https://kolorline.hu/Ragyogj kéken!

Ragyogj kéken!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ENSZ 2007. december 18-án jelölte ki az Autizmus Világnapjának április 2-át azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, amely tízmilliókat érint a Földön.

Az ENSZ határozatban kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban. Ezen a napon A Ragyogj Kéken kampány keretében világszerte kék fénybe borulnak a neves épületek, mint például londoni Big Ben, vagy a New York-i Empire State Building. Hazánkban a Szabadság-szobor mellett az ország számos városában is kék színbe öltöznek az épületek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) között folyamatos párbeszéd és intenzív együttműködés zajlik. Idén is színes programokkal készülnek a szervezetek és intézmények országszerte az Autizmus Világnapja alkalmából. Ehhez kíván csatlakozni a 2018. szeptember 1-jén megalakult CSILLAGFÜRT EGYMI Kazincbarcikán. A nemes cél érdekében egy közös sétát szerveznek április 3-án, szerdán 10 órától, mely a Barkács bolt elől indulna az Egressy út járdáján. A Ságvári térnél lefordulnának az Eszperantó útra és a Völgy Parkba. A Mezey István Művészeti Központhoz közeli kerítéseket pedig híres autisták, - Albert Einstein, Charles Darwin, Michelangelo, Isaac Newton - képeivel díszítenék, valamint lufikkal és kék szalagokkal szeretnék kifejezni szolidaritásukat. Fontos, hogy a nemzetközi összefogás üzenete a társadalom minél szélesebb rétegéhez eljusson, nem csupán városunkban, hanem szerte az országban, hozzájárulva ezzel a fogyatékkal élők integrációjához. Mert „ahány ember annyiféle csodálatos világ” – énekli Bródy János Mindannyian mások vagyunk című dalában, mely a rendezvény záróakkordjaként fog elhangzani. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne részt venni a közös sétán.

További híreink

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk