https://kolorline.hu/Ragyogj kéken!

Ragyogj kéken!

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ENSZ 2007. december 18-án jelölte ki az Autizmus Világnapjának április 2-át azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, amely tízmilliókat érint a Földön.

Az ENSZ határozatban kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban. Ezen a napon A Ragyogj Kéken kampány keretében világszerte kék fénybe borulnak a neves épületek, mint például londoni Big Ben, vagy a New York-i Empire State Building. Hazánkban a Szabadság-szobor mellett az ország számos városában is kék színbe öltöznek az épületek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) között folyamatos párbeszéd és intenzív együttműködés zajlik. Idén is színes programokkal készülnek a szervezetek és intézmények országszerte az Autizmus Világnapja alkalmából. Ehhez kíván csatlakozni a 2018. szeptember 1-jén megalakult CSILLAGFÜRT EGYMI Kazincbarcikán. A nemes cél érdekében egy közös sétát szerveznek április 3-án, szerdán 10 órától, mely a Barkács bolt elől indulna az Egressy út járdáján. A Ságvári térnél lefordulnának az Eszperantó útra és a Völgy Parkba. A Mezey István Művészeti Központhoz közeli kerítéseket pedig híres autisták, - Albert Einstein, Charles Darwin, Michelangelo, Isaac Newton - képeivel díszítenék, valamint lufikkal és kék szalagokkal szeretnék kifejezni szolidaritásukat. Fontos, hogy a nemzetközi összefogás üzenete a társadalom minél szélesebb rétegéhez eljusson, nem csupán városunkban, hanem szerte az országban, hozzájárulva ezzel a fogyatékkal élők integrációjához. Mert „ahány ember annyiféle csodálatos világ” – énekli Bródy János Mindannyian mások vagyunk című dalában, mely a rendezvény záróakkordjaként fog elhangzani. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne részt venni a közös sétán.

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk