https://kolorline.hu/Ragyogj kéken!

Ragyogj kéken!

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ENSZ 2007. december 18-án jelölte ki az Autizmus Világnapjának április 2-át azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, amely tízmilliókat érint a Földön.

Az ENSZ határozatban kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban. Ezen a napon A Ragyogj Kéken kampány keretében világszerte kék fénybe borulnak a neves épületek, mint például londoni Big Ben, vagy a New York-i Empire State Building. Hazánkban a Szabadság-szobor mellett az ország számos városában is kék színbe öltöznek az épületek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) között folyamatos párbeszéd és intenzív együttműködés zajlik. Idén is színes programokkal készülnek a szervezetek és intézmények országszerte az Autizmus Világnapja alkalmából. Ehhez kíván csatlakozni a 2018. szeptember 1-jén megalakult CSILLAGFÜRT EGYMI Kazincbarcikán. A nemes cél érdekében egy közös sétát szerveznek április 3-án, szerdán 10 órától, mely a Barkács bolt elől indulna az Egressy út járdáján. A Ságvári térnél lefordulnának az Eszperantó útra és a Völgy Parkba. A Mezey István Művészeti Központhoz közeli kerítéseket pedig híres autisták, - Albert Einstein, Charles Darwin, Michelangelo, Isaac Newton - képeivel díszítenék, valamint lufikkal és kék szalagokkal szeretnék kifejezni szolidaritásukat. Fontos, hogy a nemzetközi összefogás üzenete a társadalom minél szélesebb rétegéhez eljusson, nem csupán városunkban, hanem szerte az országban, hozzájárulva ezzel a fogyatékkal élők integrációjához. Mert „ahány ember annyiféle csodálatos világ” – énekli Bródy János Mindannyian mások vagyunk című dalában, mely a rendezvény záróakkordjaként fog elhangzani. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne részt venni a közös sétán.

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk