https://kolorline.hu/Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megjelenik a női csapatok közt a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata, hiszen ezentúl feltűnnek a leány csapatok is, az általános iskolás lányok edzője Veres István lesz.

“Öröm, hogy városunkban egyre nagyobb az igény a lányok részéről is a röplabdára, ezért is döntöttünk végül úgy egy hosszabb mérlegelést követően, hogy elindítjuk a női röplabdát klubunkon belül” – mondta Kárpáti László elnök a vrck.hu-nak. “Szeretnénk, ha minőségi edzések mellett versenyeznének a lányok, mind az általános iskolások, mind a középiskolások, gimnazisták is.”

Az általános iskolásoknak Veres István, vagy ahogy sokan ismerik, Pista bácsi fogja tartani a foglalkozásokat heti három alkalommal. Pista bácsi elévülhetetlen szerepet vállalt a kazincbarcikai röplabdázás megalakulásában és fejlődésében. Többek között olyan játékosokat nevelt ki az 1980-as években, mint Nagypál Ferenc, de a VRCK jelenlegi keretéből Szabó Dávid és Juhász Péter is az ő kezei alatt tanulta a sportág alapjait hosszú esztendőkön át. Amellett, hogy a Vegyész férfi csapatának többször is volt vezetőedzője, és nagy sikereket ért el utánpótlás csapataival, dolgozott lány és női együttesekkel, és az elmúlt tíz évben is a Kazinczyban oktatta a röplabdát az általános iskolás lányoknak.

A női röplabdának van hagyománya Kazincbarcikán, hiszen több mint 100 alkalommal szerepelt a válogatottban Bóta Enikő és Danada Judit is, de Fejes Zsuzsa, Perecsi Jolán és Szalonna Judit is városunkban kezdték a sportágat, és mindannyian be is mutatkoztak a nemzeti együttesben.

Edzésidőpontok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában:
Hétfő: 14:40
Szerda: 14:40
Csütörtök: 14:00

Emellett a Tompa Mihály Általános Református Iskolában is vannak már lányok, akik játszanak, ők Bagó Lászlónál jelentkezhetnek edzésre heti két alkalommal (kedden és csütörtökön, egyaránt 16 órai kezdettel).

A középiskolásoknak, gimnazistáknak is lesznek foglalkozások, ezek a következő hetekben fognak végleg körvonalazódni.

Forrás: VRCK 

További híreink

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk