https://kolorline.hu/Megvalósult a barcikai kosarasok álma

Megvalósult a barcikai kosarasok álma

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepélyes keretek között adták át március 21-én a mára belülről is felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokát. A 45 millió forintos fejlesztési beruházáshoz a látványcsapat sportok támogatási rendszere mellett Kazincbarcika Város Önkormányzata 23 millió forint támogatást, a Sláger Kazincbarcika Kosárlabda Sportegyesület 1.2 millió forintos forrást biztosított.

Az átadó ünnepségen Szitka Péter polgármester kihangsúlyozta, hogy a többszereplős összefogásnak köszönhetően ismét egy korszerű, megújult tornacsarnokkal gazdagodott a város.
– Egy energetikai pályázatnak köszönhetően néhány éve a Tornacsarnok egy minden szempontból új, modern külsőt kapott. Ezután folyamatosan kerestük annak a lehetőségét, hogy a belső teret is felújítsuk. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét és a helyi Sláger Kazincbarcikai Kosárlabda Sportegyesületet hívtuk partnerül, akikkel közösen egy újabb sikeres projektnek köszönhetően ma már egy 21. századi sportlétesítménybe érkezhetnek a sportolók és a szurkolók is egyaránt. Örülök, hogy mindkét féllel gördülékenyen tudunk együtt dolgozni. A kiváló együttműködés révén bízom benne, hogy az utánpótlásnevelés támogatása további fejlesztésekkel és a további közös gondolkodással a jövőben is folytatódhat akár egy kültéri pályarendszer kialakításával – mondta Szitka Péter polgármester.

tornacsarnok
Fotók: Zele Tímea

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára a sportág elmúlt években elért eredményeiről beszélt.
– Az MKOSZ-nek köszönhetően több mint 150 tornaterem újult meg a közelmúltban, valamint új városi sportcsarnokok, tornatermek is épültek. A legnagyobb eredmények egyike, hogy a kazincbarcikaihoz hasonló jellegű tornacsarnokokat sikerül olyan állapotba hozni, ami hosszú távon szolgálhatja a kosárlabdasport érdekeit. Szövetségünk a kosárlabdaképzés színvonalára fekteti a hangsúlyt, mert nem az eredményt kell hajszolni, hanem olyan játékosokat kell nevelni, akik később akár az élvonalban tudnak majd játszani – foglalta össze a főtitkár.

tornacsarnok
Bodnár Péter és Sztika Péter közösen vágta át a szalagot

A meghívott vendégek között volt Sitku Ernő, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségi tagja, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kosárlabda Szövetség szakmai vezetője is, aki egykori élvonalbeli kosárlabdázóként is elhivatott a sportág iránt.
– Úgy gondolom, az itt lakóknak is óriási öröm, hogy egy ilyen csarnokban tudnak majd kosárlabdázni. Ha kilátogat valaki ide és megnézi, hogy milyen körülmények fogadják a gyerekeket a mérkőzéseken, vagy az edzéseken, akkor mindenki elégedett lesz. Fontos, hogy az utánpótlás-képzésünk fejlődjön, ez pedig akkor fog megvalósulni, ha a létesítményeink is olyan szinten vannak, mint ahogyan azt mi szeretnénk. Célunk, hogy a gyerekek felnőve egy profi csapatban játszhassanak. A gyerekeket a mozgáshoz szoktatását legalább ilyen fontosnak tarjuk. Örülök annak, hogy egyre többen ismerik meg a kosárlabdát – részletezte a szövetség célkitűzéseit a szakember, aki a beruházás kapcsán megjegyezte, a megújult padló védi az izomzatot, biztonságos, tehát maximálisan megfelel a mai kor követelményeinek.

tornacsarnok

A szalagvágást követően a Sláger utánpótlás játékosai és a Kazincbarcika Összevont Óvodák ovisai és szüleik vették birtokba elsőként a küzdőteret.

 

 

További híreink

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk