https://kolorline.hu/Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Női röplabda csapatot indít a Vegyész RC Kazincbarcika

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megjelenik a női csapatok közt a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata, hiszen ezentúl feltűnnek a leány csapatok is, az általános iskolás lányok edzője Veres István lesz.

“Öröm, hogy városunkban egyre nagyobb az igény a lányok részéről is a röplabdára, ezért is döntöttünk végül úgy egy hosszabb mérlegelést követően, hogy elindítjuk a női röplabdát klubunkon belül” – mondta Kárpáti László elnök a vrck.hu-nak. “Szeretnénk, ha minőségi edzések mellett versenyeznének a lányok, mind az általános iskolások, mind a középiskolások, gimnazisták is.”

Az általános iskolásoknak Veres István, vagy ahogy sokan ismerik, Pista bácsi fogja tartani a foglalkozásokat heti három alkalommal. Pista bácsi elévülhetetlen szerepet vállalt a kazincbarcikai röplabdázás megalakulásában és fejlődésében. Többek között olyan játékosokat nevelt ki az 1980-as években, mint Nagypál Ferenc, de a VRCK jelenlegi keretéből Szabó Dávid és Juhász Péter is az ő kezei alatt tanulta a sportág alapjait hosszú esztendőkön át. Amellett, hogy a Vegyész férfi csapatának többször is volt vezetőedzője, és nagy sikereket ért el utánpótlás csapataival, dolgozott lány és női együttesekkel, és az elmúlt tíz évben is a Kazinczyban oktatta a röplabdát az általános iskolás lányoknak.

A női röplabdának van hagyománya Kazincbarcikán, hiszen több mint 100 alkalommal szerepelt a válogatottban Bóta Enikő és Danada Judit is, de Fejes Zsuzsa, Perecsi Jolán és Szalonna Judit is városunkban kezdték a sportágat, és mindannyian be is mutatkoztak a nemzeti együttesben.

Edzésidőpontok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában:
Hétfő: 14:40
Szerda: 14:40
Csütörtök: 14:00

Emellett a Tompa Mihály Általános Református Iskolában is vannak már lányok, akik játszanak, ők Bagó Lászlónál jelentkezhetnek edzésre heti két alkalommal (kedden és csütörtökön, egyaránt 16 órai kezdettel).

A középiskolásoknak, gimnazistáknak is lesznek foglalkozások, ezek a következő hetekben fognak végleg körvonalazódni.

Forrás: VRCK 

További híreink

Változnak a házi gyermekorvosi körzetek

Dátum: 2019. máj 22. 14:35

Kazincbarcikán szeptember elsejétől módosulnak a házi gyermekorvosi körzetek.

Megtalálták a tegnap eltűnt gyereket

Dátum: 2019. máj 22. 10:55

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a tegnap este folyamán megtalálták a Kurityáni Fészek Lakásotthonból elszökött fiút.

Utcafórumot tartott Szanyi Tibor

Dátum: 2019. máj 21. 21:04

Kazincbarcikán tett látogatást május 21-én Szanyi Tibor az Európai Parlament képviselője, aki utcafórum keretében beszélgetett a járókelőkkel.

Országos leány röplabda diákolimpia elődöntő Kazincbarcikán

Dátum: 2019. máj 21. 13:00

A színes városban rendezték meg az országos leány röplabda diákolimpia IV. korcsoportjának elődöntőit május 21-én.

Programajánló

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Horgászverseny

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Játszótéri kalandtúra!

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk