja

Dátum: 2020. jún 01. 10:38

Pünkösd a húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, melynek elnevezése az Ószövetség koráig nyúlik vissza.

Bringával a Lázbérci – víztározóhoz

Dátum: 2020. jún 01. 09:23

A Kazincbarcikai Barangoló szervezésében a Lázbérci – víztározóhoz tekertek a sport szerelmesei, május 30-án.

Folyamatos a munka a kazincbarcikai RG-s közösségben

Dátum: 2020. máj 31. 14:10

A járvány idején sem állt le a kazincbarcikai RG. Folyamatos edzésekkel, akár online, az enyhítéseket követően szabadban, és már teremeben is lehetőség volt az edzések lebonyolítására. Mészáros Judittal beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

Ismét lehet pályázni elektromos autó vásárlására

Dátum: 2020. máj 31. 13:02

Újra kiírták a pályázatot a villanyautó vásárlásra. A fogyasztói kör szélesítése mellett a pályázat célja a jobb elérhetőség megteremtése, valamint a klíma- és környezetvédelem is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk